Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biografický snímek o dívce jménem Uschi Obermaier, která se ve svých šestnácti letech rozhodla chtít od života více, nežli jen poslušné čekání na něco, co samo nikdy nepřijde. Příběh začíná roku 1968 v Mnichově. Uschi dává sbohem rodině, využívá svého nadprůměrného vzhledu, prosazuje se jako fotomodelka a postupně se dostává přes hippies až k lidem z hudební branže (je blízkou mimojiné Micku Jaggerovi), aby nakonec podnikla cestu kolem světa, vdala se za německého generála v samém srdci Indie a svoji pouť ukončila v Mexiku. (Richie666)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavé téma (divoký život německé ikony 70. let Uschi Obermaier), ale bohužel průměrné zpracování typické pro německé filmy z posledních let. Všechny herecké výkony mi přišly jako pouhé karikatury, dialogy prázdné. Hlavní představitelka je sice nadpozemsky krásná, ale nervovala mě svým tónem hlasu a hysterickým výkonem (až po shlédnutí „making of“ na DVD jsem musela uznat, že byla fakt dobrá, protože skutečnou Uschi, která byla v dokumentu přítomna, ztvárnila do puntíku přesně). Pozitivně hodnotím hlavně soundtrack, který tomu celému dodal šťávu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uschi mně svým chováním přišla jako píča, na druhou stranu z mužského pokolení tam byl doslova zástup krétenů, takže si všichni mohli podat ruce, což tak udělali a nezůstalo jen u rukou. Film je vyzrálej a ke konci už mě Uši ani moc nesrala naopak cítil jsem její pomalé duševní dospívání. To není nic proti tomu o čem snila, to bylo i hezký, ale to její chování bylo fakt jak od "obyvatelky" stáje v jzd. Film doprávází velmi dobrá muzika u který mně došlo jak staršně daleko jsme se vzdálil v dnešním světě skutečný svobodě. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Hlad po dobrodružství a aktivním způsobu života, žádné jistoty, žádný stereotyp. Hudba, drogy, sex, vlasy a chlupy, možná i prachy. Známí a blízcí, kterým se nedá věřit, nerozhodnost o vlastním osudu do poslední chvíle. Srát na to. Stop zaprděncům se stálým příjmem, potácejících se od ničeho k ničemu opovrhujíc jakoukoli změnou, slepě si vážících toho, co mají. Život lze prožít různě a dá se z něj vytřískat cokoli chcete. Přesto nakonec přichází rozčarování nad otázkou: K čemu to vlastně všechno vede?! --- "Pokud se ptám, zda-li bych zpětně udělala něco jinak, die Antwort ist: nein."... ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný filmeček, taková novější forma starého pokleslého žánru, který v knižní podobě měl vždy podtitul à la Příběh konkubíny či Paměti rozkošnice. Samozřejmě je ten film zbytečně dlouhý. Na příběh lepé děvy, jejíž největší životní úspěchy jsou, že tělesně obcovala se dvěma roulingstouny a provdala se za „prince ze St. Pauli“, by stačila polovina stopáže. Ty prodlužované barvité scénky večírků a cestovatelských destinací začnou časem nudit, protože film natahují, ale neposunují. Občasná snaha o hloubku nějak neladí s celkově povrchním pojetím filmu. Herecké výkony jsou všelijaké, ale vynikají jistě ne, zvláště Keith Richards je zde za trapného blba. Ale aspoň nějaký náhled na hédonistickou tvář přelomu šedesátých a sedmdesátých let, kdy i „revolučnost“ byla spíše hra a marketingová strategie než názor. Nicméně, hlavní hrdinka je po fyzické stránce nepochybně pozoruhodný výtvor přírody, čímž myslím originál (v těch popisovaných letech) i představitelku (v době natáčení). ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Uschi se to povedlo. Dokonce ještě dřív, než si uvědomila, jakej má ve svý kráse potenciál. Sláva, peníze, celebrity, osudový lásky a život po svym. Neni umění dělat si co chci, když na to mám, frajeřina je, když se všechno staví proti, s čímž se tu nesetkáme. Uschi se pro její krásný oči otvíraly dveře a ona jimi vstupovala. No a to je právě to - chyběl mi zápas nebo aspoň náznak hlubších myšlenek. Taky němčina tu byla zvlášť rušivá a co ten chudák Keith? I tak film za vidění rozhodně stojí, bohužel byl víc mým šálkem kávy, než jsem si usrkla. 3,5*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Titulní píseň Summer Wine nazpívali představitelka hlavní hrdinky - Natalia Avelon a Ville Valo. (Richie666)

Reklama

Reklama