Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmiletý Willie Morris, který žije s rodiči v Yazoo v jižanském státě Mississippi, je plachý chlapec, který si raději čte, než by sportoval. Má potíže s hledáním kamarádů a raději tráví čas sám než s ostatními dětmi, které se mu často posmívají, že je slaboch a zbabělec. Jediným jeho skutečným přítelem je Dink Jenkins ze sousedství, který je pro jedináčka Willieho skoro jako starší bratr. Když je Dink v létě 1942 povolán do armády a odvelen do zámoří, kde zuří 2. světová válka, donutí Willieho matka Ellen svého drsného manžela Jacka, aby chlapci povolil štěně, které dostane jméno Skip. Chytrý a hravý pes dostane brzy malého majitele do řady nečekaných dobrodružství, z nichž to největší prožije při střetu s pašeráky alkoholu. Důsledky na sebe nenechají dlouho čekat a Willie nejenže začne díky čtyřnohému příteli a společně prožitým chvílím pomalu získávat tolik potřebné sebevědomí, ale také pozornost ostatních kluků v městečku. Když ho místní rváč vyzve, aby ukázal svou odvahu a strávil noc na strašidelném hřbitově, dokáže to díky Skipovi a získá si tak uznání ostatních. Navíc zaujme nejkrásnější dívku ve škole, půvabnou Rivers Applewhite. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (52)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $34,134,641Tržby Celosvetovo $35,547,761║ príjemný rodinný film, podarený psík /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po delší době viděno podruhé, v ranních hodinách svátečních, a opět příjemné potěšení, které neurazí. Gerecky i příběhově dobře zvládnuté, s patřičnou dávkou nostalgie i sentimentu, což je pro podobné "příběhy z dětství" naprostá nutnost. K 4* chybí opravdu jen kousek, mimo jiné důvod, vidět snímek znovu (když nepočítáme náhodu:)). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si v detstve prajeme vyrásť čo najrýchlejšie?“ Vynikajúci Kevin Bacon ako vojnový veterán, vynikajúci Luke Wilson ako vojnový veterán, vynikajúca Diane Laneová ako veteránska mama a nostalgická atmosféra „dávnej doby“ á la STOJ PRI MNE!, plného krásnych scén (scéna z lesa napríklad). Nedá sa svietiť: napriek „tradičnému“ scenáru a „neprekvapivej“ réžii, otlačí MÔJ PES SKIP srdce trhajúcimi poslednými minútami svoje tľapky do srdiečka každého diváka, ktorý v detstve vyrastal po boku zvieraťa, pretože „zviera, ktoré sme v detstve milovali, nás do dospelosti veľa naučí o láske, priateľstve, smrti a láske“. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film, který zaručeně dostane do kolen všechny sentimentální povahy. Zaujme především Kevin Bacon v roli Willova otce a sympaťák Luke Wilson, po kterém se chtělo i trochu toho herectví a obstál to dobře. Rossova hudba je pěkná, ale ve filmu mi přišla totálně nevýrazná. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl po dlouhé době (a zase asi na dlouhou dlobu) jediným, který mne dojal opravdu k slzám. Nejedná se o žádnou juchandu, ale o velice citlivý, a místy dost smutný film, stylově dokonale zvládnutý, herecky zajímavě obsazený, především Wilson překvapil, a jenom kůli poněkud pomalejšímu tempu dávam "pouhé" silnější 4 hvězdičky ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl několikrát a nikdy jsem se neubránil slzám. Spolu se Zelenou mílí to jsou jediné dva filmy, kterým se to podařilo. Nejsilnější byl snímek v době, kdy byl můj nejmilejší pes v životě již hodně starý a představoval jsem si, že je to on místo Skipa. Já vim, je to trochu sobecké, ale i tím si film vysloužil čtyři hvězdičky. Obsahově to možná není příliš světoborné, ale dojemnější film aby člověk pohledal. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pejsek je nejen nejlepším přítelem člověka, ale v mnoha případech bývá i nejlepším přítelem dítěte. Já jsem měl to štěstí, že jsem mohl vyrůstat spolu s jedním milým malým pejskem, a od té doby jsem skoro nezažil, jaké to je žít bez pejska. I teď, když píšu tento komentář, leží na mém klíně můj nejlepší psí kamarád. Proto nemohu a ani nechci být objektivní při hodnocení tohoto filmu. Film o jednom přátelství chlapce a pejska, o ničem jiném vlastně ani tento film není. No dobře, vzhledem k tomu, že se odehrává během války, jsou zde i charaktery, které se nějakým způsobem vyvíjejí na pozadí válečného konfliktu, ale vždy je to znovu jen o chlapci a jeho pejskovi. Film jsem viděl poprvé v dětství, když mi mohlo být nějakých 15 let, a poté znovu až nyní ve svých 30 letech. Napoprvé jsem na konci filmu brečel a zapřísáhl se, že kvůli tomu konci už film nikdy nechci vidět. Ale touha připomenout si tento film byla silnější, a po těch 15 letech na mě ten konec zapůsobil úplně stejně. Opět mě to rozsekalo. A jsem zvědavý, kolik let nechám uplynout mezi tímto mým druhým zhlédnutím a následným třetím zhlédnutím. Každopádně uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Čím to je, že ako deti chceme , aby čas utiekol čo najrýchlejšie, chceme rýchlo dospieť, aby sme zase ako dospelí chceli presný opak..." Neplánoval som to sledovať, ale deti v nedeľu doobeda tradične zasadli a ja som hneď v úvode zahliadol K. Bacona a to rozhodlo. Príbehov o tom, ako rodičia kúpia malému synovi psa tu bolo veľa, ale tento je predsa trochu iný. Oceňujem hlavne osadenie príbehu do povojnového obdobia, ale film sa od iných podobných odlišuje aj Baconovým vojnovým zranením alebo nejednoznačným hrdinom. "Najlepší Hitlerov kamarát" mohol dostať o čosi väčší priestor. Najviac však poteší kvalitné herecké obsadenie a dojal ma i samotný záver , kde miesto malého chlapca hovorí už dospelý muž, ktorý má na svet už iný pohľad, ale na svojho milého psa Skipa nikdy nezabudol. Film občas pobaví (útok na Hitlera), ale dokáže i dojať a isté je, že oči psíčkarov neostanú suché. 80%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Žiaden Spielberg, Stand by Me, ani Super 8 sa nekoná. Toho pátosu a strašných detských hercov tu bolo príliš. Ale Kevin Bacon je riadny chlap. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film je vážnejší, i když stále milý a veselý. Plachý chlapec, který si raději čte, než aby lítal venku po hřišti s míčem. Ostatní chlapci ze ho terorizují a dělají si z něj otloukánka. Všechno se změní, když dostane k narozeninám pejska. Najde tak ztracené sebevědomí a kamarády. Srdceryvný proslov na konci filmu mi do dneška leží v srdci a kdykoliv ho slyším, neubráním se slzičce. Takže pokud milujete srdcervoucí filmy o zvířatech a lidech, přátelství mezi nimi a jste tak trochu masochisti a rádi si trháte srdce těmito momenty, tak je Skip přesně pro vás. Navíc i hudba je opravdu krásná. Zasloužil by si červené hodnocení. - "That wasn't totally true. For he really lay buried in my heart." ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jsou sice na jedno brdo, ale většinou to stejně funguje. Tohle na mě ale nějak nezapůsobilo, nevím proč. Hodně jsem se nudil... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Škoda výběru zlé karty v podobě hlavní dětské role Frakieho Munize. Obdivuji jakoukoliv odlišnost, ale on už má od přírody takový přitroublý výraz v tváři a když přitom ještě neustále dělal různé úšklebky, tak mě to jako diváka otravuje. Nebyl mi vůbec sympatický, a pak udeřil psa, tak tomu k závěru filmu vůbec nepomohlo. Jinak mě ten konec dojal. Bylo to krásné zakončení, probrečela jsem ho, protože vím, jaké to je denně myslet na psího přítele, který už je jen v mých vzpomínkách. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Jay Russell definitívne potvrdzuje, že rodinné drámy točiť skrátka vie. Párkrát mi niekoľkými spomalovačkami pripomenul Wincera. Skvelá retro atmosféra, hudba a dojemný, smutný záver doháňajúci k slzám. 80% ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně o něco málo víc než jen film o dospívání a o přátelství mezi člověkem a věrnou němou tváří... Velmi okouzlující, jemný, milý i smutný film, který pohladí po duši a zanechá za sebou velmi příjemný a kladný dojem, ještě umocněný i krásnou gumpovskou hudbou Williama Rosse.... ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Krásný a zvláště v závěru dojemný film o chlapci a jeho psovi, se kterým zažívá všechny dětské radosti i strasti. Líbilo se mi zasazení děje do začátku 40. let, několik hlubších míst a ta příjemně smutná a nostalgická atmosféra - ke konci mi vlhly oči. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Chudý každý, který neměl v dětství věrného čtyřnohého kamaráda. Někoho, kdo nezná pocit nenávisti a i když ho uhodíte, bude cítit maximálně strach a smutek, nikdy k vám nepocítí nenávist. Naučí vás co je to přátelství a láska a bude mu stačit pouhé pohlazení. Nikdy nezapomenu na čtyřnohého kamaráda, který provázel moje dětství a děkuji tomuto snímku, jak mile mi to připomíná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prijemny sympaticky rodinny film, postaveny na faune /pes/, pricom fauna je nadherna, hrava a je radost sa na nu divat. Nieco ako Haciko -pribeh Psa a Marley a Ja : 69 % ()

Reklama

Reklama