Reklama

Reklama

Godzilla tai Hedorah

  • Japonsko ゴジラ対ヘドラ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hedorah, tvar měnící monstrum, které se živí kouřem a odpady, ohrožuje japonské ostrovy a je na Godzille, aby zasáhla. Po předchozích, na dětské publikum cílených dílech by se jedenáctý díl slavné godzillí série dal označit za návrat ke kořenům. Jednak je zde opravdově vyobrazena zkáza a oběti, které způsobuje toxický Hedorah, film rovněž nese závažné poselství. Jako Godzilla prvotně sloužila jako alegorie atomové bomby a jejího nebezpečí, Hedorah ukazuje na destruktivní znečišťování přírody a vybízí k ekologickému chování. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Radko 

všechny recenze uživatele

Eko apel je fajný. No na viac ako ledva priemerné hodnotenie nestačí. Pretože všetky tie handrovo gumové súboje pôvodného atómového mutanta Godzilly s jeho náprotivkom z vesmíru - Hedorahom, živiaceho sa škodlivými toxickými výplodmi a odpadkami a produkujúceho jedovatý dych, tvoriace ústrednú os filmu, boli len podpriemernou variáciou síce kratšieho, no oveľa dokonalejšieho a dobrodružnejšieho súboja pravekých ozrutných zvierat zo Zemanovej Cesty do praveku. Navyše, Hedorah pôsobil s očami otočenými o 90 stupňov do zvisla a s tvarom tela, pripomínajúcim viac ako čokoľvek iné, lietajúci patizón, tak komicky, že akékoľvek napätie z filmu vyfučalo. Podobne, ako keď vyfučiaval v závere vyschnutý patizón. Súboje dvoch gigantov miestami skôr pripomínali súboje juda či jiu-jitsu, čo úplne potopilo film do nechcenej komiky, už tak nadužitej až-až. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

V americe se konečně naučili, jak na dabing: pětiletého chlapečka zde podobně jako v anime dabuje pětatřicetiletá žena. Ugh. Ale jinak se mi ta ekologie pod příběhem docela líbila, protože tam není prvoplánové sdělení "znečišťujete planetu, kupte si uhlíkové odpustky a větrné elektrárny, než na vás bůh sešle oteplení – já Al Gore na tom nechutně vydělám a s těmi, co mi dali nobelovku, se šábnu". Atmosféra filmu, funkční horror, dokonale béčkový dojem... Myslím, že tohle vůbec nebyla špatná Godzilla ve srovnání s přehnaně infantilními před ní. ||| P.S. tak si řikám, že to "přerůstání" Godzilly Hedorou asi ukazuje, že chemické znečištění začíná být větší problém než nukleární? ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Atomová bomba už nebyla tak v kurzu jako znečištění a tak vznikla taková ekologicko-godzillí agitka. Osobně Hedorah jako hlavní nepřítel Godzilly je perfektní výmysl a zkázu, kterou přinesl série nezažila tak od prvního filmu. No osobně pro mě byla zase strašně rušivá ta "zábavná" část, která jakoby se snažila ten temný nádech celého dílu urovnat. Asi nejzářnějším příkladem je to totálně debilní hudební doprovod, který hrál v téměř všech Godzillých scénách. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Monster eko-agitka aneb. Kterak prasácký fekálník, šňupač smogu a požírač hnusu narazil na nasraného sběrače a likvidátora odpadu.Chyb je tam jak máku(hlavně v tempu, střihu a logice návaznosti scén)ale i přes to mě tahle hipísácká ptákovina bavila a člověk má u toho pocit, že se mu zase jednou filmaři snaží skrze zábavný monsterwrestling předat nějákou tu myšlenku(sice nešikovně a naivně ale snaží se).. Parádní zábava, pokud vám nevadí, že je to doslova tak trochu o hovně( to víte-japonci)...PS: Jako člověk s estetickým cítěním musím aspoň zde protestovat proti Godzillímu kostýmu 70.let a příliš lidským pohybům-je to zbytečná degradace a kdo to zavedl, ten by zasloužil zavést někde hluboko něco nepříjemného ;) ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplně jiné než ostatní díly. Bannovi se překvapivě dobře daří navodit hororovou atmosféru, která je však následně přebita nějakou absurdností(létající Godzilla je trochu moc), ale na to jsme si už v minulých dílech zvykli. Záporák Hedora je úžasný a krásně s Godzillou zatočí. Takže tento díl je třeba vidět už jen kvůli naprosto odlišnému stylu v jakým se tento film nese. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Dabovaná verze pro USA byla roku 1978 zanesena do knihy s názvem "Padesát nejhorších filmů všech dob". (Terva)
  • Sám Banno tvrdil, že ačkoliv byla pravda, že reakce producenta Tomojukiho Tanaky na jeho dílo byly negativní; nebyly přeci jen natolik negativní, jak se dlouhou dobu hovořilo. Slova o „zničení celé série“ prý z Tanakových úst nikdy nevyšla. (Israha)
  • Jedná se o 11. film ze série „Shówa“ o Godzille. Současně se jedná o první film, kde se objevuje monstrum Hedorah. (Terva)

Reklama

Reklama