Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Často nesnesitelnému Baconovi se role zdevastovaného otce dala lehce uvěřit. Naopak s obsazením vyšetřující policistky se šláplo totálně vedle. Ačkoli je Aisha Tyler sympatickou herečkou, nemá pro onu roli ten správný "zjev" a její výstupy byly víceméně rušivé. Došlo i na (nechtěně) komické momenty - za všechny bych asi vybral scénu s lavicí v samotném finále. ALE.. Krom zmíněného kazu byl závěrečný rush super. Pak tu byla dobrá práce s kamerou a především fakt, že dal Charlie Clouser dohromady snad nejlepší soundtrack od dob Saw, takže - 70% . ()

Lima 

všechny recenze uživatele

EdaS mi úplně mluví z duše, jenom bych dodal, že i Arnold, krmící se svojí dcerkou kolouška na začátku Commanda (v záběru jak vystřiženém z jehovistické ´Strážní věže´), byl uvěřitelnější, než zdejší Baconovy citové výlevy. Akce velmi slušná, Wan to s kamerou umí, ale to ostatní je hluboká dekadence. Tohle by snad nesežral ani Pepek Vyskoč. A ještě jednou Kevin Bacon - jak byl pro mě ve ´Woodsman´ hereckým bohem, zde mi ho bylo až líto. Byl to trapas, Kevine. Zlatej Charles Bronson..... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ian Jeffers .. Ba ne Wane. Laťka SAW je pořád v nepřekonatelné výšině a ani jeden z tvých letošních filmů se jí zdaleka nepřiblížil.. Příběhem velice jednoduché - uchopení spravedlnosti do vlastních rukou - podané dynamickou efektní formou s perfektní kamerou. Drsně podaná jatka na konci kdekoho jistě potěší, ale nutné je překousnout několik zkratek a hloupostí ve fázích předtím. Ve výsledku je tak Death Sentence jen tuctovým přírůstkem do početné rodiny filmů s klasickým tématem přetavených pro mladé, (hodně) nenáročné publikum. 50%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář, který kromě tématu nemá se stejnojmenným Garfieldovým literárním pokračováním Death Wish nic společného, je přinejlepším průměrný. Vizuálně ho sice Wan místy trochu nakopne a sympaticky fyzická a krvavá akce mu jde, hlavním esem celého filmu je ale Kevin Bacon v hlavní roli (a John Goodman je taky fajn). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Odpustím leccos a v Death Sentence ještě o krapet víc. První desítky minut jsou skvostné. Do děje vlétneme rovnýma nohama, tahle jednohubka má prostě od začátku styl, James Wan zvedá prostředníček a kašle na rating. Když osekám poslední minuty, tak tohle se prostě musí líbit. Všechno je dostatečně melodramatické (a následně krvavé), na pohřbu samozřejmě musí pořádně pršet, aby se utrpení výborného Kevina Bacona a jeho manželky Kelly Preston ještě prohloubilo. Ostatně celý casting je vydařený. Srovnávat se ale nedá s akcí a zvolenou kamerou – především naháněná v patrových garážích a útok gangu na spící rodinu jsou nabité nápaditostí a choreografií, která se v žánru už moc nevidí. Wan dokazuje, že i z mizerného příběhu, kdy jde logika místy stranou (role policistů jsou spíš úsměvné), jde vymačkat maximum. Hodně přidrzlá, řemeslná béčková slast. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na knize „Death Sentence“, což je přímé pokračování románu „Death Wish“ který byl též zfilmován jako Death Wish (1974), hlavní roli ztvárnil Charles Bronson. (TomikZlesa)
  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)
  • Soudní síň kde probíhá soudní slyšení není ve skutečnosti soud první instance, ale odvolací soud. Žádné soudy nebo předsoudní slyšení se v této místnosti nekonají. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama