Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 087)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jizda, sice je nejdriv nutny preckat pulhodinovej uvod do deje, ale pak zacnou zavody, ktery s drobnejma prestavkama trvaj az do konce filmu. Pribeh je sice jednoduchej, ale jelikoz tady jde hlavne o to zavodeni, tak absolutne staci. A ze je to zavodeni kurevsky vostry, autaky nabouchany jak hovado, ty spestreni s mecem, stitem a lebkou skvelej napad a jedina skoda je, ze tu maj vsichni stejny zbrane, urcite by to bylo zajimavejsi s ruznejma. Samozrejme tu je jedna vyjimka, nejnabusenejsi kamion, jakej sem v zivote videl. Taky je skoda, ze vetsinou auto vybuchne, ale neni videt hezky rozmasirovanej ridic, to se postesti jen obcas. Nicmene je to cely perfektne natoceny a s perfektnima trikama. A to se nezminuju jeste o hercich, Statham tady ma svaly jako jeste nikdy a Ian McShane je ultimatni hlaskar. Na cistejch pet hvezdicek to neni, ale dam je, protoze tahle jizda si je fakt zaslouzi. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemně špinavé béčko, které si na nic nehraje a fakt, že baví i v těch neostřejších zatáčkách ho řadí k Andersenovu zatím nejpovedenějšímu filmu. A byť se nejedná o adaptaci žádné počítačové hry, k jejich poetice má snad nejblíže. Připočteme-li po Bayovsku nasnímané divoké kočky a trošku nefungující konec skoro při západu slunce máme tu kulervoucí podzimní zábavu. Přestože je venku zima a od úst se vám dere pára, v kině se zaručeně zapotíte. Go Stathame Go. 7,5/10 ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rychlá a zběsilá, destrukční a vysokooktanová jednoduchá Andersonovská pumelice s pořádným nápřahem a odpovídajícím efektem. Ještě teď mi v uších zní randál tisíců projektilů vypálených z -metů všech druhů a všech ráží. Tvrzenými pláty opancéřovaná vozidla křižují konstrukce a stavby rozlehlé ostrovní věznice, kuší po sobě, roztřískávají se a vybuchují, přičemž dva nebo tři záběry jsou tak megalomní, že ze mě vypadlo nekontrolované "ty krááávo"! Tohle jsem chtěl přesně vidět, absolutní dvoustopý crashmejdan. eRko náležitě využité, Robert LaSardo potěšil a ze své poslední scény zmizel skoro stejně efektně jako Jokerova tužka ze stolu. Postavy jsou výborně obsazené, Jason by si mohl odskočit z placu rovnou na kulturistické pódium, Joan Allen zase ´bourneovská´ šéfovská role sedí výborně. Luxusní soundtrack, stylové prostředí, pěkné kamera, skvěle zužitkovaný rozpočet (obrněný ´Titanic s návěsem´ rulez)... jen holky se mohly trochu víc odvázat... kdybych měl po ruce něco pojízdnýho, okamžitě řadím za jedna a řádím jako o život... 45 miliónů dolarů(rozpočet)/73,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Velká cena Terminal. Místo Schumiho jede Jason, dvojité difusory nahrazuje napalm s rotačním kulometem a lehce úchylná ředitelka věznice je novodobý Bernie Ecclestone. Anderson se zjevně inspiroval nejen Death Race 2000, ale i Shawshankem (příjem vězně, rozhovor Amese a Coache na dvoře, Bratrstvo/Sestřičky, závěrečné setkání atd.) V Rallye smrti ovšem naděje nedává křídla, ale galon benzínu navíc.. Toto poněkud brutálnější dopravní zpravodajství Standy Humla z českých silnic uteče rychle jako olej z prasklé vany a já musím chtě nechtě připustit, že Mohsova stupnice tvrdosti definitivně doznala změny. Od teďka je to: ..Křemen; Topaz; Korund; Diamant; Statham. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Počítačová hra převedená na filmové plátno s absencí joysticku, ale neskutečně uvědomělá. Anderson si překvapivě dal záležet a se svým filmem si vyhrál brilantně. Počítačovými "competition" vložkami začínaje, výtečně natočenými akčními scénami konče. Viděl jsem unrated verzi a krví se skutečně nešetří. Co na tom že je to hloupoučké až běda. O to tu absolutně nejde. Jako ryze akční zábava je to přímo výstavní kousek. Střílení a dravého ježdění je hodně a i když někdy celek působí trochu repetitivně (pouze jedna trať), Paul občas zapojí fantazii a zkrášlí lehce nabíhající stereotyp nějakou kvalitní a efektní krvavou nehodou. Bouračka cisterny je naprosto výstavní ! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Film byl natočený za 50 dní. (Mihail123)
  • Podľa vyjadrenia režiséra Paula W.S. Andersona rastúca popularita televíznych reality show značne pomohla tomu, aby film vôbec mohol vzniknúť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama