Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další pozoruhodná Tramatoreho záležitost, která se vymyká standardu svou časovou roztříštěností, jež vyžaduje zesílenou dávku divákovi pozornosti. To ostatně není u tohoto Itala ničím novým, no zde šlape mnohem více na pedál stylistický a exploitační, aniž by se až tak zaobíral pečlivým schováváním karet. Subjektivně je pro mě Neznámá kvalitativně až třetím Tramatoreho filmem po Formalitě a Nabídce, ale i tak jde o kousek, který vidět oplatí. 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Strhující filmové dílo, které vámi smýká od mrazení a sevřeného žaludku, přes hněv a sevřené čelisti až po lítost a sevřené srdce. Tíživě syrový až depresivní příběh ženy, která se snaží zapomenout na krutou minulost a zoufale, a často bezohledně, se snaží najít a udržet naději pro budoucnost, je šokující, brutální, krutý ale také dojemný a smutný. Výslednému silnému vyznění pomáhá nejen skvělý herecký výkon Kseniye Rappoportové, ale také koláž kratičkých výrazných flashbacků a dlouhé balancování a nejistota týkající se charakteru hlavní postavy. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ponurý příběh neznámé Ukrajinky, která se zničeho nic objeví v jednom Italském městečku a uchází se o práci hospodyňky. Vypadá to, že chce zapomenout na minulost a začít nový život na novém místě. Nejprve vše vypadá nevinně, ale postupem času se dozvídáme, že z nějakého důvodu jí jde o konkrétní místo u konkrétní rodiny. Když se věci začnou ubírat správným směrem a už už to vypadá na šťastný konec, kterého se Irina dočkala, temná minulost ji dohoní. Velkolepé drama se skvělou herečkou v hlavní roli. Depresivní atmosféra a prostřihy do Irininy minulosti v divákovi vyvolávají pocity bezmoci a soucitu a ten se pak alespoň trochu dokáže vcítit do její kůže a sympatizovat s ní, ať už k cíli dorazila jakoukoli cestou. U tohoto filmu si alespoň na chvíli uvědomíme, jak je někdy osud krutý a ne vždy je vše, co děláte, tak úplně ve vašich rukou. Pár klišé a sporným momentům se ani tady nevyhneme, ale jinak vřele doporučuji a slabším povahám radím připravit si kapesníčky. 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem strašlivě depresivní drama, ale naštěstí je to spíše velmi napínavý biják. Má to spád od první vteřiny a fakt mě zajímalo, jak se to vyvine. Stále bych pár dějových nitek potřeboval dovysvětlit, ale to mi na zážitku pranic neubralo. Z herců jednoznačne vládne brutální pasák Michele Placido. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Drsný snímek, vyprávějící dramatický příběh plný sexuálního násilí, otroctví, chamtivosti a odplaty. Ukrajinská dívka Irena se zoufale snaží uniknout před svou minulostí prostitutky a hledá práci v Itálii. Usadí se v jednom starém bytě a hned naproti získá dobře placenou práci uklízečky. Lidé kolem ji začnou brzy přijímat mezi sebe a Irena se sblíží i s chůvou bohaté rodiny, která má malou holčičkou jménem Tea. Co se zprvu může zdát jako náhoda, se později ukáže jako něco zcela jiného. Vysvětlení film poskytuje ve svém průběhu a prostřednictvím flashbacků postupně odhaluje Ireninu minulost. Nejen Irena vyniká kvalitním hereckými výkony, ale i její sadistický a ponurý pasák Muffa s vyholenou hlavou exceluje. Morricone odvedl na hudebním doprovodu výbornou práci a ve svých tónech střídá prvky dramatu, napětí, smutku a něžnosti. The Unknown Woman je ve výsledku nadstandardní psychologické drama s místy dusnou atmosférou zaměřené na Irenino hledání pravdy. (7/10) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Tornatore sepsal námět k tomuto snímku již v roce 1987. Trvalo tedy bezmála dvacet let než byl projekt zrealizován. (DaViD´82)
  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)

Reklama

Reklama