Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (324)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle budete koukat na dvojku jako na docela dobrej horor. Její pokračování je totiž jen smutnym odrazem hollywoodské sterility. Lekačky absolutně nefunkční, atmosféra se utopila asi někde ve studni a napětí se smrsklo na jedinou palčivou otázku: nedojde si profesor Leonard Hofstadter pro radu k profesoru Sheldonovi Cooperovi? Jenže nedošel, a tak je divák, počítající počet hlav v poloprázdnym sálu, svědkem toho, jak je Samara degradovaná na pouhou oběť v nepříliš funkčních family vztazích. Jediné, co zbylo, je známý hudební motiv a celkem mrdatelná hlavní hrdinka. "Ale no tak, Blooďáku, přece to nemůže bejt až tak zlý!" Ale ono to je, ty vole, ještě horší! Však uvidíte sami... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z tohohle kousku budete mít tak maximálně kruhy pod očima, protože dokoukat tenhle průjem dá docela fušku. Už úvodní pasáž v letadle naznačuje, že to bude velkej průser. Tenhle film je prostě ztráta času a nic na tom nezmění ani šukadelická hlavní hrdinka ani Johnny Galecki, kterej se do téhle role absolutně nehodil. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že ani jednička mě moc nebrala, ale po tomhle si jí začínám víc a víc vážit. Kruhy se zasekly někde mezi pokračováním a remakem, takže sledujeme prakticky totéž, jen místo výborně zahrané a napsané milující matky dostaneme tupými očky zírající tupou puberťačku a místo neslepého Briana Coxe se odvážíme do poustevny Vincenta D'Onofria (který tam jako jediný něco hraje). Celé se to vleče jako by to mělo přes dvě hodiny, atmosféra nefunguje, úmrtí rozesmívají, děj nám protáčí panenky o 180 stupňů a lekačky uspávají. Navíc jsem se asi omylem dostal na projekci pro slepce, protože cokoli se na plátně dělo, mi vždy nějaká postava popisovala jako bych byl totální idiot. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opět žádná sláva, ale není to tak špatné, jak by hodnocení napovídalo. Pořád mi to přišlo lepší než 2. Dost se tu vysvětluje původ Samary. Objevují se i nové vize. Nakonec to skončí v jejím rodném městě. Ta parta maniaků, co ji studuje na výšce je taky zajímavá. Zvláštní roli tu má Johnny Galecki jako profesor. Dost drsný je taky slepý kněz. Připomnělo mi to smrt ve tmě. Možná bude i další díl. "Ten nápis na ruce je braillovým písmem." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niektoré remaky, prípadne pokračovania alebo čo to vlastne bolo, by nemali vôbec vzniknúť. Môžu uškodiť aj samotnej výbornej predlohe. Hrozná hatlanina s nesympatickými hercami (ale bolo zábavné vidieť Galeckého inde ako len vo Veľkom tresku), bez rozumného mysteriózneho základu, napätia a hororových prvkov, ktoré by aspoň trocha postrašili. Samary sa už proste nikto nebojí, to je horor ukotvený vo svojej dobe 10 rokov dozadu. A tam aj patrí, preto prosím, žiadne ďalšie pokračovanie, už ju nechajte spať. 30/100 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Podľa dizajnéra špeciálnych make-up efektov, trvalo asi šesť a pol hodiny, kým sa spravil Samarin (Bonnie Morgan) make-up a jej kostým. To zahŕňalo aj vodný systém pod šatami, ktorý umožnil efekt neustále kvapkajúcej vody. (figliar)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 27,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 83,1 mil. (NIRO)
  • Film nebyl předem promítán kritikům. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama