Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drsná řež, která jako by vypadla z let 80tých. Přirovnání k starším filmům Charlese Bronsona je rozhodně na místě. Je dobře že Wan tenhle žánr zase přivedl k životu, protože drsných, atmosférických stříleček, kde hlavní hrdina přijde o všechno a vydá se na cestu pomsty se teď objevuje až nepříjemně málo. A Kevin Bacon v hlavní roli byl bezvadný. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Rozkošný návrat béčkových výplachů. Jodie Foster se v Mém druhém já pokoušela o přesah a šok, Kevin Bacon jde ve videoklipovém balení od tentokrát mírně sentimentálního Jamese Wana do podstatně menšího kopce a odhazuje z cesty nejen logiku, ale i dobré vychování. To všechno ve jménu 80s stylizace (jen počkejte, až uvidíte Garretta Hedlunda) a krvavých skvrn, které pryští ve zpomalených záběrech. Vůbec to nedává smysl, ale vypadá to jako divoká adaptace Maxe Paynea, kterou vymysleli pro některého z hrdinů osmdesátek. Všechno se tříští, Bacon odkazuje na Charlieho Bronsona z Přání smrti a je to drzé, je to tuze drzé. Tak moc, že tomu prominete úplně všechno a necháte se tou násilnou dekadencí unést. Možná bych se měl stydět, že jsem se při tom usmíval, ale jde snad něco takového brát vážně? Komandu jste snad taky nevěřili, nebo jo? :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Charles "Paul Kersey" Bronson by při tomhle filmu předl jako kočka. Je to prostě nehorázný upgrade klasického Přání Smrti. Kevin Bacon si zahrál nejlepší roli života, tvrďák každým coulem. Garret Hedlund a jeho gang vypadaj fakt nebezpečně a maj hustý káry. Hlavní hvězda je ale James Wan, osvícená to osoba. Režisér který prostě ví co funguje, ví co chce natočit a tak to prostě udělá. Bitky jsou strašlivě intezivní, hudba řízná a zvuk pánové bouří jak Sturm und Drank (nebo jak se to píše :) S ratingem si asi nikdo hlavu nelámal takže dojde i na krvavé detaily. Ano, on nám tam klidně dá ten detail ustřelený ruky. Hodně mě potěšila i ustřelená noha která jako by z nohavice vypadla té ustřelené noze z Nemilosrdné Spravedlnosti, kde svého času třímal brokovnici Steven Seagal. Film s tématem pomsty, by šel zvládnout lépe jen s obtížemi a čeští distributoři opět dodrželi divný to národní zvyk dávat nejlepší filmy rovnou na video. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla podpásovka a fest. Nic proti béčkům, béčka jsou fér, když jsou jimi od začátku do finiše, nikoliv když se napřed díváme na dobře našlaplé psychologické drama o rodinné tragédii, které se někde za půlkou zlomí, Kevin serve fáč z hlavy, podivá se do kamery, že by i Čak zkameněl, a začne běsnit, což je v jeho podání (pro mě to byl vždycky takovej milej "kluk od vedle") útok na všechno předešlé. Nevím, jestli mě rozbolelo břicho víc, když si holil hlavu nebo študoval návod k pistolce ... a tak nějak se z nadšených 4 rázem stanou trapné 2 a ani se mi nechce napsat hvězdy. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

kdyby v tomhle filmu bylo víc prostoru pro kamenej ksicht nebo pro pár kopů z otočky, mohl by se hlavní role zhostit steven seagal nebo chuck norris (jojo, léňo, taky mi vytanul na mysli a to jsem ještě ani neměla přečtenej tvůj komentář:) a bylo by to myslim celkem slušný béčko.. ale tohle? proboha kevine, to byl fakt trapas a ani to hácéčko na hlavě to nezachránilo.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Role Aishy Tyler byla koncipována pro 50-ti letého muže, který pracoval již dlouho jako detektiv, ale poté, co se na casting přihlásila Aisha, tak byla postava změněna. (viperblade)
  • Film je založen na knize „Death Sentence“, což je přímé pokračování románu „Death Wish“ který byl též zfilmován jako Death Wish (1974), hlavní roli ztvárnil Charles Bronson. (TomikZlesa)
  • Když Nick míří na hlavu jednoho z gangsterů a ptá se kde je Bill Harley, gangster odpoví „Stygian Street“. Jedná se o odkazy na Wanovi filmy, Stygian (2000) a Saw (2004), Stygian Street byl název ulice Jigsawova úkrytu. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama