Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (543)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) ONI – obyčejný, průměrný avšak neškodný horůrek, který díky krátké stopáže nenudil a v rámci jednohubky vcelku zabavil. Opravdu nemá cenu zde něco dlouze rozebírat. Některé scény se vydařily. Chvílemi došlo i na napětí. Krvavých scén zde moc nebylo krom finále, které jsem ocenil. Pro hlavní hrdiny to nedopadlo moc dobře. Maskovaní ONI mě spíš pobavili. Zezačátku mi vůbec nesedlo hlavní herecké duo, ale po čase jsem si na ně zvykl a neřešil je. Toť vše. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově to nepřekvapí, ale hororově se jedná o skvělou a napínavou záležitost, která trošku připomíná Motel smrti, ale je to daleko kvalitnější, kdy samotní zabijáci v maskách působí hodně mrazivě a celá atmosféra filmu tim pak následně ještě stoupá a navíc je tady i několik hodně povedených lekaček a dobrý zakončení. Krom toho docela mile překvapila Liv Tayler, kterou bych v takovýmhle druhu horor rozhodně neočekával a ona to zvládla fakt na výbornou ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Na první pohled se může jednat o velmi jednoduchý horor o tom, jak se může jedna noc na chalupě stát bojem o přežití. Jenže v jednoduchosti je někdy síla a právě to je příklad tohoto snímku. Zde totiž nejde o nějaké samoúčelné masakry a ukazování různých tělních tekutin, jak jsme v posledních letech u amerických hororů zvyklí. Zde jde hlavně o budování strachu a napětí a opravdu to funguje. Vrahové totiž nejsou žádní tupci, kteří celou dobu pronásledují se sekerou v ruce oběti po baráku a postupně jich na obou stranách ubývá. Tihle vrahouni jdou na to pomalu. Bouchají do dveří a oken, nechávají nápisy na oknech a občas se zjeví nepozorovaně za věčně vykulenou Liv Tyler. A opravdu ta atmosféra většinu času skvěle funguje a u pár scén mi naskakovala husí kůže. A finále mi taky udělalo radost. Pro ty co mají všech těch nechutných Hostelů a Sawů plné zuby a chtěli by konečně něco atmosféričtějšího, nelze než doporučit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Komorne ladený hororový thriller nemal najhoršie recenzie. Ja mám tento štýl rád a preto sa takýmto filmom nevyhýbam ani nad nimi neohŕňam nos. Netvrdím, že tu už neboli lepšie kúsky, ale mňa si postavy získali tým, že pri prvom zistení, že sa niečo deje siahajú po zbrani, alebo počomkoľvek na obranu, namiesto zvyčajného vresku a pobehovania. To, že im to nevyšlo, je jednoducho bezmocnosť proti zohratému tímu vrahov, ktorých identitu sa nedozvieme. Silnou stránkou filmu je komorná atmosféra, pretože takmer 90% filmu sa odohráva v dome a v jeho okolí, preto veľmi vynikne zvuková stopa. Aj preto si tu viac ako v iných filmoch užijete obyčajný buchot na dvere, či zvuk alarmu. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film plný rozporov. Na jednu stranu vyzdvihujem perfektnú napínavú atmosféru, a na druhej strane je tu totálne hlúpy a nelogický scenár. Celý film som si myslel, že ide o nejaké záhadné mysteriózne bytosti s nadľudskými schopnosťami a nakoniec vysvitne, že ide iba o troch pošahancov. Tak ako dokázali to, čo dokázali? Išlo o skupinu kúzelníkov? :) Myslím, že autor scenára to mal v hlave poriadne domotané a nevyužil dobrý námet. Ale Liv Tyler to odorala skvele. Opäť sa mi potvrdilo, že aj totálne podpriemerný scenár a slabučký film dokáže vytiahnuť do priemeru dobrý herec. A pre Liv mám slabosť, pretože všade kde hrá mi pripomína pre mňa jej najobľúbenejšiu filmovú postavu - Arwen, takže rád prižmúrim obe oči a dávam 3* :) 50/100 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)
  • Natáčení začalo 10. října 2006 a skončilo v roce 2007, natáčelo se v Jižní Karolíně (USA). (Varan)
  • Kirsten si poraní ruku a James ji obváže vlastní kravatou, tu však v několika dalších scénách má opět na sobě. (salamandrr)

Reklama

Reklama