Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jsem znechucen. Velmi slušný řemeslník Wan nepozná, že nemůže stejným stylem točit vyspekulovaný krvavý horor Saw a drama o pomstě za smrt dítěte. Death Sentence je film efektní, ale až urážlivě hloupý - Přání smrti ve stylu MTV. Bohužel na to většina místních zjevně slyší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No tak Bacon má do Bronsona a jemu podobným borcům dost daleko a v tý roli mi přišel dost nepřesvědčivej. James Wan navíc nenatočil žádnou poctu 80 létům, jak jsem si původně myslel. Natočil prostě průměrný béčko s docela dobrou akcí (hlavně ta závěrečná přestřelka je super). Akce je ale bohužel to jediný co mu jde, protože zbytek filmu je to strašná nuda. Aspoň že je tu ten Garret Hedlund, kterej je docela cool. A hudba je taky docela nabušená, ale to jsou snad jediný klady co by se daly najít. Škoda, ve Wana jsem po prvním Saw docela věřil. 50% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Konečně mám za sebou jeden z posledních přehlížených filmů Jamese Wana a netypicky se nejedná o horor, ale docela slušnou revenge story. Škoda toho protáhlého začátku, ovšem jakmile se to začne vyostřovat a Kevin Bacon začne hledat nářadí, je to prostě paráda. Nic pamětihodného, ovšem velice slušná akční žánrovka. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drsná řež, která jako by vypadla z let 80tých. Přirovnání k starším filmům Charlese Bronsona je rozhodně na místě. Je dobře že Wan tenhle žánr zase přivedl k životu, protože drsných, atmosférických stříleček, kde hlavní hrdina přijde o všechno a vydá se na cestu pomsty se teď objevuje až nepříjemně málo. A Kevin Bacon v hlavní roli byl bezvadný. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

kdyby v tomhle filmu bylo víc prostoru pro kamenej ksicht nebo pro pár kopů z otočky, mohl by se hlavní role zhostit steven seagal nebo chuck norris (jojo, léňo, taky mi vytanul na mysli a to jsem ještě ani neměla přečtenej tvůj komentář:) a bylo by to myslim celkem slušný béčko.. ale tohle? proboha kevine, to byl fakt trapas a ani to hácéčko na hlavě to nezachránilo.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Když Nick míří na hlavu jednoho z gangsterů a ptá se kde je Bill Harley, gangster odpoví „Stygian Street“. Jedná se o odkazy na Wanovi filmy, Stygian (2000) a Saw (2004), Stygian Street byl název ulice Jigsawova úkrytu. (TomikZlesa)
  • Zbraně, které Nick Hume (Kevin Bacon) kupuje, jsou puška Rossi Overland a Colty M1991A1 a Python. (chaosteory)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama