Reklama

Reklama

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 597)

verbal 

všechny recenze uživatele

Úžasný spajdrgej je rozhodně méně homo než jeho předchůdce, kde se rozkokošně lepil na paneláky Toby McQueer, kterému jeho předstíranou heterosexualitu nežraly snad ani ty nejzarytější, dvanáctileté Patyzónovy fanynky. Obsahuje to více vtipu na úkor mačkání beďarů a laškování s ohyzdnou Kirsten a hlavně je ústředním záporákem místo žužu zeleného skateboardisty, připomínajícího rumunskou gymnastku s premenstruačním syndromem, docela slušně udělaná, nasraná Gappa. Nový Párkr je sympaťák, u něhož jsem se ani na chvíli nebál, že se lačně vrhne na nějakého sexy spolužáka. A vůbec jsem si u toho nemusel jako posledně přikládat na xicht tarantuli, abych se mezi všemi těmi lepkavými výprcy alespoň trochu pobavil. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Same, Marc Webb ti může čistit boty. Raimiho Spider-Man byl ve všech ohledech lepší. Vtipnější, nápaditější, svižnější. Parkerovo seznamování se se svými novými schopnostmi podal Raimi mnohem invenčněji, zatímco Webb ho odbyl jednou trapnou scénou v metru a skotačením na skateboardu. Ve druhé půli se pak až příliš nový Spider-Man opájí okatě digitální ještěrkou a víc nemá co nabídnout. Že akční scény nemají náboj a jsou někdy podivně setříhány, to ani rozvádět nebudu. A hlavní představitelé? Tobey Maguire byl takový fajn kluk od vedle, dobrý kámoš, se kterým byste zašli na pivko (no, s ním spíš na sklenku kofoly :o), zatímco Garfield je takový přidrzle se šklebící a chabě hláškující spratek. Resumé: zbytečný restart série. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Marc Webb za 150 milionů natočil 137 minut dlouhý film, který je i přes hojnou míru efektů a snaživé osudové drama nejlepší v nenucené poloze dvou zamilovaných lidí. Takže tu funguje hlavně to, co fungovalo v 500 dní se Summer, akorát s tím rozdílem, že Spídy byl 20x dražší a přesto je o něco nudnější. Slabší komiksovka letošní sezóny... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ústřední spidermanovské motto „S velkou mocí přichází velká odpovědnost“ bylo roztaženo na celý film. Naplnění této myšlenky přináší hrdinovi i divákovi větší satisfakci než souboje pavouka a ještěrky v ulicích New Yorku. Nový Spider-Man je totiž z větší (a lépe zrežírované) části high school komedií o trablech dospívání, v níž pavoučí kousnutí slouží předně coby akcelerátor hormonálního vývoje. Snaha prolnout školní a superhrdinskou rovinu vychází tak napůl (výborná je například scéna opojení po první domluvené schůzce s Gwen) nikoli vinou věrohodně nesmělého Garfielda, ale samozřejmosti, s jakou ho v nové roli přijmou ostatní postavy, dívka snů i školní šikanátor. Stejně jako jiné komiksové adaptace poslední doby, je i tahle nejzábavnější v momentech, kdy tradiční hrdinský koncept různě zpochybňuje. Zachází přitom ještě dál než ostatní filmy, neboť nerdovský protagonista si s padouchy spíše hraje, než aby je děsil (jako Batman) a až do momentu prozření si hraje čistě pro radost, s podobnou lehkovážností jako kdyby hrál videohru (nejspíš Mirror’s Edge). Až zbytečně natahovaná závěrečná třetina nahrazuje model nezodpovědného floutka mužem, který přebírá zodpovědnost, což překvapivě není zatížené patosem tak, jak by se dalo čekat, jakkoli můžeme přemítat, nakolik seriózně Webb některé scény s podvratným potenciálem zamýšlel (vejce). Díky napojení Petera, hledajícího náhradní otcovskou figuru, na ostatní mužské postavy (strýc, otec Gwen a zprvu i doktor Connors) jde dokonce o proměnu nezkratkovitou a psychologicky srozumitelnou, od které se odvrací až poslední, „sluníčkový“ záběr před titulky, srozumitelný nanejvýš z hlediska komerčního. Amazing Spider-Man je stejně jako jeho protagonista poněkud nedůsledný, trochu komiksová akce, trochu (víc) romantická komedie, ale – stejně jako protagonista – je sympatický tím, že moc nemachruje, má smysl pro humor a nedělá hned epickou tragédii z toho, že se jeden pošahaný vědec rozhodnul trochu upgradovat zaostalé lidstvo. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Amazing Spider-Man je fajn (vlastně se mi asi líbil víc než původní raimiovky - nejsem si úplně jistý, protože už si je skoro vůbec nepamatuju), ale dost mě mrzí, že ten film nezkouší vůbec nic navíc (a nejen že nezkouší, on zcela ignoruje i to, co se samo nabízí, viz vina za smrt strýce). Prostě klasicky matný superhrdinský origin, jehož nahoru táhne ledatak sympaťák v titulní roli. Lizard je naproti tomu nejméně charismatický záporák od dob zlého kosmického mraku z Green Lanterna. Zkrátka příjemná, leč ničím výjimečná komiksová rutina, navíc asi dost bolestivě prostříhaná / přepisovaná, neboť to, jak nahodile / skokově / dramaturgicky plytce se dojde k některým zvratům a odhalením (Peterovo zjištění identity Lizarda, vyrovnání se se strýcovou smrtí, změna chování spolužáka Flashe atd. atd.), je až udivující. 7/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina. Všetko nasilu pozliepané, všetko umelé, zle zostrihané a v konečnom dôsledku bez akéhokoľvek zmyslu. Do vôd priemeru to ťahajú iba sympaťák Andy a malá bohyňa Emma, medzi ktorými funguje (vzhľadom na nefunkčný zvyšok filmu) prekvapivá chémia. Ako teen romanca by to bolo celkom fajn. Na blu-ray poprosím vystrihať všetky tie blbosti s pavučinami, srandovnými jaštericami, obetavými žeriavnikmi a nezaujímavými pestúnmi. Hlavne prosím odstrániť samotného Spideyho, z ktorého sa tu stal otravný "spratok" snažiaci sa hláškovať. 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Středoškolský úvod připomene, kde má Webb kořeny a s nimi pevnou půdu pod nohama. V momentě, kdy se z Petera Parkera stane Spider-Man, naplno se projeví tvůrčí bezradnost, která nefunguje v hláškování, motivacích a hlavně ne ani v akci, která sice vyždímala mnoho procesorových jader, ale virtuální kamera může lítat sebevíc, opravdového fyzična tam není ani bit. Že v tom pekle vlastně zafunguje ta nejkýčovitější věc na kilometry komiksových políček široko daleko, tedy jeřábníci v akci, je už jenom bizarní třešničkou na tomhle přebujelém a přitom dokonale prázdném dortu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle film nenatočili jako první? A proč vlastně vůbec takové filmy točí? Marvel chce ze Spider-Mana vymáčknout maximum a tak obnoví celou trilogii s novými tvářemi, novými postavami a novými nepřáteli. Každopádně musím tvůrce pochválit. Mám postavičku Spider-Mana rád. Koukal jsem na ní vlastně od mala. Je tedy pro mě obrovským překvapením, že tenhle Spider-Man se mi daleko více přibližuje té původní postavě, než stará trilogie od Reimiho. Na celou tu postavu Spider-Mana je nahlíženo úplně jinak. Vlastně víc do hloubky, víc do kreslené předlohy. Vlastně celkově víc tak, jak jsem si to vždycky přál. Nevím ani proč tenkrát tamtoho Spider-Mana natočili tak, jak ho natočili. Nemám tyhle restarty vůbec rád, ale musím říct, že tenhle mi udělal vysloveně radost. Tady se někdo opravdu snažil. Nejvíce je to znát na castingu. Garfield a Stone byla naprosto boží volba. Hlavně teda Emička. To je taková tvářička, že bych na ní mohl koukat do nekonečna a nikdy by mě neomrzela. Také ale potěší Rhys Ifans, Martin Sheen nebo Denis Leary. Jo...tahle směska herců se v jednom filmu opravdu povedla. Kde že je ten druhý díl? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $230miliónovTržby USA $262,030,663Tržby Celosvetovo $757,890,267Tržby za predaj Blu-ray v USA $71,821,857 //počet predaných kusov 1,719,782Tržby za predaj DVD v USA $38,817,141 //počet predaných kusov 2,251,230║ Bez problémov stráviteľný letný komiksový blockbuster, ktorý neotrasie pôvodnou Raimiho trilógiou ale za to v mierne inom štýle podá také dospievanie mladého Parkera. Neodmysliteľne to pripomenie už klasicky zaužívaný Nolan-ov štýl reštartu filmovej série, takže je to taký Spider-Man Začína, kde Parker dostáva teda riadne zabrať, skoro štvrtinu stopáže chodí pekne dootĺkaný, psychicky sa každú chvíľu musí otriasť. Možno niekoľko pasáži pôsobí zbytočne zdĺhavo ale to by bola asi jediná taká výčitka, všetko ostatné je na peknej fungujúcej vlne aj keď príbeh moc nového neprinesie a asi najviac zaujme živelná kamera, zvŕtajúca sa zo všetkých možných uhlov pri akrobáciach Spider-Mana, využívajúca efektne aj 3D rozmer, v tomto ohľade to bolo pekné sústo, kde netreba opomenúť ani trikovú stránku kde bola asi utopená aj pekná časť veľkého rozpočtu. Český dabing už ako je zvykom bol skúr rušivý element. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mělo se to jmenovat Charming Spiderman. Pokud jsem v souvislosti o Avengers rozvíjel teorii o bezkonfliktnosti mezi komiksáky, pak Webb laťku ještě zvedá. Je to pubertální, rozjívená, drzá a místy příjemně sebeironická jízda, která sice úplně nelícuje (hlavně spojení až sitcomově koktavých scén a superhrdinské akce), ale baví od začátku do konce. Pokud má Spidey nějakou přidanou hodnotu, je to právě přímočarost, osekanost, svěží sebeironie a čistá rozkoš, která tryská jak z Garfieldovy hormonálně bouřlivé performance (škoda jen, že ji zabíjí český dabing), tak z rozlítaného a radostně eklektického režijního řešení. Při vší hravosti si Amazing Spiderman vlastně na nic nehraje, přehnaně nevraští čelo a odbourává i ty linie, kde Raimi řešil problémy (puberta, zodpovědnost, vina atd.). Tenhle pavouček ale prostě skáče po střechách a příliš nemudruje. Sice zase nemá pořádný příběh a vlastně jen znovu otevírá povědomé univerzum, ale ta pravá pavoučí závrať, ta tam prostě je. Čistší žánrová zábava než přecenění Avengers. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Takže nakonec příjemné překvapení. Jestli se vám zdálo, že někdo tvůrčímu týmu Amazing Spider-Mana pustil Batman začíná, a řekl, že přesně takhle to musí vypadat, nebyli jste daleko od pravdy. Nový Spidey je nepříliš rozmáchlou podívanou s hmatatelným důrazem na postavy, která se v trailerech marně snažila tvářit jako epická blockbusterová pecka. Tou pavoučí reboot není, vůbec to ale neznamená, že jde o špatný film. Ba naopak, je to moc sympatický biják se skvěle zahraným hlavním hrdinou, jehož nepavoučí trable jsou daleko zajímavější, než povrchní digitální atrakce. Marcu Webbovi se totiž daří perfektně prodat Peterovo pátrání po minulosti a ty emocionálnější části příběhu, a jeho filmu víceméně škodí akorát to, že do něj musí nacpat zrod superhrdiny, obří ještěrku a pár akčních scén, které spadají maximálně do škatulky ‚ok‘. Mohlo to být kratší, mohlo to mít mnohem lepšího záporáka a nemuselo to zrecyklovat tolik scén z Raimiho jedničky. I v téhle podobě je ale Amazing Spider-Man povedeným dramatem se solidní dávkou humoru, na jehož pokračování se těším už teď. Dějový náběh je tu velice slibný a Garfield se v roli rozervaného superteenagera vyloženě našel. 7/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rozbehnute do vsetkych stran ako konce pavuciej siete, ktore nedrzia pohromade pretoze stredove pletivo nedisponuje kvalitou silnej vystuze. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozhodně amazing a navíc i vtipný Spider-Man to je. Andrew Garfield je v té roli boží a jeho Peter Parker je mnohem víc cool. Povahově je stejnej, ale není to takovej šprt. Hrozně se mi líbilo, jak Spider-Man dělá v bitkách vtípky, jak v kreslenym seriálu a konečně má síťostřely a neprodukuje pavoučí mrdky z rukou. Taky mě potěšilo, že ve finálním fightu mu pomáhal policajt s brokovnicí, který vůbec nebyl tak otravný, jak se ze začátku zdálo. A zde vysmívaní jeřábníci byli fajn. Chápu proč je zlí jazykové haní, ale mě to tam sedí. Jsou to prostě ty dobráci, obyčený lidi, ze který Spider-Man bojuje v první řadě. Proti Raimiho verzi nemůžu říct nic, ale tahle je přinejmenším stejně fajn. Má hezčí holku a Martin Sheen jako strýček Ben je castingovej epic win. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ať už je ten film jakkoliv klišovitý a bez sebemenší známky nějakého režisérského rukopisu, chcete-li gulí, abychom použili slovník Mirka Topolánka, nedá se mu upřít jeden geniální postřeh týkající se akčních scén. V zásadě se nám tu říká poměrně zásadní věc, že ať už je akční scéna stříhaná rychle v krátkých záběrech, anebo pomalu v delších záběrech, působí na diváka zhruba stejně intenzivně a není v tom až takový rozdíl. Konkrétně v tomhle filmu jsou jednak různé rychle střihané rvačky s pobudy, ve škole či s ještěrem, a vedle toho ony slavné POV sekvence bez střihu připomínající videohru Mirror's Edge. A i když jsou ty POV sekvence jistě atraktivnější, fakticky vzato nejsou o moc intenzivnější než rychle stříhaná akce, minimálně pokud se jí zhostí talentovaní lidé stojící kupř. za sérií Bourne. Amazing Spider-Man v sobě tak pojí dva přístupy, jak se dneska dělá exkluzivní akce ve filmu. Na jedné straně je to Greengrassův či Bayův shake & cut styl, na straně druhé dlouhé záběry známé z Potomků lidí či Spielbergovy Války světů. Vtip je ovšem v tom, že oba ty přístupy dosahují vzdor své odlišnosti u diváka velmi podobného vtahujícího účinku. Závěr z toho je ten, že tady prostě není nějaká binární opozice mezi krátkými záběry pro zobrazení duševních stavů hrdinů a dlouhými záběry pro nějaký objektivnější popis situace, ale funguje tady spíš cosi jako trinární model - krátký záběry pro vtahování (Greengrass, Bay), středně dlouhý pro objektivnější popis, a dlouhý záběry opět pro vtahování (Potomci lidí, Válka světů). Krátké záběry jsou se svou snahou podat divákovi na místo prostorového spíše emocionální zprostředkování akce skutečně velmi subjektivní, ovšem i dlouhé záběry se po určitém trvání jaksi překlopí z objektivity do subjektivity. Třeba Sokurova Ruská archa natočená v jednom záběru u mě navodila velmi intenzivní okamžiky, byť to už je velmi speciální případ záběru bez střihu, totéž některé Tarrovy sekvence. Objektivita naopak jako by připadala pouze záběrům o délce kolem 3-10 sekundy někde mezi těmito dvěma případy subjektivnějších záběrů. Úplně tentýž trinární model, kde spolu dva krajní prvky vzdor své odlišnosti souvisí a jen ten prostřední se odlišuje, nacházíme ovšem i v přírodě - kulička na pružině kmitající ve třech polohách (dva kraje a jeden střed), těleso nacházející se ve vodě (kraje, kdy se těleso potápí či stoupá, a střed, kdy se vznáší), nebo tep srdce (malý a velký tep značí potíže, střed klidový stav). Je v tom prostě něco velmi univerzálního, ačkoliv lidé jsou odpradávna přesvědčeni, že náš svět stojí na dualitě (rozumu a citu, života a smrti, černé a bílé…). Tato dualita je ovšem falešná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JSI?“ … ,,SPIDER-MAN“.... /// Ho ho hó, řeknou si starý stanový kůže jako su já a začnou píčovat. Přes noc pavoukem je totiž věc vohraná a navíc…. já toho starýho ,,kreténa“ mám rád. Nechápu, proč mám znova čumět na věci známý, doplněný snahou o ftip (apropó proč ne, humoru je na světě tak málo…), znova se protloukat problematickým obdobím a (přidanou) romantikou (apropó proč ne, lásky je na světě tak málo…). Nebaví mě tahle variace na dávno viděný. Co nebaví – votrava je to. Připadá mi dementní točit znova to (skoro) samý. Ovšem jsem schopen uznat, že ten týpek v elasťákách ,NEDOTKNUTÝ“ publikum asi chytne, stejně jako mě ten první. Po hoďce to naštěstí nabere ,,jinej“ směr (konečně!), a i já si zamasturbuju nad dokonalostí CGI v eskapádách hmyzího muže a (aspoň na chvilku) zapomenu na zbytečnost tohohle filmu, jehož závěr ještě dokurvěj nesmyslným patosem. Ale 2*, by byly nespravedlivý (srabe!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Algoritmus rychlosti rozpadu je mým největším současným problémem. 2.) Hledám lék na chybějící ruku (nohu, ucho, péro(?) ). 3.) Ještě furt nemá dost těch zbytečnejch remaků. (NEMÁM!) . /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Spider or a Man? Just an ordinary teenager. Marc Webb se chytil do své vlastní pavoučí sítě.V první třetině vidíme režiséra, který rozumí srdečním trablům geeků a dokáže zachytit onu "awkardness" teenagerského namlouvání, kdy ze sebe objekty místo vycizelovaných proslovů a chytrých pick-up hlášek vydolují maximálně "hmmm" a "eee" a "máš rád mořského vlka?" Nechybí ani skvělé nápady jako cameo Stana Lee a typické hračičkovské elementy, kterými mě Webb okouzlil ve svých předchozích filmech. Ale připadá mi, že ho zajímá jen Peter Parker jako postava, nikoli Spiderman jako hrdina- a na filmu je to znát. Ale jakmile se pavoučí chlapec navleče do kostýmu a masky, ztrácí scénář i režie pevnou půdu pod nohama a tam, kde bychom čekali epické momenty, vizuální parádičky a obvyklý spidermanovský humor, je jen nadýchaná CGI vata doprovázená Hornerovou somnabulní hudbou. Rhys Ifans navíc mluví jako ještěří Voldemort, Spiderman vysedává po střechách jako depresivní Batman a dokonce už ani New York není to, co býval. A to je pak člověku líto, když si vzpomene na první, trochu dvojsmyslnou scénu, kterou Webb Spidermana nádherně uvedl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 4,318 // Otvárací Víkend USA: $62,004,688 // Je krása pozerať na remake, ktorý dosahuje a miestami aj prevyšuje kvalitu originálu. Bude však lepšie filmy neporovnávať a užiť si každý zvlášť, pretože každý je výnimočný niečím iným...... Príjemná hudba, úžasné audio-vizuálne efekty, sympatické herecké obsadenie a za mňa čistých 5*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Začal bych asi tím, že mé hodnocení poslalo film do Červených ČÍsel :D Je to slabší Čtyřka, koukat dvě hodiny 15 na Spidermana, kterého jsme viděli tolikrát!! Zábava na večer to byla Fajn! Objevili se i Vtipné momenty, Například rozmlácení budíku! Akce- Místy šílený střih a hned to zkazilo Dojem, působilo to na mně jako Pohádka pro Mladistvé, nýbrž Akční Nářez a s přibývající stopáží, jsem malinko ztrácel přehled o Co Go! Ale tu 4 mu dám ! ()

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama