Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 2

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 598)

Lima 

všechny recenze uživatele

Same, Marc Webb ti může čistit boty. Raimiho Spider-Man byl ve všech ohledech lepší. Vtipnější, nápaditější, svižnější. Parkerovo seznamování se se svými novými schopnostmi podal Raimi mnohem invenčněji, zatímco Webb ho odbyl jednou trapnou scénou v metru a skotačením na skateboardu. Ve druhé půli se pak až příliš nový Spider-Man opájí okatě digitální ještěrkou a víc nemá co nabídnout. Že akční scény nemají náboj a jsou někdy podivně setříhány, to ani rozvádět nebudu. A hlavní představitelé? Tobey Maguire byl takový fajn kluk od vedle, dobrý kámoš, se kterým byste zašli na pivko (no, s ním spíš na sklenku kofoly :o), zatímco Garfield je takový přidrzle se šklebící a chabě hláškující spratek. Resumé: zbytečný restart série. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přerod teenagera v supermuže a příjemná citlivá romantika by Webbovi i díky mladým talentům před kamerou šly a za mimořádně osvěžující pak považuju, že Parker není hodným obrýleným bambulou, ale normálním až cool klukem, co jezdí na skateboardu. Pár věcí z Raimiho jedničky se decentně přežvýkalo (středoškolská rivalita s Flashem a první láska, smrt strýčka Bena), dobrý tah bylo jít tentokrát po Staceyových i rozvíjet tajemství okolo smrti Peterových rodičů, kterážto linie ale byla trestuhodně odbytá, stejně jako akční scény (kam se sakra podělo těch 230 mega?) a nudný záporák. A klidně se přiznám, že se mi patetická scéna s jeřábníky, kteří zraněnému hrdinovi vytvoří dočasnou speciální vzdušnou cestu městem, líbí. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina. Všetko nasilu pozliepané, všetko umelé, zle zostrihané a v konečnom dôsledku bez akéhokoľvek zmyslu. Do vôd priemeru to ťahajú iba sympaťák Andy a malá bohyňa Emma, medzi ktorými funguje (vzhľadom na nefunkčný zvyšok filmu) prekvapivá chémia. Ako teen romanca by to bolo celkom fajn. Na blu-ray poprosím vystrihať všetky tie blbosti s pavučinami, srandovnými jaštericami, obetavými žeriavnikmi a nezaujímavými pestúnmi. Hlavne prosím odstrániť samotného Spideyho, z ktorého sa tu stal otravný "spratok" snažiaci sa hláškovať. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle film nenatočili jako první? A proč vlastně vůbec takové filmy točí? Marvel chce ze Spider-Mana vymáčknout maximum a tak obnoví celou trilogii s novými tvářemi, novými postavami a novými nepřáteli. Každopádně musím tvůrce pochválit. Mám postavičku Spider-Mana rád. Koukal jsem na ní vlastně od mala. Je tedy pro mě obrovským překvapením, že tenhle Spider-Man se mi daleko více přibližuje té původní postavě, než stará trilogie od Reimiho. Na celou tu postavu Spider-Mana je nahlíženo úplně jinak. Vlastně víc do hloubky, víc do kreslené předlohy. Vlastně celkově víc tak, jak jsem si to vždycky přál. Nevím ani proč tenkrát tamtoho Spider-Mana natočili tak, jak ho natočili. Nemám tyhle restarty vůbec rád, ale musím říct, že tenhle mi udělal vysloveně radost. Tady se někdo opravdu snažil. Nejvíce je to znát na castingu. Garfield a Stone byla naprosto boží volba. Hlavně teda Emička. To je taková tvářička, že bych na ní mohl koukat do nekonečna a nikdy by mě neomrzela. Také ale potěší Rhys Ifans, Martin Sheen nebo Denis Leary. Jo...tahle směska herců se v jednom filmu opravdu povedla. Kde že je ten druhý díl? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No,... tak Andrew Garfield nebol taký neznesiteľný na pohľad, ako som si myslela, keď som videla trailer. Aj tak sa mi lepšie pozeralo na Emmu Stone a Rhysa Ifansa. Ehmm, a prečo sa vlastne spracúvala tá istá časť Spíďovej histórie a života, ktorú už predstavil Tobey McGuire??? To mi chce Hollywood povedať, že ten Spider-man s dlhočiznou komiksovou minulosťou a mega základňou fanúšikov má len zopár sfilmovateľných storylajnov, ktoré sa podobajú ako vajce vajcu? Wormboy to vystihol presne - zbytočný film (hoci videla som aj zbytočnejšie). ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Jedna z prvních velkých akčních scén, odehrávající se na Midtownské střední škole, se natáčela v kulisách, postavených v ateliéru 15 studia Sony. Ohromná dekorace čítala čtyři třídy, pět chodeb, záchody a umývárny, kancelář ředitele školy a kancelář sekretářky. Po souboji Spider-Mana (Andrew Garfield) s Lizardem (Rhys Ifans) z ní mnoho nezbylo. (oje)
  • Režisér Marc Webb opísal film ako "príbeh dieťaťa, ktoré vyrastá, hľadá svojho otca a nájde seba samého". (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 230 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama