Reklama

Reklama

Kokosy v pralese

  • USA The Air Up There (více)

Obsahy(1)

Jimmy Dolan býval hvězdou vysokoškolského basketbalového týmu, jeho nadějnou budoucnost však předčasně ukončilo zranění kolene. Nyní je asistentem trenéra jednoho z předních amerických týmů. Právě se svým kolegou přijímá vyhlédnutou posilu týmu, nafoukaného mladého hráče Buddyho Wilsona. Jimmy se s ním pohádá a porazí ho v improvizovaném utkání. Ze smlouvy tak sejde, což Jimmymu vyčítá nejen vedení klubu, ale také trenér. Nedlouho poté Jimmy náhodou na videozáznamu z jedné africké školy zahlédne talentovaného mladíka a rozhodne se ho získat pro univerzitní tým. Proti vůli nadřízených se vydává na dlouhou cestu do Afriky, aby vyhledal nadaného černocha. Saleh, jak se vytáhlý mladík jmenuje, je synem náčelníka kmene, který žije v polodivokých podmínkách a o Spojených státech, natož o profesionálním basketbalu, nemá ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

kingik 

všechny recenze uživatele

I když název evokuje pokračování Kokosů na sněhu, není tomu tak. Jde o podprůměrnou sportovní komedii s Kevinem Baconem. Ten sice zdatně předstírá své zanícený a trenérské schopnosti, ale zbytek už mu sekundovat nedokáže. Film ani není pořádnou komedií a ani právoplatným sportovním dramatem. Když k tomu připočtu nízké zájem divák o děj, tak je na světě jeden film co měl zůstat v pralese. Hrál se dokonce v kinech. Mé hodnocení: 40% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady český distributor a překladatel odvedli s českým názvem medvědí službu. S filmem Kokosy na sněhu to nemá téměř nic společného. Snad jen lehce námět sportovního outsidera a talentu, který se ovšem tentokrát ani neinspiruje skutečnou událostí. Názvem se jen vzbudilo falešné očekávání a to nebylo naplněno. Také kvůli tomu dostává film nižší hodnocení. Je to ale právem. Kevin Bacon se sice snaží, ale je na to sám. Příběh mě už moc nebavil a hlavnímu hrdinovi Salehovi jsem už fandit nedokázal. Kokosy v pralese mě zkrátka bavily o poznání méně a nemám potřebu se k nim už nikdy vracet, dvě hvězdy. ()

Reklama

Kongu 

všechny recenze uživatele

Toto je úbohé pokračovanie perfektného A-čkového filmu Kokosy na snehu. Ani tú jednu hviezdičku si to nezaslúži, no za tie niektoré scény, pri ktorých som sa vážne bavil ju predsa len dám. Kokosy na snehu ako športová komédia bola super, ale toto je skôr úbohá napodobenina športovej zvrátenosti. TFUJ S nie dokonalým pohŕdaním verbal. (čo to trepem), Kongu. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nemyslete si, že je to pokračování skvělého filmu Cool runnings! Tyto filmy nemají vůbec nic společného..teda až na ten velmi podobný český název..aby ne, když tenhle snímek vyšel hned rok poté..pro českého distributora to byla jasná volba! Ovšem, co se týče kvality, jako pokračování se chová..ani zdaleka nedosahuje vtipnosti "jedničky" a nebýt Kevina Bacona..nevím, nevím.. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých rýpačov sa v českom názve a údajnom priživovaním sa na značke. Áno, ide o príbuzný film, ale nie v typickom slova zmysle. Hrajú v ňom iní herci, ale dej o outsideroch so srdcom zostáva rovnaký. Tiež si stačí porovnať originál názvy oboch filmov /Cool Running – The Air Up There/, necítite v tom istú paralelu? A popravde Kokosy v pralese (na snehu) znejú o moc lepšie ako Vzduch tam hore (Studená Jazda). To iba na okraj. K filmu, je slabší ako o rok starší braček v zimnej čapici, menej vtipný, menej emotívny, ale nie špatný. Kevin Bacon charizmatický ako vždy a zápletka nech je akokoľvek jednoduchá, neprekuknete ju hneď. Celkom prekvapila explicitnosť rituálu Wanabi a vulgarizmus v dabingu. Predsa len ide o rodinný film a tam sa často nevyskytujú. Basketbalu nefandím, tu padol na úrodnú pôdu, čo si myslím, že je základ. Za mňa oddychovka aká neurazí, teda pokiaľ to od nej nebudete chcieť. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Když trenér Jimmy Dolan vypráví o univerzitním basketbalu, zmíní se o konkrétní herní situaci ve čtvrté čtvrtině zápasu. Univerzitní basketbal v USA se však hraje na dvě poloviny. (D3VIL)

Reklama

Reklama