Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

juta 

všechny recenze uživatele

Den před shlédnutím tohoto filmu jsem si přidal Wana do své top desítky oblíbených režisérů a teď po shlédnutí musím říct, že tam patří právem. Wan neumí natočit pouze hororové snímky, ale jak jsem se mohl přesvědčit, dokáže natočit cokoliv co mu přijde pod ruku. I kdyby natočil romanťák s provařeným dějem, tak by z něj určitě i tak udělal dokonalé dílo. Málem jsem dal plný počet, až tak to bylo dobrý! Třeba časem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejslabsi Wanuv film on sam si nad nim vynesl rozsudek smrti kdyz pribeh z tak hustym potencialem opravdu dobre rozjel a pak utopil ve srackach nerikam ze to cely melo bejt komorni psychologicky drama jako v prvni pulce to zase ne ale i tak ta vyvrazdovacka do ktery to spadlo potom byla vylozene lacina smesna a hlavne zoufale neoriginalni nicmene holohlavej Kevin Bacon je cool to je bez diskuze ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to místy nehorázně blbé, s množstvím iracionálních scénáristických lapsusů. Jinak je tenhle formální fetiš mix posledního Ramba a Out for Justice celkem fajn, s velmi snaživým Baconem - největším kladem filmu. Kdyby se v tomhle ponurém stylu, s takovým množstvím vycizelovaných "dark ass" kulis a prďáckých interiérových záběrů točil Max Payne, mohla to být lahoda. Chci remake a mohl by ho točit James Wan, protože ještě pár filmů a budou se dít v akčním Hollywoodu věci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Konečně mám za sebou jeden z posledních přehlížených filmů Jamese Wana a netypicky se nejedná o horor, ale docela slušnou revenge story. Škoda toho protáhlého začátku, ovšem jakmile se to začne vyostřovat a Kevin Bacon začne hledat nářadí, je to prostě paráda. Nic pamětihodného, ovšem velice slušná akční žánrovka. ()

petero 

všechny recenze uživatele

James Wan sa stále drží malého filmu. Po kultovom krváku SAW a atmosferickom DEAD SILENCE sa vrhol na revenge thriller DEATH SENTENCE. Scenár je jednoduchý, súdny proces je myslím dosť nereálne odbitý a samozrejme polícia opäť zasahuje iba keď je po všetkom. Vzhľadom na to že už nie sme v horore kde by sa to dalo odpustiť, toto bolo pre mňa dosť zarážajúce. Ale na druhej strane to aspoň nie je naťahované ako guma v trenkách. Keď si Kevin Bacon vyholí hlavu a nakúpi zbrane nastáva slušne krvavá vybíjaná kde v záberoch odlietavajú odstrelené končatiny ako nohy, prsty a strieľa sa hojne brokovnicou takže vzduchom lietajú aj celé telá a steny ostávajú deravé ako rešeto. Bodá sa nožom, seká mačetou, strieľa sa do hlavy a do krku . Filmu výrazne pomáha dobrá hudba a Kevinov výkon. S vyholenou hlavou, zaslepený pomstou, zakrádajúc sa ku gangstrom a neustále prebíjaním brokovnice mu to náramne sekne. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Soudní síň kde probíhá soudní slyšení není ve skutečnosti soud první instance, ale odvolací soud. Žádné soudy nebo předsoudní slyšení se v této místnosti nekonají. (TomikZlesa)
  • Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů. (Cliff Booth)
  • Zbraně, které Nick Hume (Kevin Bacon) kupuje, jsou puška Rossi Overland a Colty M1991A1 a Python. (chaosteory)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama