Reklama

Reklama

Dva soupeřící motorkářské gangy, Victors a Six-Six-Six's, oživí svou desítky let starou rivalitu... The Deuce (David Carradine) a Billy Wings (Vinnie Jones) jsou vůdci motorkářského gangu známého jako Six-Six-Sixers. Zavraždí členku nepřátelského gangu Victors Cherokee Kisumovou (Julia Jones), aby dokázali svou převahu a potrestali ji za ulití peněz z obchodu s drogami. Byly pro jejího syna, který po její smrti zmizel. Po letech se The Deuce a Wings vracejí do města jako byznysmeni. Pistolero (Larry Bishop), bývalý přítel Cherokee to vidí jako příležitost konečně se pomstít. Na pomoc si najme dva staré přátele, Genta (Michael Madsen) a Eddieho Zero (Dennis Hopper). (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Plno lidí asi čekalo Tarantinovku, já podle coveru čekal béčkovou jízdu. A taky jsem jí dostal, film se táhne ke konci a čím dál více to houstne, což bylo fajn, ale nejvíc mě bavily herci samotní. Madsen je řízek, Hopper parádní herec, Jones drsňák a Balfour je dobrej začátečník. jedinej s kým jsem měl problém byl sám režisér Bishop kterej byl jak nesympatickej tak ani nezahrál nic. Atmosféra správnýho béčka je umocněná správnejma drsnejma kecama která pro sprostý slovo nechodí daleko. Prostě paráda. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Motorkářský film z produkční garáže Quentina Tarantina od jeho dalšího chráněnce Larryho Bishopa (který si u něj zahrál majitele strip-klubu v KILL BILL 2) je formální nápodobou exploatačních biker movies (rapid-montáž, skokové vyprávění, barevně odlišené flashbacky...) a jejich uvědomělou poctou (hlavní hrdinové vzpomínají na věci staré víc jak 30 let a divák s nimi, protože se oslovuje jeho protetická paměť). Na HELL RIDE je tarantinovský dohled znát, protože otvíráme černobílou sekvencí, David Carradine má před smrtí dlouhý monolog a hudba by mohla vzejít z nepoužitých suit ke KILL BILLovi 2, Michael Madsen hraje násilníka po vzoru Mr. Blonde a na GAUNERY se stylisticky odkazuje ve scéně v "bistru"; pulpové dialogy a over-the-top násilí nechybí stejně jako pohled z krabice (obsahující duše jako v PULP FICTION?)._____ Jenže tahle podívaná vypadá jako exploatační béčko (na rozdíl od Rodriguezovy PLANETY TERROR), netematizuje klasický a postmoderní přístup k filmu a nemíchá současnost s retro prvky (na rozdíl od Tarantinova AUTA ZABIJÁK) a ani nemá potřebu uzpůsobovat film nárokům dnešních diváků a vytunnit dříve viděné (na rozdíl od SOUDNÉHO DNE). "Problém" je, že tyhle pokleslé podívané nebyly nikdy výsostně auteurské a nepojily se - vyjma produkcí Rogera Cormana - s osobou tvůrce (v tomto případě režisér, scénárista a představitel hlavní role Larry Bishop). Machistické, mizogynní a brutální, plné krve a koz, jak to má fanoušek těchle podívaných rád, s herci - Madsen, Bishop, Hopper, Carradine - z motorkářských flicků, kteří vzpomínají na staré (nikoliv dobré) časy a definitivně se s nimi před svou smrtí vypořádávají. Asi je nutné se smířit s tím, že nová vlna grindhouseů nebude, protože ty se přesunuly do hájemství ryzí tvůrčí a fanouškovské nostalgie. 90% ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Gender studies. Ať mi žádný chlap netvrdí, že by u tohohle filmu nechtěl dělat minimálně casting. O tom, že Larry Bishop je looser co neumí komponovat, vést herce a vyprávět se tu snad nikdo přít nebude. Důležité je, že Michael Madsen tady má jako jediný sako, barmanky se zdraví zásadně prohrábnutím rozkroku, motorkáři se topí v silikonu, David Carradine byl nedávno v Šanghaji a pussy té dívčiny v bílem je on fire. Chtělo by to HC remake od Digital Playgrounds nebo Wicked Pictures. Ani by se na tom toho nemuselo moc měnit. Jednoduchá grindhouse patina v titulcích by zůstala a všichni ti herci by si aspoň zapíchali na kameru a ne někde za písečnou dunou v Novém Mexiku. Těch neuvěřitelně debilních post-Tarantino dialogů si nevšímejte. Filmový primitivismus nejkrásnějšího zrna. God bless America! ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Velké herecké obsazení a ještě k tomu film z produkce Q.Tarantina...Ale vůbec mě tento snímek nezklamal!Jedná se motorkářský film se scénářem který nám sice nic nového nenabízí ovšem má spád a koule!Ona inspirace Tarantina na nás srší komplet celý film ovšem uznávám že skvěle a ne tak moc opsaně jak to dělají jiní režiséři.Skvěle vybrané role psané takřka na míru doplněné opravdu výbornou hudbou velkým soustem dialogů a sexy koček,super motorek,rozmázlejch hlav je přesně to co mi udělalo celkově radost! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film produkčně zaštítil Quentin Tarantino. A je to na něm mírně znát. V takovém filmu plném rádoby drsných hlášek a kečupových scén nesmí chybět herci typu Jones, Madsen nebo zesnulí frajeři Hopper s Carradinem a jako výraznou zástupkyni něžného pohlaví tu máme dračici Leonor Varela. A to je plus. Horší už je to s faktem, že scénáristicky a režijně si to vzal na starost Larry Bishop, který si střihnul i hlavní roli drsného motorkáře a asi si toho nabral moc najednou. Scénáristicky je to nedomrlé a režijně je to poměrně nevyzrálé. Pro film je jasným pozitivem jeho střídmá minutáž. 50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Ako názvy pre film boli zvažované aj "Pistolero", "The Savage Riders Return", "The Wild Riders", "The Three Victors", a "Route 666 to Hell". (Smok)
  • Pro roli Pistolera se zvažovalo o obsazení Bruce Willise. (don corleone)

Reklama

Reklama