Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 3

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 598)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mělo se to jmenovat Charming Spiderman. Pokud jsem v souvislosti o Avengers rozvíjel teorii o bezkonfliktnosti mezi komiksáky, pak Webb laťku ještě zvedá. Je to pubertální, rozjívená, drzá a místy příjemně sebeironická jízda, která sice úplně nelícuje (hlavně spojení až sitcomově koktavých scén a superhrdinské akce), ale baví od začátku do konce. Pokud má Spidey nějakou přidanou hodnotu, je to právě přímočarost, osekanost, svěží sebeironie a čistá rozkoš, která tryská jak z Garfieldovy hormonálně bouřlivé performance (škoda jen, že ji zabíjí český dabing), tak z rozlítaného a radostně eklektického režijního řešení. Při vší hravosti si Amazing Spiderman vlastně na nic nehraje, přehnaně nevraští čelo a odbourává i ty linie, kde Raimi řešil problémy (puberta, zodpovědnost, vina atd.). Tenhle pavouček ale prostě skáče po střechách a příliš nemudruje. Sice zase nemá pořádný příběh a vlastně jen znovu otevírá povědomé univerzum, ale ta pravá pavoučí závrať, ta tam prostě je. Čistší žánrová zábava než přecenění Avengers. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takmer po všetkých stránkach perfektná komiksová adaptácia, až na jednu časť, ktorá je, bohužiaľ, slabšia. A tou je, nanešťastie, scenár. Síce nie až tak zásadne, ale pocit, že niektoré dejové kľučky sa dali riešiť aj oveľa elegantnejšie, vo mne pretrvával ešte dlho po skončení Porovnanie s Raimiho Spidermanmi napriek tomu dokáže ustáť, a to aj vďaka dvojici Andrew Garfield/ Emma Stone a plus je aj väčšia vernosť predlohe. Potenciál do budúcna tu každopádne je a mrzí ma jedine fakt, že táto verzia nebola tou prvou, v dôsledku čoho to možno až zbytočne schytáva. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Marc Webb potvrzuje, kde je králem - v oblasti svěžích, jiskřením nabitých romancí. Ale v rámci ucelenosti a smysluplnosti a celkové stavby děje to už pokulhává vydatně. I když se oprostíme od odéru té zbytečnosti originu, stále to nefunguje tak, jak by mělo. I přes větší příklon ke komiksovému Pavoukovi - syntetická vlákna included. A žel, nový padouch je strašně nevýrazný. Na druhou stranu, akce je ucházející, ta školní s nejlepším cameem Stana Leeho dosud přímo parádní, létání stále stejně krásné jako s Tobeym. A Emma Stone je k nakousnutí. Probírat tu, kdo je tedy lepším Peterem ale rozhodně nehodlám, každý měl něco do sebe a Andrew ještě neměl tak úplně dostatek času se prokázat. Zatím ale působí stejně sympaticky, jen více emo. Kdo by se teď chtěl děsit, ne, je to s mírou a tu nesmělost a plachost byla radost sledovat. Jeho herecký projev mám rád už od Social Network, takže budu sledovat dál. Suma sumárum - obstojná komiksovka snažící se podat příběh Petera Parkera temněji a dospěleji, dojíždějící na děj, ale těžící z chemie mezi hlavními hrdiny a Spidey aury. 4 PS: Marc bude režírovat i další část, nu jenom doufejme, že tentokrát už film dotáhne k dokonalosti, stejně jako to udělal Raimi se svou nedostižnou dvojkou. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je příjemné zase vidět Spider-Mana v akci - akční scény svižné a povedené, na druhou stranu k dějové linii o civilním životě Petera Parkera skoro nemá smysl se vyjadřovat, tak moc je vyloženě blbá. Tvůrci jsou až moc v zajetí toho, že relativně "nedávno" vznikla trilogie Sama Raimiho, kterou nechtějí přesně kopírovat, ale některé prvky ze Spidermaního kánonu prostě použít musí (proslov o zodpovědnosti, smrt strýčka Bena, vymýšlení kostýmu a pavučinometů, hledání Benova vraha), takže to celé nuceně trochu pozmění, a tenhle jejich rozpor je na filmu zatraceně (negativně) poznat. A není to tím, že bych nějak nostalgicky vzpomínal na Raimiho triologii, ačkoliv si ji samozřejmě pamatuju. HERE BE SPOILERS: Problém je už v tom, že Peter Parker není žádný outsider. Je to cool geek (ne nerd), který jezdí na skateboardu. A v jakém vesmíru musí Gwen uhánět Petera, místo toho, aby Peter byl ňouma, kterej s ní ani nebude schopnej promluvit? Jo, a taky je najednou v tomhle světě všechno až moc propojené, až moc "perfektně", třeba že Peterův otec zkoumal pavouky... suuure. Takovýchhle náhod je tu přehršel, občas je to fakt otravné, jak všechno se vším souvisí. Gwen Stacy pracuje v Oscorpu?! To si to scenáristi fakt ulehčili. "Musím ho zastavit... Protože jsem ho vytvořil." UAAA! Jeřábníci... Duel kapitána Stacyho a Lizarda si bere dost z Terminátora 2. ___ Výborný Rhys Ifans, ale hnusně ztvárněný Lizard. Příšerný soundtrack. Celkový vzhled kostýmu je ok, samotná struktura jako u basketbalového míče je ale omyl. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si šplhající hrdina vybral boj, který mohl vyhrát jen těžko. Deset let po obecně oblíbeném filmu, který nám pavouka na velkém platně představil poprvé, je restart tak riskantní krok, že mě jeho více než solidní tržby šokovaly předem. Jenže i přes vlažnější kritické ohlasy je pro mě Amazing Spider-Man komiksovější, hravější a nutno říct, že i o něco lepší než původní Raimiho vize, jakkoli mám rád i tu. Mnozí si sice stěžují na Peterovu/Spideyho klackovitost a na to, že Tobey Maguire byl usměvavý kamarád do nepohody, zatímco Andrew Garfield drze hláškuje a mlátí s ním puberta. Jenže takový zkrátka hlavní hrdina komiksu nebo mého oblíbeného animovaného seriálu být má a takového ho chci vidět. Nahláškovaného a více nespoutaného. Kluka odvedle, kterému občas dělá velký problém být tetě May takovým synovcem, kterého potřebuje. A nutno říct, že Garfield se přesně do takové herecké polohy narodil. O to víc pak zamrzí, že nemůžu to samé napsat o Emmě Stone jako Gwen Stacy. V jejím podání totiž Gwen není Gwen, ale jen Emmina libovolná hláškující role typu Easy A. Chemie hlavní dvojice funguje a to skvěle, ale ona sama mi do tohoto universa nepasuje. I přes jednoho z rutinnějších pavoukových záporáků ale tenhle film z nějakého důvodu mohu vidět kdykoli. Má zkrátka specifickou náladu, které nejde odolat, jakkoli o jeden z nejlepších komiksových pokusů, jak jsem se po druhé projekci domníval, nakonec přeci jen nejde. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Natáčanie začalo 6. decembra 2010 v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • Rhys Ifans (Lizard) porovnával Spider-Mana (Andrew Garfield) k Hamletovi – obidvaja sú mladí a stretávajú sa so stratou svojho otca. Svoju rolu zas s Dr. Jekyllom a Mr. Hydom. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama