Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Charles "Paul Kersey" Bronson by při tomhle filmu předl jako kočka. Je to prostě nehorázný upgrade klasického Přání Smrti. Kevin Bacon si zahrál nejlepší roli života, tvrďák každým coulem. Garret Hedlund a jeho gang vypadaj fakt nebezpečně a maj hustý káry. Hlavní hvězda je ale James Wan, osvícená to osoba. Režisér který prostě ví co funguje, ví co chce natočit a tak to prostě udělá. Bitky jsou strašlivě intezivní, hudba řízná a zvuk pánové bouří jak Sturm und Drank (nebo jak se to píše :) S ratingem si asi nikdo hlavu nelámal takže dojde i na krvavé detaily. Ano, on nám tam klidně dá ten detail ustřelený ruky. Hodně mě potěšila i ustřelená noha která jako by z nohavice vypadla té ustřelené noze z Nemilosrdné Spravedlnosti, kde svého času třímal brokovnici Steven Seagal. Film s tématem pomsty, by šel zvládnout lépe jen s obtížemi a čeští distributoři opět dodrželi divný to národní zvyk dávat nejlepší filmy rovnou na video. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Wan potvrdzuje pozíciu jedného z najlepších mladých remeselníkov Hollywoodu (čo ten chalan navarí z vody je neuveiteľné) a čakám, kedy sa mu do ruky dostane opäť poriadny scénár. Death Sentance je prototyp jednoduchej MTV hry na pomstu, a skôr ako k serióznej dráme to má bližšie k akčnej pecke alá Running Scared, ktorú minimálne špnavým vizuálom a brutalitou dorovnáva. Takto by vyzeral americký remake Oldboya v tom lepšom prípade. 75% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Formou Wanovsky stylovo vycibrene (vratane stale popularneho long one shot) a drsne oldschool, kde sa pred nasilim oci nezatvaraju, ovsem sa nim tu ani zbytocne na samoucelne exhibice nemrha. Jednoduchy pribeh je viac menej povinnou vybavou, ovsem co mna mrzelo najviac, ze aj na dany zaner, je film v istych momentoch az prilis naivny a blby. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Často nesnesitelnému Baconovi se role zdevastovaného otce dala lehce uvěřit. Naopak s obsazením vyšetřující policistky se šláplo totálně vedle. Ačkoli je Aisha Tyler sympatickou herečkou, nemá pro onu roli ten správný "zjev" a její výstupy byly víceméně rušivé. Došlo i na (nechtěně) komické momenty - za všechny bych asi vybral scénu s lavicí v samotném finále. ALE.. Krom zmíněného kazu byl závěrečný rush super. Pak tu byla dobrá práce s kamerou a především fakt, že dal Charlie Clouser dohromady snad nejlepší soundtrack od dob Saw, takže - 70% . ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála akčňákov, ktorý ma dokázal v poslednej dobe príjemne prekvapiť. Wan má budúcnosť, to som vedel už pri jeho dokonalej prvotine Saw, no on to jednoznačne potvrdzuje každým svojim filmom, čo ma neskutočne teší, pretože už teraz viem, že jeho ďalší snímok nebude len tak hocijaká žánrovka. Aj v tomto filme si dal James Wan záležať na obale a klasický príbeh pomsty zabalil do veľmi príťažlivého darčekového balenia, ktoré nezabudol previazať mašľou menom Kevin Bacon. Psychologické momenty boli uveriteľné, akcia detto, trošku premotivovaný záver oškrel celkový dojem, no ako celok vystúpil film v mojom rebríčku veľmi vysoko. 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Soudní síň kde probíhá soudní slyšení není ve skutečnosti soud první instance, ale odvolací soud. Žádné soudy nebo předsoudní slyšení se v této místnosti nekonají. (TomikZlesa)
  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama