Reklama

Reklama

Hra na utrpení

Trailer

Tabitha. Shelby. Lisa. Jsou to dávné kamarádky, každá z nich však kráčí svou cestou. Budou ale sdílet tentýž hrůzný osud, neboť se vrací zdánlivě nevinná událost z jejich školních let, aby je naplnila hrůzou. Cosi – kdosi – chce odplatu: zvrácenou... rafinovanou... výsměšnou, drtivou, vražednou pomstu. Tři ženy a další oběti musejí v kamenné síni, plné vězeňských cel, podstoupit krutý boj o přežití. Kdo bude žít? Kdo zemře? Vše se děje pro čísi zábavu. Scenárista Jake Wade Wall (Stopař) a režisér John Simpson (Mrtvolka) podnikají nový filmový nájezd do říše hororu: ztlumte světla – a zesilte strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem si při sledování říkal, že jsem si k tomuto filmu měl raději počkat na titulky, neboť se mi skoro celou dobu zdálo, že mi něco uniká. Nakonec to tedy vůbec není komplikované, ale některé situace působí zpětně (působily tak i zprvu, ale to jsem myslel, že jsem jenom něco nepochytil) strašně vykonstruovaně a postavy se občas chovají tak dementně, že se snímek tenhle nedostatek už ani nesnaží skrývat (což mě právě asi zmátlo). Jinak se tam několikrát najde nějaký zajímavý nápad (vizuálně přitažlivé uvěznění mezi skleněnými stěnami, triko), pomáhá i na horor vcelku pěkná kamera a režie. No jak už jsem řekl, hloupoučkost z toho občas přímo čiší, za což zatím dávám průměrné tři hvězdičky (ale někdy tomu dám ještě pro jistotu šanci s titulky). K dobru pak Amusementu přispívají i poměrně hodně (béčkově strašidelně) atmosférické scény a hojné používání různých hororových propriet (velkej klaun!!). Verdikt: Líbilo, ale s výhradami. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $170,255║ Klasický pásový produkt, bez kúska originálnej invencie a len rad radom samoúčelné vyvražďovačky, a popri tom úvod filmu bol tak celkom prijateľne zaujímavý. /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem : "NUDA" ! Tři příběhy, které jsou zcela odlišné a zejména, neukončené..... Což vytočí! Pokud by film pokračoval ve stylu prvního příběhu, bylo by to skvělé. Osamocená farma, les, psychopat a oběti.....bohužel příběh byl utnut. Pak, aby se neřeklo, tak film vyústil v nějakou báchorku, aby se ukázalo, že hrdinky příběhů mají něco společného. Po celou dobu jsem se příšerně nudil a asi 5 x jsem kouknul, kolik má DVD ještě kapitol. Bylo to nekonečné a hlavně stupidní. Dávám pouze jednu hvězdičku za 15 minut z počátku filmu..... jinak je to SHIT! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mmm Dobrý VOLE!! Ještě, že jsem se nenechal zmást nízkým hodnocením uživatelů.. Mně se film strašně LIBIL! Konečně povídkový Horor, který je skvěle vyvážený ! První povídka byla super.. Ono téma na Horor psychopat na dálnici nikdy nezklame! Ve druhé Povídce jsem zažíval velice nepříjemné mrazivé Pocity.. Protože KLAUN je pro mně nejděsivější Hororová Postava Vůbec, Že Johnny Deppe? Třetí Povídka byla nejslabší, ale pořád FAJN opět psychopat v obrovském baráku, nedělám si legraci.. to byl Uchyl jako Prase!! a Závěrečné rozuzlení sice trochu pokulhávalo na Logice, ale v mém nadšení se nic nezměnilo .. K Plnému počtu mi snad chybělo vidět KOZY těch krásnéj HOLEK! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nie je to remake, nie je to pokračovanie, nie je to logické ale že to má atmosféru a obohraté ľakačky sú pôsobivejšie ako tie menej obohraté (viď. scéna s Klaunom) aj to je plus. Dnes už nikoho nemôže prekvapiť, že z USA nič originálne nepríde, takže i keď aj AMUSEMENT spadá do priemeru určeného skorému zabudnutiu, kľudne odporúčam pozrieť v prípade nedostatku kvalitných hororov na disku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Cinemáckych 80% sa mi zdá dosť nadsadených. V podstate ide o priemerný horor, začínam ich nazývať mrazivé jednohubky, ktoré príliš nenadchnú, ale ani vyslovene nenudia. Pár dobrých momentov by sa našlo, pár nedovysvetlených vecí takisto, ale jedna vec ma dosť podráždila. Podobnosť medzi týmto bláznom a Jigsovom zo série SAW je dosť okatá, hlavne ak celý život nemá na práci nič iné ako vyrábať rôzne mučiace nástroje, kládkostroje, posúvacie pódia a všetko možné.... až mi z toho tuhne hardisk v hlave. Tí blázni, to sú vlastne kurva šikovní chlapci, musím uznať. Film 60%. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak blbýho... no, řeknemě si to od začátku. Třo příběhy, které se snaží být tak trochu zajímavé, originální a nečekané. Tak trochu strašidelné a tak trochu se jim to nedaří. Ne, hloupost, vůbec se jim to nedaří. CHtějí působit realisticky. Ne-e, nepodařilo se to. - Hloupé, trapné, nesnesitelně předvídatelné a umělé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Creepshow, Příběhy ze záhrobí a horrorovými comicsy 50.let.... Alespoň první dvě třetiny, kdy se film tváří jako povídkový. Pak se vše přehoupne někam k Saw a horrorům buranským případně filmům s maniaky, psychopaty, šílenci a dalšími podobnými kreaturami. Příjemná kamera, strašidelná bouře, útěky, gore efekty, které tak úplně gore efekty nejsou. Má milá, co kdybych tě nějak originálně zastlal?! Do hlavy né, do očí né, sekyrou taky né! Když se venku válí mlha a déšť tiše skrápí ztemnělou krajinu, pak Hra na utrpení je vcelku příjemné pokoukání. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Strašidelná byla jen ta část s hnusným šaškem, ale to jen proto, že je od dětství nesnáším. Ostatní byla ukázka toho, jak se dá naškubat hrst osvědčených scén z různých filmů a jak se z nich pak nepodaří uvít věneček, ale hovno. Vizuálně je to sice zajímavé, ale děj žádný, nápad taky ne, nelogiky plná nůše. Takový ten film k úklidu, vaření, žehlení, krátkému spánku, dle výběru a zálib:-) ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tři na první pohled nesouvisející příběhy, které se nakonec spojí do závěrečného finále. Slušný horor, který má atmosféru i napětí, ale několikrát jsem se ptal sám sebe, co tím autoři zrovna v tuto chvíli sledují. Ale mě to bavilo. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně to začalo a takový nesmysl se z toho vyklubal. A čím delší byla odkoukaná stopáž, tím větší nesmysl to byl. LIVINGDEAD to vystihl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká lacná dejová skladačka, ktorá skôr nudila ako šokovala. Zo začiatku sa to tvárilo hrozne komplikovane, ale keď vám to dôjde, zistíte aké to je lacné. Snímok však nebol odohraný najhoršie a herečky boli sympošky. Na druhú stranu musím uznať, že v tomto filme je pri niektorých scénkach atmosféra tak hustá až mrazí. Veľkým pozitívom je aj fakt, že sa tu našli hororové prvky, ktoré v tomto žánri tak zbožňujem, myslím hlavne tú scénku s klaunom v dome. Také niečo ma dokáže vystrašiť asi najviac :). Preto som celkom spokojný, atmosféra a pár výborných hororových scénok ťahá tento snímok do priemeru. 60/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Odpudivá sračka, která je svou amatéřinou a absencí jakékoli logiky zcela nesnesitelná. Všechny postavy se tam chovají jak kreténi, celé to vůbec nedává smysl, herci jsou příšerní... škoda slov. Předpokládám, že po pár dnech si už ani nebudu pamatovat, že jsem to kdy viděl. Existence podobných filmů mi dokazuje, že horor je jednoznačně nejpokleslejší současný žánr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si z někoho v dětství pořád děláte legraci, tak to s vámi v dospělosti nemusí dopadnout dobře. Na tohle nedbala trojice dívek. Ke svému kamarádovi se kdysi nechovala moc dobře, ten pak skončil v blázinci a ony na něj pak časem zapomněly, jenže on nezapomněl na ně. Den odplaty nadešel a ještě se přitom bude smát jak smyslů zbavený. Další povedený kousek obohatil hororový žánr a pod vedením režiséra Johna Simpsona vznikl horor s hutnou děsivou atmosférou, který hororového fanouška nadchne. Smějící se magor, který nemá jméno, má fakt něco do sebe a jeho převleky a důmyslné pasti, které si na děvčata připravil, jsou opravdu zábavné, nápadité a dlouho se nenatočil horor o pomstě v takto nápaditém stylu. Režisér John Simpson je talent a přeji si, aby natočil více hororů, protože je vidět, že má přehled a nedá se mu nic vytknout. Vcelku neznámé herecké obsazení hraje velmi dobře, vedle Tada Hilgenbrinka, který zde hraje pár minut na začátku, je zde nejznámější Katheryn Winnick v roli Tabithy a Keir O´Donnell, který hraje maniaka. Scenáristé mu nedali jméno a v titulcích je jeho postava uvedena jako The Laugh, což v překladu znamená Smích a jeho postava se celou dobu mrazivě směje, když se mu povede něco zvráceného a pro něj tedy velmi zábavného (to vysvětluje původní anglický název filmu). Je škoda že si tvůrci víc nevyhráli se scénářem, protože finále mohlo být propracovanější, ale i tak je to velmi výrazný počin v oblasti hororu. Já prostě musím dát plný počet i za tu super hororovou hudbu. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Príbeh dosť slabučký. Zdalo sa mi, že tvorcovia sa možno trochu inšpirovali sériou Saw. Film mal ale kvalitnú hororovú atmosféru a občas som mal od posrania sa dosť na mále:)) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od vyslovene pribrzdeného príbehu na báze akejsi dávnej spolužiackej odplaty a troch príbehoch dievčat pozliepaných k sebe tak nasilu, až som mal miestami problém s udržaním (nielen) koncentrácie, je toto dielko zaujímavé aspoň svojou príjemne mrazivou hororovou atmosFEARou. A keďže práve čítam, že sa jedná o video film, tak beriem bez väčších výhrad. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Amusement mi v přívalu jiných letošních hororů přišel jako spíše nadprůměrnější výjimka. Příběhy tří slečen jsou sice jednoduše, ale stylově spojeny do uzlíku, který je nakonec třeba rozseknout. A když si vzpomenu na příběh s klaunem, ještě teď mi běhá mráz po zádech.. kam se hrabe It. :D ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slabota první povídka o řidiči kamionu byla dobrá, měla dobrej drive nenudila a sympatický herce. Ale bohužel byla divně utnutá. Druhá povídka o klaunech je podle mě strašná, nevyděsila mě ani mi nepřišla nijak nápadná. Strašné. A poslední povídka je průměrnej slasher smíchanej s jinýma žánrama. Vrah je nesympatickej idiot a hlavní hrdinka je sice pěkná ale je to slepice. Škoda tyhle filmy mě baví, ale tady jsem spíše kroutil hlavou, neustále kromě první povídky jsem koukal kdy to skončí, což rozhodně není dobře. Herci nebyly nějak přesvědčivý a jedinej kdo mě zaujal byl Hilgenbring, kterej má s hororama už zkušenosti. Gore tu nějak moc nebylo vražda vraha byla pěkná ale to je všechno. Hudba mě moc nezaujala ale vyloženě špatná nebyla. Takovej lehce podprůměrnej film kterej si už nepustím. ()

Reklama

Reklama