Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teppei (Ryo Kase), zoufale spěchající na přijímací pohovor, je po vystoupení z přeplněného metra obviněn jednou z cestujících ze sexuálního obtěžování. Je na místě zadržen a převezen k výslechu na místní policejní stanici. Policisté i přidělený právní zástupce mu doporučí přiznat vinu, zaplatit odškodné a vyhnout se tak zdlouhavému a složitému procesu dokazování neviny před soudem. On však obvinění zásadně odmítá, zůstává ve vazbě a je připraven dokázat svou nevinu. (Oiolaire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Masayuki Suo je filomovy veteran, ktory vzdy vedel co chce, vedel ako to dosiahnut, vedel ako nerobit ustupky a ako zostat jednoduchym, no ucinym. Indie drama z prostredia nedokonaleho pravneho ssytemu moderneho japonska vobec n enudi, aj ked v nej oziaden velky dej nejde a vobec netlaci na divakove emocie (na rozdiel od zapadnych sudnych dram) a napreik tomu dokaze nenapadne ale o to silnejsie prejednat vsetky aspekty moralky. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi smutné, žel uvěřitelné podrobné soudní projednávání případu osahávání mladé patnáctileté dívenky v metru. To čeho jsme byli svědky je tvrdá realita, ke které dochází nejen v Japonsku. Je čím dál tím více zřetelnější, že právo vytvořené lidmi ruku v ruce s byrokratickým přístupem často vítězí mnohdy nad lidskostí a tak se stává, že dochází k bezpráví. Ryo Kase se své role zhostil velmi dobře a tak napomohl reálnosti celého soudního přelíčení. A my jsme mohli jen bezmocně přihlížet tak jako jeho rodinní příslušníci. Připojím se k některým uživatelům s připomínkou, že to asi opravdu není film pro všechny, nejen svou délkou ale i tím, že se jedná hlavně celou dobu skutečně jen o soudní proces. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dobrý film, nevím jestli smyšlený nebo podle skutečných událostí, nicméně adresující ožehavý problém Japonska. Není ani nudný nebo něco, jen je hrozně dlouhý a ve své délce až bolestně neměnný. Po dvou hodinách sledování neustálého zoufalého procesu už jsem se prostě začal nudit a na hodnocení se to odrazit muselo. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata miluju, proto jsem neváhal a šel do tohoto snímku i přesto, že Japonskou tvorbu nikterak nevyhledávám. Soudní proces je postaven na "malém" přestupku, ale i tak zaujme obsáhlým výkladem vzniklé situace ze všech různých pohledů. Žádné velké divadlo, jak to bývá u Amerických filmů, kde je o přelíčení obrovský zájem. Přesně takhle vypadá většina soudních sporů, pouze rodinní příslušníci, toť vše. Sám nesnáším tu bezmoc, když vím, že mám v něčem pravdu, ale nikdo neposlouchá a nevěří, ale až před soudem to musí být potom hotové peklo. Soucítil jsem s hlavní postavou až do konce. 80% ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Solidní drama, které nabízí autentický a vyčerpávající náhled do jednoho absurdního soudního procesu. Sám jsem byl překvapen, jak moc mi film utekl i přes trošku delší stopáž. Právě délka může být docela odrazující pro ty, co podobný typ filmů moc nemusí. Pro ty ostatní je to ale velmi dobrá volba. 4* (8/10) ()

Reklama

Reklama