Reklama

Reklama

Co vznikne, když se sejdou hvězdné herečky v čele s Meg Ryan a Annette Bening, schopná scenáristka, režisérka a producentka v jedné osobě Diane English a klasický příběh o skupince kamarádek z New Yorku? Odpovědí jsou Ženy, vtipná a jiskřící komedie o současných ženách a síle ženského přátelství. Předlohou byl film George Cukora z roku 1939 a divadelní hra Clare Boothe Luce z roku 1936... Mary (Meg Ryan) má ideální život: krásný dům, rozkošná dcera, úspěšný manžel a částečný úvazek návrhářky v oděvní firmě. A navíc se může spolehnout na své úžasné kamarádky, především na nejlepší přítelkyni Sylvii (Annette Bening). Tato žena s velkým šmrncem a ostrým humorem je šťastně svobodná a navíc právě povýšila na šéfredaktorku uznávaného ženského časopisu Cachet. Do jejich věrné trojky patří ještě Edie (Debra Messing), výstřední žena, která dělá matku kamarádkám i svému stále se rozrůstajícímu potomstvu. Dále je zde humoristická esejistka Alex (Jada Pinkett Smith), okouzlující lady se zvláštním darem říkat lidem věci, které rozhodně nechtějí slyšet. Ideální život je ale málokdy věčný. K jeho zruinování stačí často úplná prkotina. Třeba ztráta zaměstnání a následná touha zlepšit si náladu návštěvou manikérky. Právě tady se Mary dozví o manželově nevěře, čehož využije její nejlepší kamarádka pro svůj ženský časopis – včetně pikantních detailů. Pak nezbývá než se vydat na dlouhou cestu znovunalezení vnitřního klidu, doprovázenou krabicemi sladkého a dny strávenými doma v pyžamu. Mary nakonec skončí v ženském ozdravném táboře, kde se seznámí s “hraběnkou” Miller (Bette Midler), okázalou hollywoodskou agentkou a milovnicí marihuany, jejíž střízlivý přístup k životu se stane pro Mary inspirací. Když se Mary vrátí do New Yorku, začne znovu dávat dohromady svůj starý život, ale tentokrát s vědomím, co a kdo je v jejím životě nejdůležitější. Toto zjištění hraje zásadní roli ve chvíli, kdy se má setkat s člověkem, který jí ublížil nejvíc, jehož přítomnost jí ale také nejvíc schází: se Sylvií. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

Neřekla bych, že to je film o ničem. Je to jen ne zcela povedený remake. Původní černobílý film je zábavná komedie o ženách a jejich slastech a starostech. Tady mě vadil ten feministický nádech v celém průběhu děje, to je zřejmě dáno dnešní dobou, ale do komedie mi to nějak nesedí. Nejspíš je to problém v režii Diane English, která prostě nedokáže diváka pobavit tak, jak to uměl George Cukor. No a pokud bych měla hodnotit herecké výkony, výborná byla jen Annette Bening, Meg Ryan slabý průměr a Eva Mendes je sice hezká baba, ale na Joan Crawford prostě nemá a to v jakémkoliv směru.

somnar

somnar (hodnocení, recenze)

Nejlepší je stejně jméno jednoho z executive producers: James W. Skotchdopole :))

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

Chybělo tam toho hodně. Veškerý humor zabila ta děsná předvídatelnost. Třeba už na začátku scény zkoušení spodního prádla je přece jasné, k čemu musí dojít. A mám se tomu smát, když se toho po několika minutách slepičího kvokání konečně dočkám? Navíc z mého pohledu není vůbec vtipná ani ta konfrontace sama o sobě. Jsem zvyklá na jinčí trapasy.

Nathalie

Nathalie (hodnocení, recenze)

Asi je to po jinou vekovou kategorii, nebo to souvisi s tim, ze si rozumim vic s chlapci, ale rozhodne zanr mam rada a SATC me bavilo a bavi. Pritel tvrdi, ze mi tam proste chybeli muzi, ale mne tam chybel humor. >]

KarelR

KarelR (hodnocení, recenze)

Nathalie: Žena asi nesou těžce, když se takhle viděj :-) Já teda přežil bez úhony a občas jsem se i slušně bavil (porodní závěr rulez). Jediná nesnesitelná ženská tam byla překvapivě Eva Mendes, kterou bych zabil i přesto, že měla snad jenom tři scény.

Nathalie

Nathalie (hodnocení, recenze)

Já důrazně nedoporučuju. Trpěla jsem u toho jako zvíře a to mi ani přeslazená romantika v mnoha filmech nevadí. Znovu jsem si ověřila, že velká koncentrace pišticích a švitořících žen na jednom místě je pro mě nesnesitelná. :)

sahe

sahe (hodnocení, recenze)

Tak jaképa to je? Má to cenu se na to podívat? Mě tam jen zajímá jak hraje Eva Mendes... ovšem když kouknu, že tam hraje i Meg Ryan tak to bude sladký sladký sladký jako cukrkandl, že...

Isirian

Isirian (hodnocení, recenze)

Mě trailer připadá docela vtipnej :-). Asi si spíš počkám na dvd, ale rozhodně to vypadá jako nenáročná zábava :-). A i takový se hoděj, ne? :-)

Croma

Croma (hodnocení, recenze)

Oddychová podívaná, dá se říct, že je to exkurze do života žen, pobavil jsem se

Reklama

Reklama