Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamila Bendová (I. Chýlková) je úspěšná manažerka-workholička, která žije sama a je spokojená. Jenže – spokojeni nejsou lidé kolem ní. Spotřebovává je stejně jako kávu nebo třeba rtěnku. Jen občas se schází s přítelem Igorem (J. Polášek), který už začíná mít toho vztahu nevztahu plné zuby. Po jedné neshodě s ním přijme pozvání kamarádky Ireny (M. Pleštilová) na výlet do Vídně se zastávkou v Lednici na jižní Moravě. Zde se potká s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Kamila si chce zjednat klid v hotelu, kde Laďa oslavuje s kamarády svoje narozeniny. Situace se ale vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +hudba a krásy "moravy" -čistě jen o dvou hercích (Chýlková Etzler), po obsahové stránce je to jen malá báchorka/// Tak nevím, vidět jsem to chtěl, vyloženě to nenudilo, ale žádný zázrak se nekoná. Etzler byl standartní, Chýlková spíše slabší (v serálu Hop nebo Trop byla lepší) a ostatní postavy se filmem jen mihly. Scénář je sice "reálný", ale skutečná realita je většinou hodně prázdná a všední./// Celkem 47%/// ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pro mě ohromný překvapení, vůbec bych nečekal, že může být televizní věc z Brna (sic!) až takhle dobrá. Perfektně napsaný, zrežírovaný, zahraný, natočený… Na závěr krásná píseň od Jana Sahary Hedla s Bárou Basikovou. Ivana Chýlková nikdy nehrála takhle civilně, bez afektu, nikdy na mě ještě z obrazovky nepůsobila takhle přirozeně. Etzler taky výbornej, vtípky, kterýma to bylo prošpikovaný…kam se hrabou Bobule. Jsem nadšenej, vážně. ()

Reklama

Lish84 

všechny recenze uživatele

Příběh nezní špatně, leč průměrně a přesně tak také samotný film dopadl. Ten sice často pobaví a ponaučení, které nabízí, nevyznívá zase tak klišovitě a mravokárně, jak se mohlo snadno stát. Leč i na nudu se dostane. Scénárista si mohl lépe vyhrát - udělat postavy životnější a zahladit hluchá místa filmu. A režisér to pak mohl zase celé více opepřit. Herecké obsazení sází v hlavních rolích na osvědčené herce a je to právě Ivana Chýlková, kdo film táhne. Méně známí herci v menších rolích ale také rozhodně nezklamou (zejména Věra Kubánková). ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Etzler se v mých očích nevymaní z totálně nesympatických, povrchních rolí. Nepomohlo mu ani maskování v podobě plnovousu, ani vcelku příjemné prostředí chlazených bobrů z Lednice. Je to slizoun a v tandemu s Chýlkovou to totálně nefungovalo, jakési jiskření muselo být postupně suplováno neumětelskou elektrifikací jejich vztahu, ačkoliv specfická kabeláž byla zbytečně dlouhá. Náznak dramatu tam sice byl, ale trval dlouho asi jako Mirkova erekce v poslední scéně. Chyba. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V podstatě nijak objevná road movie o tom, jak citově vyprahlá přepracovaná manažerka najednou na venkově po boku zvláštního ožungra zjistí, že všechno je jinak. Je to docela sympatické, i když tu probíhají nevtipná životní quazimoudra a trochu mě zklamala moje oblíbená Chýlková, je tady místy lehce nezáživná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Mikulově, Praze a v zámeckém parku v Lednici. Penzion Jordán se nachází též v Lednici (SONY_)

Reklama

Reklama