Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vitajte v Írsku.“ Banda otravných, nesympatických, nezaujímavých a neoriginálnych nafetovaných tínedžerov behá po sychravom írskom lese a niekto ich vyvražďuje. Znie to atmosféricky, ale nie je. Dokonca ani pochmúrne hory nemajú v tomto prípade nič do seba, herci zabudnuteľní, scenár pozostávajúci z chaotických snov, predstáv, vízií atď., veď to poznáte. Keď to porovnám s Temnými lesmi, je to jednoznačné sklamanie. Ale nefandite si, sklamanie je to aj v prípade, ak to porovnáme s podobným, nijako výnimočným slasherom Izolácia. Celé je to síce príjemne krátke (hodina 20), ale to (ani trápny „šokujúci koniec“) ma neprinúti dať tejto neoriginálnej nude až 40%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Šesť mladých ludí sa vyberie do hlbokých írskych lesov, aby tu mohli experimentovať s halucinogénnymi hubami. Nevinná zábava a túžba po nezvyčajnom relaxe sa zmení na teror, pretože niekto alebo niečo ich sleduje a chce ich jedného po druhom zlikvidovať. - Houbičky boli svojho času v našich končinách pomerne vyhladávaným hororom a určite, rovnako ako doteraz, oblúbeným podpultovým artiklom. V podstate ponúknu všetko, čo sa dá vidieť v stovkách ďalších béčkových hororov a logika sa tu hladať nedá, ale mne sa velmi páčili miestne postavy, zopár atmosférických scén a hlavne výnimočná hudba. Tie nádherné a husté lesy tiež robia svoje, ale záver vyzerá, ako keby ho točil niekto úplne iný a ako keby nemal s týmto hororom takmer nič spoločné. Keby sa to držalo v rovine Hixploitation, ktorá bola v úvode naznačená, blížilo by sa hodnotenie k červeným číslam, pretože potenciál tu bol. + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herečka z Shutter ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +houbičky, haluze, atmosféra -mohlo to být klidně i jinak, mělo to větší potenciál/// Tak takový halušky divák už dlouho nezažil. A teď budu spoilerovat! Čekal bych (přál jsem si), že se parta Teenagerů zhaluškuje a navzájem se mezi sebou vykuchají. Ve skutečnosti se hlavní hrdinka (jestli je hrdinka to nevím, pohlavní je určitě) předávkuje nejvíc a má vidiny do budoucnosti?!? Haluz vidtě! No prostě ví co se komu stane (To bych chtěl taky vědět:-) A protože to ví, tak se snaží všechny zachránit (Blázen vidtě? Já bych se na ně vyprd:-) Jenže je jí to marné, protože jsou někde v lese, to že jsou v Irsku jim nepomůže, protože jsou stále v lese. Kolem jsou kreatury skoro jako z filmu Wrong Turn, příběh je tak trošku duchařina a navíc jim jejich mrtvej kamarád sebral mobili (K čemu mu budou to opravdu nevím). Takže jak říkám, chtít může, ale snaží se zbytečně. Za takových podmínek je už horší jen Jason, Freddy a Mike. Prostě vyhlídky jsou špatné a to už přežlia jen ONA.../// Celkem 58%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len také zbesilé pobehovanie po lese, a to vraj mal byť originálny koprodukčný horor. No možno tak iba vo sne... Paradoxne sa mi najviac páčil úvod, uvedenie do deja a to čakanie na akciu prikryté jemným závojom mysterióznej atmosféry nebolo zlé (aj keď to nebolo žiadne terno), no akonáhle sa tu začne niečo diať, tak všetko to dobré je razom preč. Bez nápadu, bez koncepcie, bez atmosféry a hororové prvky vyzneli skôr na srandu a miestami aj trápne, akoby mali niekoho vystrašiť. A to nehovorím, že rozuzlenie tu bolo jasné už od začiatku, no proste nuda. Hlboký podpriemer. 35/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Hele, a viděl jsi Houbičky? Že né? Ty vole, to je perfektní horor! Hnedka jdem k nám, ten ti musim pustit!" Přesně takhle jsem před pár lety narazil na tenhle snímek, na který mě kamarád nalákal v domnění, že se z něj poseru strachy. Nestalo se, ale kupodivu jsem se po celou dobu poměrně bavil, za což děkuju pěknému prostředí hlubokých lesů. Pointu jsem vyčenichal už po dvaceti minutách, ale zvlášť překvapivý závěr jsem ani nečekal. Jenom mi přišla škoda nevyužitého potenciálu, jelikož námět o halucinogenních houbách skýtal nemálo vizuálních hrátek. Mluvící kráva však byla super. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)
  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama