Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (567)

POMO 

všechny recenze uživatele

Časy seagalovských hrdinov sú preč, svoje rodiny dnes mstia kravaťácki manažéri v podaní charakterových hercov. James Wan vie pracovať s hercami, má režijný talent pre dynamiku, rockovo drsnú až zbesilú atmosféru, a občas si šikovne pohráva s efektne dlhými zábermi (parkovisko). Preto škoda, že jeho vizuálne pôsobivé dielko zrážajú na „štandard“ občasné hlúpe a nelogické momenty. Tie už potom nevyžehlia ani snaživé psychologicko-emotívne momenty (komorné rozhovory s manželkou, so synom). Výsledok je „iba“ zábavný a zaujímavý a udržuje divácku zvedavosť, kam sa režisér vydá nabudúce. Má totiž na viac, len sa mu ťažšie hľadá súlad režijného prístupu so scenárom, ktorý mu tak parádne vyšiel v Saw. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla podpásovka a fest. Nic proti béčkům, béčka jsou fér, když jsou jimi od začátku do finiše, nikoliv když se napřed díváme na dobře našlaplé psychologické drama o rodinné tragédii, které se někde za půlkou zlomí, Kevin serve fáč z hlavy, podivá se do kamery, že by i Čak zkameněl, a začne běsnit, což je v jeho podání (pro mě to byl vždycky takovej milej "kluk od vedle") útok na všechno předešlé. Nevím, jestli mě rozbolelo břicho víc, když si holil hlavu nebo študoval návod k pistolce ... a tak nějak se z nadšených 4 rázem stanou trapné 2 a ani se mi nechce napsat hvězdy. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Než se vydáš na cestu pomsty, vykopej dva hroby, pravil Confucius. Efektní thriller o destruktivní vendetě to potvrzuje. Několik výborných momentů a celkově celá škála úderných řešení během finále přesvědčí o tom, že by si Wan zasloužil sedmdesát mega a nabídku na pořádnou adaptaci Maxe Paynea. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Kdyby na světě neexistovala justice, společenské konvence a logika, přál bych si mít za strejdu Kevina Bacona. Čirá žánrová i řemeslná slast. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

EdaS mi úplně mluví z duše, jenom bych dodal, že i Arnold, krmící se svojí dcerkou kolouška na začátku Commanda (v záběru jak vystřiženém z jehovistické ´Strážní věže´), byl uvěřitelnější, než zdejší Baconovy citové výlevy. Akce velmi slušná, Wan to s kamerou umí, ale to ostatní je hluboká dekadence. Tohle by snad nesežral ani Pepek Vyskoč. A ještě jednou Kevin Bacon - jak byl pro mě ve ´Woodsman´ hereckým bohem, zde mi ho bylo až líto. Byl to trapas, Kevine. Zlatej Charles Bronson..... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k těm, kterým vadilo směřování příběhu v poslední půlhodince. Kdyby film skončil událostí ve svých třech čtvrtinách, šel bych s hodnocením rozhodně výš. Ale to co nastane pak, je jednoduše dosti hrozné. Kevin Bacon najednou přestane být uvěřitelný (stejně tak ale i další postavy) a celé jeho konání jakbysmet. Takhle solidně rozehraný thriller si prostě zasloužil lepší zakončení. Proti Wanově režii nic nemám, vyhovuje mi, ale příště snad šáhne po lepším scénáři. 65% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Schematická a neuveriteľne zjednodušená blbina, ktorá veľa logiky nepobrala, ale je sympatická a pre mňa dokonale neodolateľná svojou žánrovou čistotou (naposledy videnou u štvrtého Ramba), nekompromisnou brutalitou a niekoľkými výborne a originálne zrežírovanými akčnými scénami. V okamihu, keď si Kevin oholil zjazvenú hlavu, navliekol koženú bundu a nabil brokovnicu, som ho pred obrazovkou nahlas povzbudzoval. A on sa mi odmenil skvostným oldschoolovým masakrom. Bravo, chcem viac akčných filmov od Wana. Akurát lepší scenár by nebol na škodu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se taky divil jak Kevin Bacon bez bázně a hany otočil průběh obrátek filmu a dokázal, že i legendy béčkových akčňáků mají svého nástupce. Rozsudek smrti je hlavně neskutečně nezáživný film. Já jsem u něj tedy div neusnul a musím říct, že hodně dlouho trvalo než jsem se donutil na něj vůbec podívat. Nebavil mě, to drama mě ubíjelo a ta druhá půlka jen byla hodně divná. A to na dobrý film má hodně daleko. Nebo mi to minimálně takhle nějak přišlo. Prostě na prd, nezáživně a divně natočený film, který už znova vidět rozhodně nemusím. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bacon je frajer a s brokovnicí mu to sekne, Wan se opět vyžívá v tmavých kamerových filtrech a celé je to sympaticky jednoduché a zbavené všech zbytečných keců o morálce. Jednoduchý ale výborně fungující film, který nabízí přesně to, co se od něj čeká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,534,258Tržby Celosvetovo $16,964,306Tržby za predaj DVD v USA $7,417,091 //počet predaných kusov 386,086║ Úvod filmu navnadí na veľkú drámu, karty sú pekne rozdané, sprievodná hudba navodí silné emócie ale postupne sa to mení na béčkový vyvraždovací brak v akých kedysi vládli borci ako Seagal a Van Damme v 90.rokoch(kde neústupne pomstili svoje rodiny za gangsterské ataky), nuž tu mi to vyznelo nanajvýš zbytočne smiešne a moc preplácane. /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Rozkošný návrat béčkových výplachů. Jodie Foster se v Mém druhém já pokoušela o přesah a šok, Kevin Bacon jde ve videoklipovém balení od tentokrát mírně sentimentálního Jamese Wana do podstatně menšího kopce a odhazuje z cesty nejen logiku, ale i dobré vychování. To všechno ve jménu 80s stylizace (jen počkejte, až uvidíte Garretta Hedlunda) a krvavých skvrn, které pryští ve zpomalených záběrech. Vůbec to nedává smysl, ale vypadá to jako divoká adaptace Maxe Paynea, kterou vymysleli pro některého z hrdinů osmdesátek. Všechno se tříští, Bacon odkazuje na Charlieho Bronsona z Přání smrti a je to drzé, je to tuze drzé. Tak moc, že tomu prominete úplně všechno a necháte se tou násilnou dekadencí unést. Možná bych se měl stydět, že jsem se při tom usmíval, ale jde snad něco takového brát vážně? Komandu jste snad taky nevěřili, nebo jo? :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ian Jeffers .. Ba ne Wane. Laťka SAW je pořád v nepřekonatelné výšině a ani jeden z tvých letošních filmů se jí zdaleka nepřiblížil.. Příběhem velice jednoduché - uchopení spravedlnosti do vlastních rukou - podané dynamickou efektní formou s perfektní kamerou. Drsně podaná jatka na konci kdekoho jistě potěší, ale nutné je překousnout několik zkratek a hloupostí ve fázích předtím. Ve výsledku je tak Death Sentence jen tuctovým přírůstkem do početné rodiny filmů s klasickým tématem přetavených pro mladé, (hodně) nenáročné publikum. 50%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Hroza! Dve hviezdy dostava prva polovica filmu. Reziser a scenaristi si potom asi dali par slehov z tych sraciek, co sa varili v "V pekle". Nikdy viac. Strata casu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Formou Wanovsky stylovo vycibrene (vratane stale popularneho long one shot) a drsne oldschool, kde sa pred nasilim oci nezatvaraju, ovsem sa nim tu ani zbytocne na samoucelne exhibice nemrha. Jednoduchy pribeh je viac menej povinnou vybavou, ovsem co mna mrzelo najviac, ze aj na dany zaner, je film v istych momentoch az prilis naivny a blby. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Charles "Paul Kersey" Bronson by při tomhle filmu předl jako kočka. Je to prostě nehorázný upgrade klasického Přání Smrti. Kevin Bacon si zahrál nejlepší roli života, tvrďák každým coulem. Garret Hedlund a jeho gang vypadaj fakt nebezpečně a maj hustý káry. Hlavní hvězda je ale James Wan, osvícená to osoba. Režisér který prostě ví co funguje, ví co chce natočit a tak to prostě udělá. Bitky jsou strašlivě intezivní, hudba řízná a zvuk pánové bouří jak Sturm und Drank (nebo jak se to píše :) S ratingem si asi nikdo hlavu nelámal takže dojde i na krvavé detaily. Ano, on nám tam klidně dá ten detail ustřelený ruky. Hodně mě potěšila i ustřelená noha která jako by z nohavice vypadla té ustřelené noze z Nemilosrdné Spravedlnosti, kde svého času třímal brokovnici Steven Seagal. Film s tématem pomsty, by šel zvládnout lépe jen s obtížemi a čeští distributoři opět dodrželi divný to národní zvyk dávat nejlepší filmy rovnou na video. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Přerod Bacona z kancelářské krysy do krysího krále, úloha policistky a poslední čtvrtina filmu je celkem dost wtf. Přesto je Rozsudek smrti výborná variace na Bronsonovku Přání smrti, nebo Cronenbergovy Dějiny násilí. Tématicky sice jen víří a myšlenku podřizuje dvouhlavňové medvědici (ráže 12/89), zato forma je vortex. Rozsudek smrti zkrátka ctí pravdu, že některé příběhy jsou možná trochu otřepané, ale v dobrém podání nemusejí být k zahození. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Have a Merry Christmas 2. Deo Dona Nobis Pacem 3. Breaking the News 4. Urban Irwin 5. With YouI Will Love You 6. A Message (Charlie Clouser Remix) 7. The Prodigal Sun ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Buďte zbohom, pane. I s taškou plnou zbraní.“ Neskutočná drsňárčina, ktoré mi unikala 10 rokov a nakoniec je z toho možno najlepší film Jamesa Wana. Revenge movie nemám príliš v láske, pretože ma štve, ak sa mám pozerať, ako svine ubližujú nevinným, ale ak sa film vydarí, tak sa vydarí. A tento sa vydaril. Neveríte mi? Pozrime sa na to po bodoch. Kvalitný revenge movie musí obsahovať viacero vecí a Rozsudok smrti ich všetky má. Sympatické obete? V cajku. Odporných hajzlov, ktorým prajete bolestivú smrť? V cajku. Brutálne popravy týchto hajzlov? V cajku. K tomu vydarený kasting v čele s Kevinom Baconom, mimoriadne temná a špinavá atmosféra, veľa drsnej akcie a WTF výkon Johna Goodmana. Vadilo mi v podstate len to, že Baconova postava sa správa ako Superman bez toho, aby predtým bolo v deji aspoň spomenuté, že je vášnivým poľovníkom (alebo čím). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni thriller, tohle me fakt mile prekvapilo. Film se nesnazi hrat si na kdovico a je to proste primocara cesta za pomstou, kdy behem uvodnich titulku formou home videa uvidime stastnou rodinku, behem deseti minut je synacek mrtvej a Bacon vyrazi vyrovnat ucty a film se az do zaverecnejch titulku nikde nezadrhne, i kdyz je fakt, ze nejvic brutalni masakr si tvurci nechali az na zaver, ale to je v poradku. Je videt, ze Wan je hororovej reziser, protoze film ma perfektni atmosferu a s nicim se nesere, takze neni nouze o litry krve a dostatek mrtvol. A navic to je perfektne natoceny, se zajimavou kamerou, sviznou hudbou a naprosto ultra dokonalym Baconem, kteryho sem od Tajemny reky asi nevidel. Za zminku jeste stoji mensi, ale vyzivna role Johna Goodmana. Celkove lepsi 4*. ()

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama