Reklama

Reklama

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 597)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi tohle jiné pojetí Spider-Mana, jsem spokojený i s Webbovou režijí soustřeďující se na pavoukovu lidštější stránku. Oproti Ramiho Spiderovi je tenhle kousek mnohem blíž tomu jak jsem si adaptaci pavoučího muže představoval. Pořád tu ale zůstává dost mizerný scénář a dost slabý záporák. Ještěr měl větší potenciál a není trikově dobře zvládnutý. Garfield hraje parádně a s Emmou Stone jim to spolu pěkně jde. Příběhově jde jasně vidět, že jde zatím pouze o první díl trilogie, otázky s rodiči jsou jen lehce nakousnuté. Tak uvidíme kam nás zavede další díl. Mimochodem Hornerova hudba je hodně mimo. Vůbec sem nesedí a trochu moc připomíná AVATAR. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

500 dní so Summer za 230 miliónov?! Na Marca Webba som v tejto režisérskej polohe vôbec nebola zvedavá a The Amazing Spiderman mi len dokázal, že moje obavy neboli neopodstatnené. Ďalšie apokalyptické rozčarovanie ako v prípade Wrightovho filmu "Hanna", kedy divák od akčného scenára očakáva akčne pohotové a scenáristicky chytré dielo a nie predlhé, monotónne sentimentálne žvanenie. Vedela som už pred zhliadnutím nového Spidermana, že Webba budú viac zaujímať teenagerské hlavolamy, hanblivé lásky, zoznamovacie trapasy, ale dúfala som, že po hodine sa spamätá a s rovnakou vervou sa pustí nielen do psychológie Petera Parkera, ale aj do psychológie Spidermana čoby muža, hľadajúceho tajomstvo svojich rodičov alebo zmietaného výčitkami zo smrti strýka (to z predchádzajúceho Spidermana jasne vyplýva) a zároveň by jeho činy vychádzali z jasných príčin, nie len z potreby kŕčovitého šaškovania (hláškujúce scény s Garfieldom/Spidermanom sú trápne). Už na začiatku si film vytýčil viacero dejových odbočiek (tajomstvo zmiznutých rodičov, hľadanie vraha, príšera), no zatiaľčo Nolan takéto scenáristické eskapády svižne zvláda a ani na minútu mi nedá vydýchnuť, Webb ani jednu líniu nedotiahne poriadne do konca, nezvláda dramatickú výstavbu ani akčnú dynamiku (trailer je navyše príšerne zavádzajúci - odchod otca tu nie je nijak vysvetlený a film len presne okopíroval Raimiho Spidermana bez štipky invencie). Garfield je síce herecky lepší ako Maguire, ale na Raimiho sviežeho, zábavného Spidermana sa film nechytá ani náhodou. Rozvláčny, obsahovo nezmyselný, efektne nijak veľkolepý počin, ktorému chýbajú takmer všetky parametre potrebné na označenie fajnového vzrušujúceho blockbusteru. A mne je trápne, že dávam až 3*. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Marc Webb potvrzuje, kde je králem - v oblasti svěžích, jiskřením nabitých romancí. Ale v rámci ucelenosti a smysluplnosti a celkové stavby děje to už pokulhává vydatně. I když se oprostíme od odéru té zbytečnosti originu, stále to nefunguje tak, jak by mělo. I přes větší příklon ke komiksovému Pavoukovi - syntetická vlákna included. A žel, nový padouch je strašně nevýrazný. Na druhou stranu, akce je ucházející, ta školní s nejlepším cameem Stana Leeho dosud přímo parádní, létání stále stejně krásné jako s Tobeym. A Emma Stone je k nakousnutí. Probírat tu, kdo je tedy lepším Peterem ale rozhodně nehodlám, každý měl něco do sebe a Andrew ještě neměl tak úplně dostatek času se prokázat. Zatím ale působí stejně sympaticky, jen více emo. Kdo by se teď chtěl děsit, ne, je to s mírou a tu nesmělost a plachost byla radost sledovat. Jeho herecký projev mám rád už od Social Network, takže budu sledovat dál. Suma sumárum - obstojná komiksovka snažící se podat příběh Petera Parkera temněji a dospěleji, dojíždějící na děj, ale těžící z chemie mezi hlavními hrdiny a Spidey aury. 4 PS: Marc bude režírovat i další část, nu jenom doufejme, že tentokrát už film dotáhne k dokonalosti, stejně jako to udělal Raimi se svou nedostižnou dvojkou. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dokud snímek tancuje po vláknech dramatických, pubertálních, traumatických a rodinných, je to příjemná podívaná, kde neruší ani moje neoblíbená permanentně Stoned Emma a kde jsou vztahy mezi postavami dovedně spřadené a uvěřitelné, čemuž herci víc než napomáhají. Jakmile se ovšem z kanálu vynoří přežraná ještěrka, jde nadějný prolog do kelu a výsledek mi nepřišel amazing, ale jako cosi, co bych s dovolením přirovnala k orálu poskytovanému bezhlavým jezdcem. Jako snaha byla, ale kde nic není, ani smrt nebere... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $230miliónovTržby USA $262,030,663Tržby Celosvetovo $757,890,267Tržby za predaj Blu-ray v USA $71,821,857 //počet predaných kusov 1,719,782Tržby za predaj DVD v USA $38,817,141 //počet predaných kusov 2,251,230║ Bez problémov stráviteľný letný komiksový blockbuster, ktorý neotrasie pôvodnou Raimiho trilógiou ale za to v mierne inom štýle podá také dospievanie mladého Parkera. Neodmysliteľne to pripomenie už klasicky zaužívaný Nolan-ov štýl reštartu filmovej série, takže je to taký Spider-Man Začína, kde Parker dostáva teda riadne zabrať, skoro štvrtinu stopáže chodí pekne dootĺkaný, psychicky sa každú chvíľu musí otriasť. Možno niekoľko pasáži pôsobí zbytočne zdĺhavo ale to by bola asi jediná taká výčitka, všetko ostatné je na peknej fungujúcej vlne aj keď príbeh moc nového neprinesie a asi najviac zaujme živelná kamera, zvŕtajúca sa zo všetkých možných uhlov pri akrobáciach Spider-Mana, využívajúca efektne aj 3D rozmer, v tomto ohľade to bolo pekné sústo, kde netreba opomenúť ani trikovú stránku kde bola asi utopená aj pekná časť veľkého rozpočtu. Český dabing už ako je zvykom bol skúr rušivý element. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Ve filmu se objevil i autor původního komiksu Stan Lee, který ztvárnil roli knihovníka se sluchátky. (SeBig)
  • Rhys Ifans (Curt Connors) odmítal dvojníky. Všechny scény, i ty nebezpečné, chtěl natočit sám. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama