Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Lima 

všechny recenze uživatele

EdaS mi úplně mluví z duše, jenom bych dodal, že i Arnold, krmící se svojí dcerkou kolouška na začátku Commanda (v záběru jak vystřiženém z jehovistické ´Strážní věže´), byl uvěřitelnější, než zdejší Baconovy citové výlevy. Akce velmi slušná, Wan to s kamerou umí, ale to ostatní je hluboká dekadence. Tohle by snad nesežral ani Pepek Vyskoč. A ještě jednou Kevin Bacon - jak byl pro mě ve ´Woodsman´ hereckým bohem, zde mi ho bylo až líto. Byl to trapas, Kevine. Zlatej Charles Bronson..... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčšou hviezdou filmu je režisér James Wan. Tvorca Saw síce svojimi ďalšími filmami nepotvrdil pozíciu komerčného zázraku (skôr naopak), ale ako režisérovi sa mu dá máločo vytknúť. Atmosféra filmu postupne graduje a pri záverečnej prestrelke v dome si človek ani nespomenie na to, ako pohodovo pôsobil začiatok. Práve to je na filme to naj, že na začiatku by ste si určite nemysleli, že sa to vyvinie až do takej brutality a pomsty. Wan, rovnako ako vo svojich predchádzajúcich filmoch, vsádza veľa na tmavé kamerové filtre a v chudobnej štvrti mesta, v ktorej sa väčšina deja odohráva, je miesto, kam by ste v noci zablúdiť nechceli. Čo sa akčných scén týka, nie je tu na čo si sťažovať. Je tu obrovská brutalita. Bacon vo finále v podstate vezme pištoľ a brokovnicu a ide zabíjať. Drsne, jednoducho a pôsobivo. Death Sentence sa aj napriek neoriginálnemu scenáru zaraďuje medzi tie najlepšie filmy o pomste. James Wan sa rozhodol vykašľať na všetky tie zbytočné keci okolo a venoval sa len tomu podstatnému. A nakrútil skvelý film. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

James Wan nezklamal, ale rozhodně to neni taková kruťárna jak sem čekal, teda spíš 80% filmu, kdy se jedná spíš o drsnější thriller s výborným Kevinem Baconem a někdy až pekelně dobrou hudbou a akcí, ale pořád to na mě z trailerů působilo daleko líp, nicméně zhruba posledních 20 minut, kdy se Bacon vyzbrojí dvouhlavňovou brokárnou, veme nějaký ammo, nějakej ten větší kanón v podobě pistole a udělá ze sebe nemilosrdnýho řezníka a jde si vyřídit účty, je opravdu libovová záležitost, po předchozím průběhu sem takový jatka prostě nečekal a naprosto si je užil. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krasa. Nato, aby film bol silnym zazitkom, netreba vela a naviac ak ste podobne ako ja milovnikmi drsnych pribehov o pomste, kde optimizmus a happyend nemaju co robit, o zazitok je postarane. FIlm sa sustredi len a len na to jedine o co tu ide a tazi z toho co to da. Kevin Bacon a jeho prerod je posobivy takmer ako v Scorseseho Taxikarovi, John Goodman je ten najlepsi predajca zbrani, a zaverecny akt pomsty je proste lahodka. Kaslem na nedostatky. Tie pri takychto pripadoch nehladam. Dalsie projekty Jamesa Wana budem dokladne sledovat. (8.9/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Od klasicky prostého příběhu o pomstě naštvaného fotra nelze čekat zázraky a poněvadž za kamerou postává velmi dobrý řemeslník Wan, je předem tak nějak jasné, že tu forma položí obsah na lopatky a ještě ho proklaje ostrou kudlou. Žel bohu jsou některé situace přímočaré kill road ocejchovány nepřehlédnutelným vykřičníkem. Jaktože, ksakru, třeba nejdříve tatík dychtivě listuje manuálem ke kvéru, který evidentně drží v ruce poprvé v životě a div mu všechny náboje nepopadají na podlahu, a posléze odpravuje gaunery jistou rukou profesionála a nabíjí pušku v nejvhodnějším okamžiku?? Bronsonovi jsem v Přání smrti přerod ze spořádaného otce rodiny ve vybíječe feťáků a další pakáže věřil podstatně více než standardně hrajícímu Baconovi v Death Sentence. A od Wana bych raději další napínavou a atmosférickou duchařinu než takovouto žánrovou tuctovku... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama