Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář, který kromě tématu nemá se stejnojmenným Garfieldovým literárním pokračováním Death Wish nic společného, je přinejlepším průměrný. Vizuálně ho sice Wan místy trochu nakopne a sympaticky fyzická a krvavá akce mu jde, hlavním esem celého filmu je ale Kevin Bacon v hlavní roli (a John Goodman je taky fajn). ()

petero 

všechny recenze uživatele

James Wan sa stále drží malého filmu. Po kultovom krváku SAW a atmosferickom DEAD SILENCE sa vrhol na revenge thriller DEATH SENTENCE. Scenár je jednoduchý, súdny proces je myslím dosť nereálne odbitý a samozrejme polícia opäť zasahuje iba keď je po všetkom. Vzhľadom na to že už nie sme v horore kde by sa to dalo odpustiť, toto bolo pre mňa dosť zarážajúce. Ale na druhej strane to aspoň nie je naťahované ako guma v trenkách. Keď si Kevin Bacon vyholí hlavu a nakúpi zbrane nastáva slušne krvavá vybíjaná kde v záberoch odlietavajú odstrelené končatiny ako nohy, prsty a strieľa sa hojne brokovnicou takže vzduchom lietajú aj celé telá a steny ostávajú deravé ako rešeto. Bodá sa nožom, seká mačetou, strieľa sa do hlavy a do krku . Filmu výrazne pomáha dobrá hudba a Kevinov výkon. S vyholenou hlavou, zaslepený pomstou, zakrádajúc sa ku gangstrom a neustále prebíjaním brokovnice mu to náramne sekne. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Je to hovadina až na půdu, ale Wan je režisér jedna báseň a když do toho dupne, rve Rozsudek smrti hlavu, koule... prostě cokoliv. Jen ten úvod by nemusel být tak roztahaný, akce bych bral o něco víc a Baconův hrdina by nemusel být nesmrtelný. Panu "Slaninovi" to totiž s oholenou kebulí a nabitou brokárnou fakt sekne. Kdyby takhle vypadal Max Payne, asi bych skákal radostí do stropu. A pak, že i s debilním scénářem nejde natočit slušný film. Jde to, jen musíte mít talentu minimálně za tři. P.S.: Lepší kameru jsem dlouho neviděl. 7/10 ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Často nesnesitelnému Baconovi se role zdevastovaného otce dala lehce uvěřit. Naopak s obsazením vyšetřující policistky se šláplo totálně vedle. Ačkoli je Aisha Tyler sympatickou herečkou, nemá pro onu roli ten správný "zjev" a její výstupy byly víceméně rušivé. Došlo i na (nechtěně) komické momenty - za všechny bych asi vybral scénu s lavicí v samotném finále. ALE.. Krom zmíněného kazu byl závěrečný rush super. Pak tu byla dobrá práce s kamerou a především fakt, že dal Charlie Clouser dohromady snad nejlepší soundtrack od dob Saw, takže - 70% . ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Wan potvrdzuje pozíciu jedného z najlepších mladých remeselníkov Hollywoodu (čo ten chalan navarí z vody je neuveiteľné) a čakám, kedy sa mu do ruky dostane opäť poriadny scénár. Death Sentance je prototyp jednoduchej MTV hry na pomstu, a skôr ako k serióznej dráme to má bližšie k akčnej pecke alá Running Scared, ktorú minimálne špnavým vizuálom a brutalitou dorovnáva. Takto by vyzeral americký remake Oldboya v tom lepšom prípade. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Role Aishy Tyler byla koncipována pro 50-ti letého muže, který pracoval již dlouho jako detektiv, ale poté, co se na casting přihlásila Aisha, tak byla postava změněna. (viperblade)
  • Film je založen na knize „Death Sentence“, což je přímé pokračování románu „Death Wish“ který byl též zfilmován jako Death Wish (1974), hlavní roli ztvárnil Charles Bronson. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama