Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 3

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 598)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že jsem se na tento film strašně těšil, dokonce jsem na něj chtěl jít i do kina. Bohužel mi to tenkrát nevyšlo a já si dneska můžu spíše: "Bohudík, že to tenkrát nevyšlo!" The Amazing Spider-Man je naprosto průměrná kopírka něčeho, co tu už bylo, ale v mnohem lepším provedení. Nemám ani tak problém s Andrew Garfieldem jako hercem, o něm vím, že je schopný. Ale mám problém se scénářem, kdy vlastně sledujeme "proměnu" týpka, který jezdí na skatu a vůbec nevypadá jako někdo, kdo by se potřeboval nějak proměnit (ne, vlastně potřeboval trochu síly, aby si to párkrát vyřídil s pár lidmi, kteří ho štvali, to je fakt). Co se mi zpočátku na této verzi líbilo, bylo to používání nové síly (kdy Peter vytrhával věci, protože nevěděl, jakou sílu vlastně má) ale i tohle pak dokázali scenáristé zabít tím, že jeho spolužákům tohle přišlo prakticky normální (to jako fakt? Mladý kluk roztříská basketbalový koš, všichni se jen ohlédnou a to je vše?) Navíc v tomto díle Spider-Man sundá masku (a odhalí svou identitu naprostým cizincům) vícekrát, než Tobey za všechny tři díly dohromady. Ne, tohle není Spider-Man. Chyba je hlavně v odfláknutém scénáři. Herci se snaží (Emma je zlatíčko, Andrew je ok, ale Toby byl lepší) a Webb překvapivě slušně utáhl akční scény. Ale nevidím důvod si tento film pustit znovu. Ne na body, ale Raimi vyhrál tento pavoučí zápas tvrdým KO. 60 %. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film patří do 3D, tak je to rozhodně Spider-man a můžu říct, že jsem si to užívala úplně maximálně. 137 minut uteklo ani nevím jak, Spider-man tady byl velmi polidštěný (Andrew garfield je rozhodně velmi talentovaný herec) a velmi potěšila i Gwen Emmy Stone. Takže mi lezl na nervy jen moralistický strýček a předpojatý superpolda. Ještěrky byly fajn. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Marc Webb za 150 milionů natočil 137 minut dlouhý film, který je i přes hojnou míru efektů a snaživé osudové drama nejlepší v nenucené poloze dvou zamilovaných lidí. Takže tu funguje hlavně to, co fungovalo v 500 dní se Summer, akorát s tím rozdílem, že Spídy byl 20x dražší a přesto je o něco nudnější. Slabší komiksovka letošní sezóny... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Same, Marc Webb ti může čistit boty. Raimiho Spider-Man byl ve všech ohledech lepší. Vtipnější, nápaditější, svižnější. Parkerovo seznamování se se svými novými schopnostmi podal Raimi mnohem invenčněji, zatímco Webb ho odbyl jednou trapnou scénou v metru a skotačením na skateboardu. Ve druhé půli se pak až příliš nový Spider-Man opájí okatě digitální ještěrkou a víc nemá co nabídnout. Že akční scény nemají náboj a jsou někdy podivně setříhány, to ani rozvádět nebudu. A hlavní představitelé? Tobey Maguire byl takový fajn kluk od vedle, dobrý kámoš, se kterým byste zašli na pivko (no, s ním spíš na sklenku kofoly :o), zatímco Garfield je takový přidrzle se šklebící a chabě hláškující spratek. Resumé: zbytečný restart série. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

The Amazing Spider-Man je nemastný neslaný, ani ryba, ani rak. Kvalita triků VELMI proměnlivá, 3D obstojné, ale scén, které ho využívají na plno, je proklatě málo (ta souvislá sekvence z traileru je rozseknutá do tří krátkých záběrů, zbytek podobných momentů se opět omezuje na jeden střih... Akce VELMI podivně natočená a sestříhaná, obecně nepřehledná. Webb není akčním režisérem a je to vidět. Na druhou stranu - Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen i Rhys Ifans jsou velmi dobří a táhnou to. Webb má svoje momenty, kdy dává obrázkům osobitý otisk, emoce sem tam zafungují a má to i své nápady (montáž objevování schopností, jeřáby, pavučina v kanálu), takže ve finále opravdu typické 3 za nic proti ničemu... Jo a jinak asi nejlepší cameo Stana Leeho... ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Slavné spojení "amazing Spider-Man", které je samozřejmě i názvem tohoto filmu, zaznělo i ve vůbec první filmové verzi, konkrétně z úst wrestlingového konferenciéra v podání Bruce Campbella. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama