Reklama

Reklama

Kokosy v pralese

  • USA The Air Up There (více)

Obsahy(1)

Jimmy Dolan býval hvězdou vysokoškolského basketbalového týmu, jeho nadějnou budoucnost však předčasně ukončilo zranění kolene. Nyní je asistentem trenéra jednoho z předních amerických týmů. Právě se svým kolegou přijímá vyhlédnutou posilu týmu, nafoukaného mladého hráče Buddyho Wilsona. Jimmy se s ním pohádá a porazí ho v improvizovaném utkání. Ze smlouvy tak sejde, což Jimmymu vyčítá nejen vedení klubu, ale také trenér. Nedlouho poté Jimmy náhodou na videozáznamu z jedné africké školy zahlédne talentovaného mladíka a rozhodne se ho získat pro univerzitní tým. Proti vůli nadřízených se vydává na dlouhou cestu do Afriky, aby vyhledal nadaného černocha. Saleh, jak se vytáhlý mladík jmenuje, je synem náčelníka kmene, který žije v polodivokých podmínkách a o Spojených státech, natož o profesionálním basketbalu, nemá ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemná sportovní komedie, u které stačí mít mozek puštěný v úsporném režimu a v klidu si prožít veškerá známá schémata žánru, pár pěkných vtipů, exotické prostředí a sympatické postavy. Poněkud mi sice uniká český překlad, když v celém filmu není jediný prales a pochybuju, že v Keni bují kokosový průmysl... Ačkoli basketbal jako sport nemám rád, v tomhle výletním provedení celkem baví. Odmyslím-li si nutné hlubokomyslné řeči a závěr přitažený za vlasy, vychází mi z toho slušná zábavička. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než první díl, težící z basketu, který v USA může být číslem číslo 1(2,3,4...), ale nezaujme a po prvném shlédnutí už se k němu nevrátíte ani kdyby jste museli. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Vypnout mozek a slušně se bavit - to občas není na škodu. A navíc basketbal v buši je celkem koukatelný sportovní zážitek..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I já dokážu zasmečovat míč do koše, ale pouze za pomoci trampolíny a tuctu osobních strážců, kteří by svými kopími odblokovali bránící soupeře. Ovšem na udusaném africkém hřišti ztrácí můj brilantní dribling na účinnosti, takže jsem za kmen Winabi proti hostujícímu Mingori tentokrát nebyl nominován. I z hlediště jsem si však užil kaučování Jimmyho Dolana i hmotné zainteresovanosti jeho týmu. Na čtyři hvězdy to sice nebylo, ale když někteří hodnotící ubírají hvězdy za to, že se přes hřiště nečekaně nepřehnala čtveřice jamajských trotlů se svým bobem, tak já si dovolím zaokrouhlit nahoru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nezábavná kravina, který nepomůže ani účast Bacona, ten se v tomhle filmu spíš ztrapňuje. Podobných filmů se stejným příběhem jsou na každým rohu stovky a jsou mnohem lepší, tohle si snad ani ty 2* nezaslouží, ale za pár slušných scén u kterých jsem se usmál je dám ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

S kokosy na sněhu to sice společného má maximálně český distribuční název, přesto je to ale velice příjemná komedie o trenérovi basketbalu, který se rozhodne zkusit štěstí v Africe. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na takové to domácí žvýkání jako stvořený. Kokosům na sněhu se to nevyrovná, i když basketbal jako sport mám rád. Zase až tak extra to není, ale nevadilo by mi, kdybych se na to zase někdy kouknul. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Chudí afričtí divoši hrají pod taktovkou amerického trenéra basket proti zákeřným profesionálům z klubu bohatýho šmejda. Každý, kdo se na to chce koukat musí počítat s tím, že je to celý jenom velký klišé s nádhernými africkými exteriéry. Mě to celkem bavilo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

1. Film nemá nic společného s "Kokosy na sněhu". 2. Chvílemi jsem se nudila, takže ta třetí hvězda je čistě za Bacona. Pokud ho nemáte rádi, nebo pokud neuznáváte přidávání hvězd jen kvůli jednomu herci, tak si jednu uberte.;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nenáročný príbeh, miestami úsmevný, ktorý je zárukou pohody a relaxu. Na druhú stranu ale treba uznať, že nudných častí kde dejová linka strácala tempo tu bolo viac ako dosť. A čím to je, že mi mladý Kevin Bacon pripomína kojota? No neviem, hodil by sa mi sem iný herec. Kokosy na snehu sa mi páčili podstatne viac - obsahovo výraznejšie, humornejšie a s lepším hereckým obsadením. Slabší priemer. 55/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I když název evokuje pokračování Kokosů na sněhu, není tomu tak. Jde o podprůměrnou sportovní komedii s Kevinem Baconem. Ten sice zdatně předstírá své zanícený a trenérské schopnosti, ale zbytek už mu sekundovat nedokáže. Film ani není pořádnou komedií a ani právoplatným sportovním dramatem. Když k tomu připočtu nízké zájem divák o děj, tak je na světě jeden film co měl zůstat v pralese. Hrál se dokonce v kinech. Mé hodnocení: 40% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nemyslete si, že je to pokračování skvělého filmu Cool runnings! Tyto filmy nemají vůbec nic společného..teda až na ten velmi podobný český název..aby ne, když tenhle snímek vyšel hned rok poté..pro českého distributora to byla jasná volba! Ovšem, co se týče kvality, jako pokračování se chová..ani zdaleka nedosahuje vtipnosti "jedničky" a nebýt Kevina Bacona..nevím, nevím.. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

No, Cool Runnings a The Air Up There mají společného i původního distributora - Buena Vista Pictures. Jinak Cool Runnings (neboli česky Kokosy na sněhu) natočilo studio Walta Disneyho (i přesto, že tam byly asi 2 sprosté vtípky) a měl základ v reálu, ze zimní olympiády roku 1988. Oproti tomu The Air Up There sice bylo natočeno studiem Hollywood Pictures, které Disneyho společnost vlastní, a třemi dalšími (netuším, na čem přesně pracovali, ale vážně?), ale už pohledem do kamery je ten film diametrálně odlišný, co se týče postav, námětu i osvětlení. Snad to stačí pro vysvětlení, proč tento film na jamajské bobaře nenavazuje. Je to však typické klišé sportovních rodinných komedií s atraktivním prostředím, ale už tehdy mi bylo pomalu lhostejno, co se děje na obrazovce. Ne kvůli vtipům, ale ubíjející délce, i když není nic extra. Navíc název od českého distributora je špatný i jako tahák na peníze. Kdo má nějaký vztah k basketbalu a nevadí mu americká klišé spojená s označením "rodinný", si asi film užije víc, o tom žádná. Ale to zrovna není můj případ. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší pokračování, ale přesto se na to dá dívat. A já jelikož miluju basketbal, tak nakonec dám 3 hvězdičky. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást českým a slovenským názvem. Tahle blbost s Kokosy na sněhu opravdu nemá nic společného a jedná se jen o způsob jak k filmu přitáhnout co nejvíc nebohých a nic netušících diváků. ()

Reklama

Reklama