Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 1

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 598)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

The Amazing Spider-Man je nemastný neslaný, ani ryba, ani rak. Kvalita triků VELMI proměnlivá, 3D obstojné, ale scén, které ho využívají na plno, je proklatě málo (ta souvislá sekvence z traileru je rozseknutá do tří krátkých záběrů, zbytek podobných momentů se opět omezuje na jeden střih... Akce VELMI podivně natočená a sestříhaná, obecně nepřehledná. Webb není akčním režisérem a je to vidět. Na druhou stranu - Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen i Rhys Ifans jsou velmi dobří a táhnou to. Webb má svoje momenty, kdy dává obrázkům osobitý otisk, emoce sem tam zafungují a má to i své nápady (montáž objevování schopností, jeřáby, pavučina v kanálu), takže ve finále opravdu typické 3 za nic proti ničemu... Jo a jinak asi nejlepší cameo Stana Leeho... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozhodně amazing a navíc i vtipný Spider-Man to je. Andrew Garfield je v té roli boží a jeho Peter Parker je mnohem víc cool. Povahově je stejnej, ale není to takovej šprt. Hrozně se mi líbilo, jak Spider-Man dělá v bitkách vtípky, jak v kreslenym seriálu a konečně má síťostřely a neprodukuje pavoučí mrdky z rukou. Taky mě potěšilo, že ve finálním fightu mu pomáhal policajt s brokovnicí, který vůbec nebyl tak otravný, jak se ze začátku zdálo. A zde vysmívaní jeřábníci byli fajn. Chápu proč je zlí jazykové haní, ale mě to tam sedí. Jsou to prostě ty dobráci, obyčený lidi, ze který Spider-Man bojuje v první řadě. Proti Raimiho verzi nemůžu říct nic, ale tahle je přinejmenším stejně fajn. Má hezčí holku a Martin Sheen jako strýček Ben je castingovej epic win. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mělo se to jmenovat Charming Spiderman. Pokud jsem v souvislosti o Avengers rozvíjel teorii o bezkonfliktnosti mezi komiksáky, pak Webb laťku ještě zvedá. Je to pubertální, rozjívená, drzá a místy příjemně sebeironická jízda, která sice úplně nelícuje (hlavně spojení až sitcomově koktavých scén a superhrdinské akce), ale baví od začátku do konce. Pokud má Spidey nějakou přidanou hodnotu, je to právě přímočarost, osekanost, svěží sebeironie a čistá rozkoš, která tryská jak z Garfieldovy hormonálně bouřlivé performance (škoda jen, že ji zabíjí český dabing), tak z rozlítaného a radostně eklektického režijního řešení. Při vší hravosti si Amazing Spiderman vlastně na nic nehraje, přehnaně nevraští čelo a odbourává i ty linie, kde Raimi řešil problémy (puberta, zodpovědnost, vina atd.). Tenhle pavouček ale prostě skáče po střechách a příliš nemudruje. Sice zase nemá pořádný příběh a vlastně jen znovu otevírá povědomé univerzum, ale ta pravá pavoučí závrať, ta tam prostě je. Čistší žánrová zábava než přecenění Avengers. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Když jsem se těsně před projekcí dozvěděl stopáž, kroutil jsem očima.. Zbytečně. Amazing Spider-Man sice není tak amazing, jak by se mohlo po trailerech zdát, ale Raimiho "památku" dozajista nepoplival. Ano, vyskytuje se zde několik typicky (amerických!) heroických hlášek, ze kterých by se někomu mohlo udělat mdlo, ale tak to už u podobných filmů je a jiné nebude. Navíc je Webb, myslím záměrně, tak trochu namířil proti sobě, což bylo určitě ku prospěchu věci. Já se při pokračování další návštěvě kina bránit nebudu. Sympatická kamera a Garfield jsou nejvýraznější plusy - 70%. PS: I přes kladné pocity ze včerejška má Spajdý štěstí, že se s premiérou vecpal ještě do první poloviny července, protože po posledním netopýrovi po něm pravděpodobně nikdo ani nevzdechne. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Zase špatně, špatně, špatně. Začátek byl celkem dobře zpracován a ve vtipném pojetí, ale to je asi tak všechno. Předně mi hned po úvodních titulcích chvíli trvalo, zvyknout si na nového Petera Parkera v podání vycmrdlé houžvičky Garfielda. (Protože pravý Spider-Man, by měl správně být urostlý a hutně svalnatý stejně jako Superman). Řekl jsem si, dejme tomu. Pak bylo i v pořádku, že začal používat elektronické sarapatičky do obleku. Dokonce i zpočátku byl vidět Spideyho speciální zrakový alarm, před hrozícím nebezpečím, ale pak jsem koukal jako opařený, že to úplně vymizelo. Takže Parker byl věčně omlácený a ještě chytnul i kulku. Nejspíš jeho varující signál dostal sklerózu, jinak si to nedokážu vysvětlit. No a úplně nejhorší byla proměněná postava ještěrky. To už jsem si začal říkat, že se asi tvůrci zbláznili, když tam mrsknuli toho dinosaura ze Super Maria Brose z roku '93. Jen s oněco větší hlavou. Už mi tam chybělo jen foukání na harmoniku. To se ani zdaleka, nepřibližuje té kreslené příšeře https://lh6.googleusercontent.com/-mcF-tg6bNmw/T_4ROr4FIII/AAAAAAAAAII/BrM-j5ey0Rg/s720/lizard.JPG Opravdu je to jen nízská komiksovka s velkým rozpočtem. A tím na dlouhou dobu končím s filmovým Spider-manem. Filomový tvůrci jenom špiní kvalitní komix. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Lizard (ve filmu Rhys Ifans) je klasický marvelovský záporák, který debutoval v komiksu „The Amazing Spider-Man“ č. 6 v roce 1963. A o dva roky později se ve stejnojmenném sešitě s číslem 31 objevila krásná Gwen Stacy – dívka, jež v podání Emmy Stone zamotá hlavu Peteru Parkerovi (Andrew Garfield). (oje)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 230 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama