Reklama

Reklama

Oni

Trailer 2

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (543)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) ONI – obyčejný, průměrný avšak neškodný horůrek, který díky krátké stopáže nenudil a v rámci jednohubky vcelku zabavil. Opravdu nemá cenu zde něco dlouze rozebírat. Některé scény se vydařily. Chvílemi došlo i na napětí. Krvavých scén zde moc nebylo krom finále, které jsem ocenil. Pro hlavní hrdiny to nedopadlo moc dobře. Maskovaní ONI mě spíš pobavili. Zezačátku mi vůbec nesedlo hlavní herecké duo, ale po čase jsem si na ně zvykl a neřešil je. Toť vše. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni. Jiste, muze se stezovat na prakticky absenci pribehu, kde to je jen o tom, ze je dvojka zavrena v baraku a pride je zmasakrovat particka zabijaku. Taky se da stezovat na vicemene stereotypnost filmu a nebo na absenci nejaky vyraznejs krvavy sceny. Jenze tohle vsechno vyvazuje dokonala mraziva atmosfera. Pritom reziserovi staci malo, vystrasenej vyraz Liv a tuseny nebezpeci, kde na jednom miste neco klepne, na druhym zahlidneme obrys postavy. Je sice fakt, ze vrahove maj asi teleport, ale to je detail. Navic ma film jen ubohejch 75 minut a nesnazi se o nakej happy-end, takze po kratkym 10 minutovym uvodu to je napinava zalezitost od zacatku az do konce. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

STRANGERS jsou psycho-horrorem, který nabourává středostavovské konvence o bezpečnosti domova ("Proč to děláte?" - "Protože jste doma.") a který v divákovi úspěšně vzbuzuje pocit, že to, co sleduje, se skutečně odehrálo, přestože závěrečné titulky s povinným dodatkem ho vyvedou z omylu. Nejedná se o "klasický" a ani "ničím originální" horror, protože i když zde nechybí znepokojující adiegetická hudba, vsází se především na tu diegetickou (country mi osobně nahánělo hrůzu už předtím) a přestože jak masky padouchů, tak i jednotlivé scény vycházejí z žánrové minulosti (viz scéna se šatníkem ala HALLOWEEN), ta se přepisuje. Pečlivě a pomalu budovaná atmosféra, kdy se nejdřív divák téměř unudí pomalým temporytmem a sledem běžných činností k smrti, aby pak na něj následný psychoterror zapůsobil o to víc, výborný herecký výkon Liv Tylerová a i výjimečné uchopení žánrových schémat (smrtelné nebezpečí neslouží k znovu-navázání, popř. utužení vztahu páru...) dělají z filmu pětihvězdičkovou záležitost. Chcete-li, můžete ji číst jako podívanou brojící proti předmanželskému sexu, protože než na to pár vlítne, někdo mu zaklepe na dveře a v závěru kluci na kole rozdávají křesťanské příručky. :-) STRANGERS se tak zařazuje po bok horrorů, které dovedou vyvolat pocit, že po světě se pohybují nebezpeční šílenci, zde umocněno tím, že jejich tváře - na rozdíl od např. té Hannibalovi - neuvidíme. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, že by se mi mohli "Oni" takhle líbit, ale stalo se. Hlavním důvodem je mrazivá psycho-atmosféra, která funguje naprosto famózně, a to především ve scénách, kdy je Liv v domě sama. K tomu nejde dodat nic jiného než wow, wow a zase wow, protože tady jsem si skutečně pořádnou chvíli říkala "Ty vole, já se fakt bojím!!!". A jelikož se mi to už pěknou dobu nestalo (dnešním horrorům totiž tahle nejdůležitější složka chybí), nezbývá mi nic jiného, než udělit čtyři hvězdy. I když slabé, protože rozuzlení mi ke zbytku filmu spíše nesedlo než sedlo... ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Jako horor slušné, ale v celkovém kontextu rychle zapomenutelné dílo. A to i přes slušný hororový výkon hlavní představitelky a největšího taháku celého filmu. !!!SPOILER!!! Neurčité a otevřené konce mi u filmů obvykle nevadí, ale dívat se skoro hodinu a půl na to, jak tři lidi nejdřív psychicky terorizují jiné dva lidi, aby je potom zavraždili a já se ani nedozvěděl kdo to byl a proč to dělal, to je i na mě moc. !!!SPOILER!!! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen výhradně ruční kamerou. Téměř každý záběr vyžadoval kameru v pohybu. (Chatterer)
  • Natáčení začalo 10. října 2006 a skončilo v roce 2007, natáčelo se v Jižní Karolíně (USA). (Varan)
  • Režisér nařídil štábu, aby při natáčení vydávali různé zvuky, aby se herci lépe vžili do rolí a byli více vystrašení. (Dines)

Reklama

Reklama