Reklama

Reklama

Znovu u Spejbla a Hurvínka

(seriál)

Epizody(13)

Druhá řada veselých příhod Spejbla a Hurvínka byla poprvé odvysílána v roce 1974. Opět v režii Libuše Koutné, které byl loutkový film vlastní a vždy v něm dosahovala značných úspěchů. V autorství se vystřídalo několik scénáristů, ať už sám Miloš Kirschner, Pavel Grym, Josef Barchánek, Jiří Kubíček a další. Zdá se, že Spejbl, nestárnoucí taťulda, který všechno zná, vynalézavý Hurvínek a milá Mánička stále přitahují pozornost malých a velkých diváků. A tak se znovu rádi podíváme na cvičení oblíbené dvojice, na závod do vrchu, na Spejbla na houbách a na další příhody dnes už slavné dvojice, která už několik desetiletí baví a těší děti i dospělé. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Co mě na Hurvínkovi nepřestane fascinovat, je nejen to, že je to dokonalá mezigenerační záležitost, která funguje už po mnoho desetiletí, ale také že ono kouzlo a vtip nemá hranice ani v jazyce. Sám jsem zažil, že scény z Hurvínka s úsměvem citují šedesátiletý německý profesor i jeho žačka. I když jsem poznal i původního Skupova Hurvínka, ať už na deskách či ve filmech je jím pro mě především ten Kirschnerův. Ale zdá se, že i v novém obsazení se Hurvajzovi rovněž daří. Co takhle nějaké seriálové pokračování? ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Čekám, jestli tě napadne, že bys mohl to křovíčko obejít! – „To seš celej ty, kráčet cestou nejmenšího odporu. Samo sebou, že mě může napadnout to obejít, jenže to je vrcholně nesportovní, obcházet překážky, že ano?“ Po letech mě hlavně překvapilo, jaký přesah vyprávění o Spejblovi a Hurvínkovi má, jak vymazlenými dialogy se může chlubit a jak je tohle sympatické a neskutečně svěží povídání platné v kterékoliv době!! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Legendární dvojice dřevěných loutek Spejbl a Hurvínek. / Viděné epizody *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Některé díly výborné, třeba "Hurvínek hlavou rodiny", "Spejbl se bouří" nebo "Hurvínek domácí kutil", jiné trochu slabší, ale celkově výborná záležitost. Celkový dojem: 80% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Já mám jenom jednu nohu,.... totiž jedny nohy..... Miloš Kirschner byl výborným nástupcem Josefa Skupy a jeho příběhy Spejbla a Hurvínka patří do zlatého fondu televize. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* nechci snižovat kvality těchto seriálů natož světoznámého divadla Spejbla a Hurvínka, ale je fakt, že v dětství mi černobílý ani barevný večerníček s nimi nijak neuchvátil. Stejný pocit jsem měl i při krátké repríze 2 dílů. Vzpomínám si, že na gramofonových deskách mě jejich příběhy asi bavili o něco víc, takže toto zpracování víc než tři hvězdičky ode mě nedostane, ale věřím že má dostatek svých fanoušků. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Barva a výlety ven další sérii o Spejblovi a Hurvínkovi sluší. Jemně popudlivý, lehce roztržitý a starostlivý Spejbl s darebáckým synkem Hurvínkem, vychytralým psem Žerykem a naivní malou Máničkou v nové podobě tvoří prověřený čtyřlístek, který zpříjemňuje už po dlouhou řádku let každému dětství. Párkrát se objeví bábinka Kateřina, několikrát i cizorodý element. Miloš Kirschner a Helena Štáchová mě svým charakteristickým hlasem uvádějí do nostalgického rozjímání a jemně škádlivá zábava přináší zapomenuté vůně. Rozverně laskavá zábava s citlivou ironií i pochopením činí z této série ideální dětský produkt. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Protažená holubice, vystrčená do světnice." "A vydechneme.... A zdechneme." Geniální kultovka mého srdce. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Hurvínkové na deskách Supraphonu jsou mnohem lepší a dotaženější, ale i tohle zpracování má svoje kouzlo. Bohužel ty silné Hurvajsovy roky film nezachytil. Léta osmdesátá, kdy se Hurvajs zcela taťuldovi vymkl z rukou a stal se z něj doslova nekontrolovatelný grázl, ty jsou jen na těch gramodeskách. Hurvínek a lupiči, Hurvínkova strašidýlka, Hurvínkovy staré pověsti české atd. to jsou prostě legendy. Ale i tak za seriál 85% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hurvajs s hlasy Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové prostě nemá chybu. Je to vtipné, zábavné, dětsky dospělé, prostě tohle je večerníček jak má být. ()

Reklama

Reklama