Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 4

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 598)

novoten 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si šplhající hrdina vybral boj, který mohl vyhrát jen těžko. Deset let po obecně oblíbeném filmu, který nám pavouka na velkém platně představil poprvé, je restart tak riskantní krok, že mě jeho více než solidní tržby šokovaly předem. Jenže i přes vlažnější kritické ohlasy je pro mě Amazing Spider-Man komiksovější, hravější a nutno říct, že i o něco lepší než původní Raimiho vize, jakkoli mám rád i tu. Mnozí si sice stěžují na Peterovu/Spideyho klackovitost a na to, že Tobey Maguire byl usměvavý kamarád do nepohody, zatímco Andrew Garfield drze hláškuje a mlátí s ním puberta. Jenže takový zkrátka hlavní hrdina komiksu nebo mého oblíbeného animovaného seriálu být má a takového ho chci vidět. Nahláškovaného a více nespoutaného. Kluka odvedle, kterému občas dělá velký problém být tetě May takovým synovcem, kterého potřebuje. A nutno říct, že Garfield se přesně do takové herecké polohy narodil. O to víc pak zamrzí, že nemůžu to samé napsat o Emmě Stone jako Gwen Stacy. V jejím podání totiž Gwen není Gwen, ale jen Emmina libovolná hláškující role typu Easy A. Chemie hlavní dvojice funguje a to skvěle, ale ona sama mi do tohoto universa nepasuje. I přes jednoho z rutinnějších pavoukových záporáků ale tenhle film z nějakého důvodu mohu vidět kdykoli. Má zkrátka specifickou náladu, které nejde odolat, jakkoli o jeden z nejlepších komiksových pokusů, jak jsem se po druhé projekci domníval, nakonec přeci jen nejde. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Zase špatně, špatně, špatně. Začátek byl celkem dobře zpracován a ve vtipném pojetí, ale to je asi tak všechno. Předně mi hned po úvodních titulcích chvíli trvalo, zvyknout si na nového Petera Parkera v podání vycmrdlé houžvičky Garfielda. (Protože pravý Spider-Man, by měl správně být urostlý a hutně svalnatý stejně jako Superman). Řekl jsem si, dejme tomu. Pak bylo i v pořádku, že začal používat elektronické sarapatičky do obleku. Dokonce i zpočátku byl vidět Spideyho speciální zrakový alarm, před hrozícím nebezpečím, ale pak jsem koukal jako opařený, že to úplně vymizelo. Takže Parker byl věčně omlácený a ještě chytnul i kulku. Nejspíš jeho varující signál dostal sklerózu, jinak si to nedokážu vysvětlit. No a úplně nejhorší byla proměněná postava ještěrky. To už jsem si začal říkat, že se asi tvůrci zbláznili, když tam mrsknuli toho dinosaura ze Super Maria Brose z roku '93. Jen s oněco větší hlavou. Už mi tam chybělo jen foukání na harmoniku. To se ani zdaleka, nepřibližuje té kreslené příšeře https://lh6.googleusercontent.com/-mcF-tg6bNmw/T_4ROr4FIII/AAAAAAAAAII/BrM-j5ey0Rg/s720/lizard.JPG Opravdu je to jen nízská komiksovka s velkým rozpočtem. A tím na dlouhou dobu končím s filmovým Spider-manem. Filomový tvůrci jenom špiní kvalitní komix. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Začal bych asi tím, že mé hodnocení poslalo film do Červených ČÍsel :D Je to slabší Čtyřka, koukat dvě hodiny 15 na Spidermana, kterého jsme viděli tolikrát!! Zábava na večer to byla Fajn! Objevili se i Vtipné momenty, Například rozmlácení budíku! Akce- Místy šílený střih a hned to zkazilo Dojem, působilo to na mně jako Pohádka pro Mladistvé, nýbrž Akční Nářez a s přibývající stopáží, jsem malinko ztrácel přehled o Co Go! Ale tu 4 mu dám ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by filmový svět zemřel strašlivou smrtí bez nové verze Spidermana, ale na druhou stranu se mi tenhle týpek líbil o hodně víc, než jeho houpající se předchůdce. Jednak není třídním trotlem příliš dlouho, jednak si své schopnosti celkem zábavně užívá a hlavně kolem něj pořád vzduchem poletuje spousta hlášek z různých úst, což více vyhovuje mému vnímání comicsu. Navíc každého bojovníka za spravedlnost musí uspokojit vědomí, že když zarputilý vystřelovač pavučinek potřebuje zastavit naštvanou ještěrku, tak je mu odborářský svaz jeřábníků plně k dispozici. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Aha, to napsal Steve Kloves, to leccos vysvětluje. Když si vzpomenu na míru osypek, které ve mně vyvolávala trilogie Sama Raimiho, tak jsem se třepala hrůzou mnohem méně často, nicméně to má pořád dost daleko k opravdickému filmu s opravdickou substancí. Musím pochválit zdejší origin-story část, neboť tam mě chvílemi i trochu zamrazilo, nejvíc v ten moment, jak přišel domů smutný a dobitý. Jenže postupem času se to všechno dost rozmělní a vyústění na mě emociálně nepůsobProč je Emma Stone v téhle roli pořád tak strašně zmalovaná? Zase mě rozčilovalo obsazení rolí puberťáků dospělými herci, ale alespoň mi připadali pocitově trochu mladší než Toby a spol. (Ačkoliv Andrew a Emma byli oba starší než Toby a Kirsten v jejich prvním filmu, o dva a o čtyři roky, to jsou mi věci.) ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Čočky na Spider-Manově (Andrew Garfield) masce vyrobila společnost, která se specializuje výhradně na skla do slunečních brýlí pro americkou armádu a NASA. Spider-Man se tak může pochlubit čočkami vyrobenými vyspělou technologií, jejichž povrchová úprava minimalizuje odraz a je zabarvená domodra. (oje)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 230 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama