Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bolo také kráľovstvo, bol taký kráľ, ktorý dal na rady hlúpych a nevďačných ľudí a vydal nariadenie, že všetkých starých ľudí sa pod hrozbou trestu smrti musia jeho poddaní zbaviť. Ale v tom kráľovstve bol aj jeden statočný muž, ktorý nedal na hrozby a príkazy a s láskou a úctou sa tajne ďalej o svojho otca staral. A práve rady jeho starého otca zachránili kráľovstvo a možno všetkých nevďačných a egoistických ľudí i dnes cez našu rozprávku privedú k rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako jediné som si s filmu zapamätal, ako mladý šuhaj Miško splnil prvú z troch úloh, ktoré princezná pytačom zadala. Prísť obutý a zároveň vyzutý. To bolo všetko. Po možno viac ako 30tich rokoch, som sa k tejto rozprávke neúmyselne dostal a zistil o aké dielo vlastne ide. A zapanovala nostalgia. Povedená TV poloinscenácia, kde to trochu zaváňa hereckým prehrávaním ( Naďa Hejná ), ale je to krátke a spĺňa účel takejto tvorby. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film režiséra Petrovického. Do filmu obsadil herce z Divadla SNP v Martině a dlužno říct, že ke prospěchu věci. Divadlo SNP bylo jakousi líhní hereckých talentů na Slovensku, což v tomto snímku dokazují mladí herci jako Ľubomír Paulovič, Marta Sládečková, Ivan Romančík st. a Peter Bzdúch.Všichni nakonec skončili v některém z Bratislavských divadel, které na Slovensku hrají prim. Celkový umělecký dojem za 4. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama