Reklama

Reklama

Dva soupeřící motorkářské gangy, Victors a Six-Six-Six's, oživí svou desítky let starou rivalitu... The Deuce (David Carradine) a Billy Wings (Vinnie Jones) jsou vůdci motorkářského gangu známého jako Six-Six-Sixers. Zavraždí členku nepřátelského gangu Victors Cherokee Kisumovou (Julia Jones), aby dokázali svou převahu a potrestali ji za ulití peněz z obchodu s drogami. Byly pro jejího syna, který po její smrti zmizel. Po letech se The Deuce a Wings vracejí do města jako byznysmeni. Pistolero (Larry Bishop), bývalý přítel Cherokee to vidí jako příležitost konečně se pomstít. Na pomoc si najme dva staré přátele, Genta (Michael Madsen) a Eddieho Zero (Dennis Hopper). (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Plno lidí asi čekalo Tarantinovku, já podle coveru čekal béčkovou jízdu. A taky jsem jí dostal, film se táhne ke konci a čím dál více to houstne, což bylo fajn, ale nejvíc mě bavily herci samotní. Madsen je řízek, Hopper parádní herec, Jones drsňák a Balfour je dobrej začátečník. jedinej s kým jsem měl problém byl sám režisér Bishop kterej byl jak nesympatickej tak ani nezahrál nic. Atmosféra správnýho béčka je umocněná správnejma drsnejma kecama která pro sprostý slovo nechodí daleko. Prostě paráda. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Motorkářský film z produkční garáže Quentina Tarantina od jeho dalšího chráněnce Larryho Bishopa (který si u něj zahrál majitele strip-klubu v KILL BILL 2) je formální nápodobou exploatačních biker movies (rapid-montáž, skokové vyprávění, barevně odlišené flashbacky...) a jejich uvědomělou poctou (hlavní hrdinové vzpomínají na věci staré víc jak 30 let a divák s nimi, protože se oslovuje jeho protetická paměť). Na HELL RIDE je tarantinovský dohled znát, protože otvíráme černobílou sekvencí, David Carradine má před smrtí dlouhý monolog a hudba by mohla vzejít z nepoužitých suit ke KILL BILLovi 2, Michael Madsen hraje násilníka po vzoru Mr. Blonde a na GAUNERY se stylisticky odkazuje ve scéně v "bistru"; pulpové dialogy a over-the-top násilí nechybí stejně jako pohled z krabice (obsahující duše jako v PULP FICTION?)._____ Jenže tahle podívaná vypadá jako exploatační béčko (na rozdíl od Rodriguezovy PLANETY TERROR), netematizuje klasický a postmoderní přístup k filmu a nemíchá současnost s retro prvky (na rozdíl od Tarantinova AUTA ZABIJÁK) a ani nemá potřebu uzpůsobovat film nárokům dnešních diváků a vytunnit dříve viděné (na rozdíl od SOUDNÉHO DNE). "Problém" je, že tyhle pokleslé podívané nebyly nikdy výsostně auteurské a nepojily se - vyjma produkcí Rogera Cormana - s osobou tvůrce (v tomto případě režisér, scénárista a představitel hlavní role Larry Bishop). Machistické, mizogynní a brutální, plné krve a koz, jak to má fanoušek těchle podívaných rád, s herci - Madsen, Bishop, Hopper, Carradine - z motorkářských flicků, kteří vzpomínají na staré (nikoliv dobré) časy a definitivně se s nimi před svou smrtí vypořádávají. Asi je nutné se smířit s tím, že nová vlna grindhouseů nebude, protože ty se přesunuly do hájemství ryzí tvůrčí a fanouškovské nostalgie. 90% ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Partička kolem Tarantina se rozhodla natočil vlastní film a Quentina zapořáhla jako producenta. No ještě že tak, kdyby seděl za kamerou, to by jeho úroveň klesla ještě níž. Tohle je slátanina, ve které se zápletku dozvíme asi dvacet minut před koncem a při rozuzlení vlastně ani nevíme, co v té truhličce bylo. Herecké obsazení hodně dobré, akorát hlavní postava BIshop mi tam vůbec nesedí. Spousta krásných ženských, a pokud je tam nějaká více než 20 sekund, tak je dominantní a svá, přesně taková, jak to má Tarantino rád :-) 2 a půl. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co naplat,že všichni chtějí být ve filmu strašně cool,úžasně hlásit a píchat kopici krásnejch nahejch bab,když po celou dobu sledování této slátaniny nemá šanci člověk pochopit,o co tu vlastně ku*va vůbec šlo?!?!Nevim kdo byl kdo,kdo dělal co,proč to dělal,prostě z toho filmu vím úplný hovno,děj je jeden neuvěřitelně velkej guláš a myslím,že chyba nebude na mé straně,neboť mě to díky nanicovitým postavám a idiotskýmu scénáři ani vlastně v průběhu filmu vůbec nezajímalo.Očekával jsem jednoduchý motorkářský film,který bude pro příznivce fuckujících borců,kteří se z ničím neserou a bude to jedna velká jízda plná střelby,drsných chlapů a krásnejch nadrženejch holek.To zde všechno sice bylo,ale NAPROSTO to nefungovalo!Hrozně nepovedený béčko,na který jsem se těšil jak nadrbanej kozel a dostal jsem velký hnědý ...!Strašně moc blábolení,strašně moc nudy,šílaná překombinovanost!STRAŠNÝ ZKLAMÁNÍ :( ! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

štýlová lahôdka pod taktovkou Quentina Tarantina. Drsná motorkárska road movie ktorá má taký neuveriteľný "trash" feeling že jej musím vpáliť 5 hviezd. Toľko parádnych hercov...... prekvapili ma hlavne Dennis Hopper, Michael Madsen a David Carradine. Larry Bishop nie je najlepší režisér to uznávam , ale to mi pri takých štýlových scénach a pokusoch o Tarantinove dialógy (Madsenovy a Carradinovy aj išli) vôbec nevadilo budem troška preháňať ale bolo to také Biker Dobrý , Zlý a škaredý. Cesta za pomstou plná nádherných žien drsných motorkárov a vynikajúceho soundtracku. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Ako názvy pre film boli zvažované aj "Pistolero", "The Savage Riders Return", "The Wild Riders", "The Three Victors", a "Route 666 to Hell". (Smok)
  • Nápad na film pochádza od Tarantina po zhliadnutí Savage Seven (1968) s Larrym Bishopom. Povedal, že to bola Bishopova životná rola, a že Tarantino mal ten film produkovať. (Smok)

Reklama

Reklama