Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o čarovném kameni a osudové kletbě. V časech nejvyšší nouze získal vévoda Zimního hradu (M. Roden) od Křišťálových hor mocný dar – křišťál, který vsazený do meče chrání svého majitele v boji. Kdo ho vlastní, nikdy v bitvě neprohraje. Léta opatrovali páni Zimního hradu vzácný meč a už jen díky jeho pověsti udržovali na svém panství mír. Teď se však v kraji usídlila horda lapků a vévoda musí znovu vyrazit do boje. Předtím donese meč kováři Matějovi (R. Holub), aby ho řádně přebrousil. Oba vědí, že malý kovářovic Jakub (L. Hampl) má oči jen pro vévodovu dcerku Johanku (N. Řehořová). A nikdo si nevšimne, že všetečná Johanka nemůže oči spustit z té třpytivé duhové kuličky na tatínkově meči… (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho zlého aneb další příspěvek janečkovské (údajně veřejnoprávní) televize k letošním vánocům. Slibný začátek, kdy se zpozdilý vévoda vydává na válečnou výpravu proti cca 60ti lapkům v čele pěti jezdců a sedmi pěšáků a všichni se pak diví že v boji hrdinně padl, je vzápětí rozmělněn do zmatené a především nudné skazky. Té vévodí dvojice Bydžovská - Hrzánová v rolích podivínských ženštin, jež zmatou ztraceného kovářského synka natolik, že v jedné z nich nepozná ani vlastní matku. Následně je tento jinoch bodnut do břicha bývalou kamarádkou (a budoucí životní partnerkou v jedné osobě), aby vše vyvrcholilo závěrečnou všeobecnou veselicí a zahozením artefaktu, který všichni celou dobu hledali. Ach jo! Dvě hvězdičky za hezké exteriéry a hereckou a muzikantskou účast matadora z ETC Olina Nejezchleby. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel velmi chudá pohádka a to po všech stránkách. Chudá svým příběhem, který prostě nezaujme skoro ničím, chabé bojové choreografie lapků vs. vévoda a jeho muži – to bylo spíše k smíchu, Mahulena a „nahulená“ Bydžovská s Hrzánovou to taky zrovna moc nezachránily svými výkony, nepěkná „hlavní hrdinka“ a zbytek herců taky zrovna nezazářil. Naštěstí to netrvalo moc dlouho, jen ta příroda byla pěkná. Na průměr to však nemá ani omylem! ()

Reklama

thomasnikrs 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem TO v neděli v TV. Když jsem se podíval do programu a zjistil, že je u toho výraz "pohádka", tak mě zamrazilo. Děti sedící vedle mě s vykulenýma kukadlama sledovaly, jak se dýky vrážely do zad a chvílemi mi připadalo, jako by režisérka chtěla dostat Mela Gibsna na kolen s jeho ubohým Statečným srdcem... ()

elle 

všechny recenze uživatele

Z trojice vánočních pohádkových premiér byla tato nejlepší. Celkem obratně vytvořená atmosféra (až na přehnaně akcentovaný soubor historického šermu), ale příběh v půli ztrácí dech a v závěru jako když tvůrci nevědí jak osudy všech zúčastněných prokletých postav šťastně završit, tak to trochu ošvindlili. ()

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Tady programový ředitel ČT udělal zjevnou chybu. Do hlavního vysílacího času ČT nasadila nicmoc pohádky (Tři životy, Křišťálek meč), přitom v odpoledních hodinách běžely rovněž pohádky a to o třídu lepší (O dívce, která šlápla na chléb, O uloupené divožence). Hvězdičku dávám za snahu, které si cením a za výkony Báry Hrzánové a Zuzany Bydžovské. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Některé exteriéry se natáčely na zámku Blatná. (rakovnik)

Reklama

Reklama