Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

POMO 

všechny recenze uživatele

Časy seagalovských hrdinov sú preč, svoje rodiny dnes mstia kravaťácki manažéri v podaní charakterových hercov. James Wan vie pracovať s hercami, má režijný talent pre dynamiku, rockovo drsnú až zbesilú atmosféru, a občas si šikovne pohráva s efektne dlhými zábermi (parkovisko). Preto škoda, že jeho vizuálne pôsobivé dielko zrážajú na „štandard“ občasné hlúpe a nelogické momenty. Tie už potom nevyžehlia ani snaživé psychologicko-emotívne momenty (komorné rozhovory s manželkou, so synom). Výsledok je „iba“ zábavný a zaujímavý a udržuje divácku zvedavosť, kam sa režisér vydá nabudúce. Má totiž na viac, len sa mu ťažšie hľadá súlad režijného prístupu so scenárom, ktorý mu tak parádne vyšiel v Saw. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drsná řež, která jako by vypadla z let 80tých. Přirovnání k starším filmům Charlese Bronsona je rozhodně na místě. Je dobře že Wan tenhle žánr zase přivedl k životu, protože drsných, atmosférických stříleček, kde hlavní hrdina přijde o všechno a vydá se na cestu pomsty se teď objevuje až nepříjemně málo. A Kevin Bacon v hlavní roli byl bezvadný. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A jak byste se rozhodli vy? Kromě těch trošku mála řečí o bohu mě film ničím neurazil a nikterak se nedá říct že mi to mělo připomínat kultovní Přání Smrti s Bronsonem. Akční scény jsou natočeny špičkově a hlavně neustále v tempu. Závěrečný přerod hlavního hrdiny v pěkného zkurvysyna jsem si náležitě vychutnal. James Wan je prostě borec, který do čeho se pustí to promění ve zlato. 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, které můžeme nazývat "vykrádačkami" a existují filmy, kterým můžeme říkat "pocty kultům". K tomuto filmu jsem se dostal velmi pozdě a čekal jsem podvědomě hodně. Dostal jsem ale ještě víc, plus plnou dávku broků do kožichu ... Tohle je POCTA těm největším grindhousovým exploitation-revenge kultům, na jakou jsem v poslední době narazil!!!! Jednoznačně děj bere scénář z již klasického 70.kového a drsného období a to v podobě Death Wish (1974), kdy se z "kravaťáka" Charlese Bronsona stal neúprosný stroj na smrt po zdecimování své rodiny. Na tohle pak Wan nasadil krátkou, i když naprosto typickou obranu domu před grázly z venku a připomenul nám tak chladné britské Straw Dogs/Strašáky (1971). K tomu pak přidal jednoznačně kultovní, ale prodlouženou scénu totálního zdecimování doupěte grázlů z klasiky Taxikář (1976) ... Všechny témata z těchto (ale i mnoha dalších) kultovních klasik pospojoval dokonale do sebe, aby pak vytvořil skutečnou poctu těmto 70.kovým kultům ... a navíc nám předvedl jednu z nejšílenějších promněn slušného otce rodiny pracující v obleku v úspěšné firmě, v MONSTRUM!!! Tomuhle stvoření, co si jde v závěrečné části pro pomstu, se nedá říkat "mstitel"!!! Tohle je skutečné monstrum!!! Postupná, dlouhotrvající a pozvolná změna, tlak na hlavní postavu až k naprosté neúnosnosti tlačí i diváka odporem ke grázlům tak silně, že jim přeje tu nejstrašnější smrt ... A když se pak i fyzicky zcela změněný Bacon začne prohánět po barácích plných gangsterů a brokovnicí je střílet (doslova!!) na kusy, ustřelovat nohy, ruce, hlavy ... tak ten celý tlak z diváka opravdu opadne ... Pokud je ovšem nakloněn takovémuto žánru filmů jako já... Rozsudek Smrti je jeden z nelepších "revenge-movies" jaké jsem kdy viděl a pocta starým dobrým drsným kultovkám. Navíc k tomu všemu je špičkově technicky zpracován, kamera je něco neuvěřitelného, vizual a look filmu připomíná právě spíše ušmudlané 70.kové exploitery, triky, masky a gore naprosto na jedničku, psychologie postav a postupná proměna hlavní postavy filmu nemá chybu... Miluju tento film!!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lamácký Wanův pokus o čistě revenge variaci na DEATH WISH (chtěl jsem si doplnit teď jeden den před remakem). A Bacona jsem nikdy nemusel, ale tady to byl vzhledem k ději filmu dost příšerný casting a jak měl být drsný, tak vyšel spíš jen pro smích. V rámci exploitation bych ještě snesl pár úletů v logice, ale na ten laciný "SAW filtr" už jsem alergický, některý kecy se nedalo vydržet a banda úplně ukradených zlosynů feťáků tomu taky nijak nepřidá. Kéž by víc prostoru dostal Goodman a skoro všechno další bylo lepší. Nejsem moc daleko od těch 20% na Rajčatech. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na knize „Death Sentence“, což je přímé pokračování románu „Death Wish“ který byl též zfilmován jako Death Wish (1974), hlavní roli ztvárnil Charles Bronson. (TomikZlesa)
  • Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů. (Cliff Booth)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama