Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Shrooms je přes otřesný zmatený scénář atmosféricky poměrně povedenou záležitostí. Nepřehlednost je největší v druhé polovině snímku, kdy sem chvílema vážně nepobíral co se vlastně děje. Ono to tak v souladu s halucinacemi, které hrdiny postihují, asi má být, ale aby divák věděl ještě míň než samotné postavy, to je myslím trochu moc. Pointa je, vzhledem k průběhu filmu, celkem očekávatelná, a hlavně taky pořádně neoriginální. Shrooms měly obrovský potenciál, kdyby se tvůrci dokázali trochu odvázat a natočit film opravdu odpovídající svému názvu, mohlo z toho vzejít něco víc, než jen průměrný horor žánru teenage-slasher. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No nech sa prepadnem, mne sa to pacilo :) Asi preto, ze som totalny "nepozerac" horurkov a vyvrazdovaciek. Ale ked si to raz za cas pozriem, tak ma to aj bavi. napriklad ako Wrong turn. Ale chcela som teda povedat, ze aj ked to bolo stupid, koniec predvidatelny uz od prvych minut, tak som tych 86 minut fakt prezila v napati...A aj ked ma vsetci ukamenuju, ta hnusna atmosfera mi svojim sposobom pripomenula Blair witch...To bude asi tym lesom a mlhou :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dario Marianelli: 1. Jackknife ,2. New Year ,3. Tiger ,4. Close My Eyes ,5. Curveball ,6. Speak to Breathe ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vitajte v Írsku.“ Banda otravných, nesympatických, nezaujímavých a neoriginálnych nafetovaných tínedžerov behá po sychravom írskom lese a niekto ich vyvražďuje. Znie to atmosféricky, ale nie je. Dokonca ani pochmúrne hory nemajú v tomto prípade nič do seba, herci zabudnuteľní, scenár pozostávajúci z chaotických snov, predstáv, vízií atď., veď to poznáte. Keď to porovnám s Temnými lesmi, je to jednoznačné sklamanie. Ale nefandite si, sklamanie je to aj v prípade, ak to porovnáme s podobným, nijako výnimočným slasherom Izolácia. Celé je to síce príjemne krátke (hodina 20), ale to (ani trápny „šokujúci koniec“) ma neprinúti dať tejto neoriginálnej nude až 40%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Hele, a viděl jsi Houbičky? Že né? Ty vole, to je perfektní horor! Hnedka jdem k nám, ten ti musim pustit!" Přesně takhle jsem před pár lety narazil na tenhle snímek, na který mě kamarád nalákal v domnění, že se z něj poseru strachy. Nestalo se, ale kupodivu jsem se po celou dobu poměrně bavil, za což děkuju pěknému prostředí hlubokých lesů. Pointu jsem vyčenichal už po dvaceti minutách, ale zvlášť překvapivý závěr jsem ani nečekal. Jenom mi přišla škoda nevyužitého potenciálu, jelikož námět o halucinogenních houbách skýtal nemálo vizuálních hrátek. Mluvící kráva však byla super. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem odhalil pointu už po pěti minutách, což je u mě jasný rekord. Prostředí, v kterém se film odehrává, je tajuplné a působí depresivně, ale ten příběh je hodně slabý. Moje hodnocení možná ovlivnily i dvě kámošky, který se na to dívaly se mnou a byly z toho úplně vyděšený. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Šesť mladých ludí sa vyberie do hlbokých írskych lesov, aby tu mohli experimentovať s halucinogénnymi hubami. Nevinná zábava a túžba po nezvyčajnom relaxe sa zmení na teror, pretože niekto alebo niečo ich sleduje a chce ich jedného po druhom zlikvidovať. - Houbičky boli svojho času v našich končinách pomerne vyhladávaným hororom a určite, rovnako ako doteraz, oblúbeným podpultovým artiklom. V podstate ponúknu všetko, čo sa dá vidieť v stovkách ďalších béčkových hororov a logika sa tu hladať nedá, ale mne sa velmi páčili miestne postavy, zopár atmosférických scén a hlavne výnimočná hudba. Tie nádherné a husté lesy tiež robia svoje, ale záver vyzerá, ako keby ho točil niekto úplne iný a ako keby nemal s týmto hororom takmer nič spoločné. Keby sa to držalo v rovine Hixploitation, ktorá bola v úvode naznačená, blížilo by sa hodnotenie k červeným číslam, pretože potenciál tu bol. + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herečka z Shutter ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Díky úvodnímu intru a zdařilému traileru se zdálo, že po dlouhé době se znovu podívám na celkem zajímavý horor. Ovšem v traileru byly obsazeny všechny nejlepší scény, a bohužel po celý film se nebylo ani čeho bát, .. téměř. Další z mnoha hororů, z kterých by se dalo vytěžit mnohem více, už jen díky skvělým kulisám bývalého sirotčince, než jen koukat jak 3 bárbínky lítaj po lese, trochu sjetý. Konec filmu také moc nepřidal, takže necelou hodinu a půl se člověk téměř nudí. Snaha o duchařsko,kempingovou houbičkoidní vyvražďovačku se nepovedla příliš dobře. 35 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle by dozajista oslovilo i Master Blafa Jirku Babicu. Děláte tradiční slovenský pokrm a nemáte mouku? Dejte tam LSD a máte chutné brynzové halušky! Podivná kombinace slasheru a duchařiny, v níž jakous takous atmosféru vytváří leda tak výstupy té zakrslé klekánice v černé mikině s kapucí. Jinak mi všechna ta halucinační chaotičnost, nenápaditost a duševní prostota amatérských mykologů přivoďovala stavy srovnatelné s pozřením vaničky zapařených, lehce plísní potáhlých žampiónů z Kauflandu. A co je horší, po vskutku vypečené pointě jsem se cítil, jako by mi je na pokladně naúčtovali dvakrát.. ()

genetique odpad!

všechny recenze uživatele

Skupina vymletých Amíkov sa ide do Írska odpáliť na halucinogénnych hríboch. Môj ty Bože, už len ten námet nemohol zvestovať nič dobré a tak to aj dopadlo. Režisér a scenárista si asi naozaj švihli zopár tých húb, pretože tak zdegenerovaný príbeh by neuzrel svetlo vsveta ani pod taktovkou Uweho Bolla. Strach mi naháňali akurát moje pohľady na časomer, keď som zisťoval, koľko ma ešte čaká do konca filmu. Dialógy dal scenárista asi napísať nejakému mentálne zaostalému kolegovi, pretože mal veľa práce s charaktermi postáv, ktoré však vyžarovali menšiu auru ako šuter na chodníku. Takže toto bola naozaj bieda, občas dobrý záber, ale tá nuda počas celého filmu je nezmazateľná. 5%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hororůrek, který si po celou dobu drží to svoje tempo s celkovým průměrem pohybujícím se okolo 50%. Jedná se o hororovou klasiku a vlastně se tu žádné velké zvraty nekonají. Sympatická skupina odjede na odlehlé místo s temnou minulostí, berou drogy díky nimž halucinují. Pokračuje to nezbytným zmateným běhání po lesích a střetem s degenerovanými místňáky, během čehož všeho je nějaký tajemný neznámý postupně likviduje. Konec však změní význam celého filmu a dokonce jsem váhal, zda neudělím 4*, ale to by byl příliš velký skok. Jen říkám, nezavrhněte tento na první pohled průměrný film předčasně. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nekonečné irské lesy, parta zaměnitelných přátel, plno halucinogenních houbiček, ze kterých solidně tepe hlava. Bez větších keců odevzdají telefony, aby si mohli pokecat s mluvící krávou. Někdo si tu rád hraje s kamerou, zatímco příběh moc zajímavého nepobral. Stačí jedna historka o někdejší křesťanské polepšovně a o někom, kdo po lesích už nějakou dobu pobíhá. Snaha o inovativnost je fajn, ale.. Druhá polovina je zmatená, holka, co má vidění, sjetí studenti mezi stromy, něco děsivého zrovna tak. A diváka těší, že to celé trvá jen nějakou hoďku a čtvrt. Řemeslně je to uchopené slušně, jenže skutečně výraznou slabinou je, že je nám úplně jedno, jak to celé dopadne. Závěrečná pointa už toho moc nezachrání. Asi jsem měl blbej den, ale na víc než dvě hvězdy to nevytáhnu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do skonania svojho úbohého života nepochopím, z akého dôvodu som tomuto snímku udelil druhú ☆. Keď už som sa ťažko horko preniesol cez tu nikdy nekončiacu debilitu, či primitívne dialógy, dúfal som aspoň v nejaké hororové prvky, ktoré by mi aspoň sčasti vynahradili ten hlavybôľ. Lenže táto zmrdačina je len úbohou trápnosťou, ktorá neviem z akého dôvodu dosiahla 50%. Respektíve tuším to, ale bojím sa to povedať nahlas - 30% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina piatich amerických študentov prichádza do Írska, aby tam experimentovali s haluciogénnymi hríbami. Chcú si urobiť perfektný drogový trip. Trapní vysokoškoláčikovia si chcú rozšíriť obzory, ale ich výlet sa zmení na hotové peklo, keď začnú jeden po druhom umierať násilnou smrťou. Tvorcovia tohto nezmyslu, režisér, scénarista a ani herci, nemajú s intoxikáciou organizmu psychotropnými hubami a ani s točením horrorov žiadne skúsenosti a na výslednom produkte je to poriadne vidno. Je to hlboko podpriemerný horrorový film plný tupých kecov a nesmierne stupidných dialógov. Dejová línia je nudná a konečné rozuzlenie úplne blbé. * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní schizoušsko-haluzo-houbičková záležitost.-) Za tu "podělanou krávu" co "podělaně mluví" přihodím ještě jednu "haluškovou". :o) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na doporučení jednoho známého jsem to zkouknul (Zdravím tě Venco) ve svý době to prý byl docela kult a vyhledávaný film, ale mě to nějak minulo. Nešel jsem do toho s nějakým přehnaným očekáváním a ani nemůžu mluvit o vyloženým zklamání a tak mi tady některý ty odjebávací komenty přijdou až trochu moc krutý. Jasně není to nic světabornýho spíš taková klasická sbírka sto plus jedno klišé zabalená do hodně béčkovýho hávu a pokud budete film sledovat pozorně tak tu údajně nečekanou pointu odhadnete už někdy ve dvacáté minutě, ale k čertu s tím les je tu pěknej atmosféra taky celkem slušná a stačí sežrat jednu blbou houbu a z největšího tripu jejich života se stane ten poslední. Navíc při tý krátký délce mi to i docela uteklo takže jako taková nenáročná jednohubka to nijak neurazí a highlightem filmu je každopádně mluvící kráva. Takže pro jednou se výjimečně shodnu se zdejším hodnocením a za sebe dávám rovněž 50% ()

Reklama

Reklama