Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biografický snímek o dívce jménem Uschi Obermaier, která se ve svých šestnácti letech rozhodla chtít od života více, nežli jen poslušné čekání na něco, co samo nikdy nepřijde. Příběh začíná roku 1968 v Mnichově. Uschi dává sbohem rodině, využívá svého nadprůměrného vzhledu, prosazuje se jako fotomodelka a postupně se dostává přes hippies až k lidem z hudební branže (je blízkou mimojiné Micku Jaggerovi), aby nakonec podnikla cestu kolem světa, vdala se za německého generála v samém srdci Indie a svoji pouť ukončila v Mexiku. (Richie666)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby Uschi byla krásná děva, ale taky pěkná děfka. Ale asi se najde jenom málo lidí, kteří by jí to nezáviděli. A Natalia Avelon se do její role naprosto hodila, protože je fakt krásná a nahá ještě víc. Jediné, co mi k ní nesedělo, byl tón hlasu, když mluvila anglicky, ale koho to sere? Mě ne! Jinak je to ale jeden z mnoha filmů, kde mi vůbec nevadí němčina. Děj je totiž mnohem zajímavjší, než honit myšlenky o jazyku, než honit, a myslet na jazyk... Zajímavé ale je, že jedinej důvod, proč bych na to koukl znovu, je právě ta neskrývaná nahota hlavní hrdinky. Jo a nesmím zapomenout pochválit song „Summer Wine“ - normálně by mě nebral, ale sem se hodí. Jo a napadla mě hláška z Pulp fiction: Já jsem Uschi! A ty seš až po uschi v hovnech! ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

To byl krásný film! Pohlcující, strhující, úžasný, ze života... Natalia Avelon je stejně krásná jako Uschi a snad každý by chtěl alespoň na chvilku zažít třeba jen část z té šťastnější stránky jejího života - tu volnost, nespoutanost - pařit se Stounama, procestovat Pákistán, Indii, Mexiko... No a pořád mi vrtalo hlavou, odkud já úplně znám toho Jaggera, až pak mi došlo, že to je malý Norén... Ten se mi tam taky líbil, stejně jako Keith... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uschi mně svým chováním přišla jako píča, na druhou stranu z mužského pokolení tam byl doslova zástup krétenů, takže si všichni mohli podat ruce, což tak udělali a nezůstalo jen u rukou. Film je vyzrálej a ke konci už mě Uši ani moc nesrala naopak cítil jsem její pomalé duševní dospívání. To není nic proti tomu o čem snila, to bylo i hezký, ale to její chování bylo fakt jak od "obyvatelky" stáje v jzd. Film doprávází velmi dobrá muzika u který mně došlo jak staršně daleko jsme se vzdálil v dnešním světě skutečný svobodě. ()

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Pro mě bohužel zklamání. Čekal jsem, že z filmu bude více vyzařovat duch doby. Konec šedesátejch, Komuna, vše bylo velmi zjednodušeně a naivně podáno. Svobodný život, mejdany, odpor ku konzervativní společnosti, vše bylo vyobrazeno tak schématicky a slabě, že jsem tomu prostě nevěřil. Samotný Stouni byli zahraný tak bídně, že místy působili až směšně. Film chvilkama nudí, nemá spád. O samotné Uschi Obermaier nám toho moc nepoví, krom toho, že byla povrchní, docela pěkná a že s chlapama celkem zametala. Nedovíme se ale nic o tom CO na ni vlastně bylo. Chlapi které hlavní hrdinka na své cesté potká pak působí jako tupci, kteří sou z ní úplně paf, není nám ale jasné proč. Film sice má několik silnějších momentů, ke konci to začne do sebe trochu zapadat, je to ale bída. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný filmeček, taková novější forma starého pokleslého žánru, který v knižní podobě měl vždy podtitul à la Příběh konkubíny či Paměti rozkošnice. Samozřejmě je ten film zbytečně dlouhý. Na příběh lepé děvy, jejíž největší životní úspěchy jsou, že tělesně obcovala se dvěma roulingstouny a provdala se za „prince ze St. Pauli“, by stačila polovina stopáže. Ty prodlužované barvité scénky večírků a cestovatelských destinací začnou časem nudit, protože film natahují, ale neposunují. Občasná snaha o hloubku nějak neladí s celkově povrchním pojetím filmu. Herecké výkony jsou všelijaké, ale vynikají jistě ne, zvláště Keith Richards je zde za trapného blba. Ale aspoň nějaký náhled na hédonistickou tvář přelomu šedesátých a sedmdesátých let, kdy i „revolučnost“ byla spíše hra a marketingová strategie než názor. Nicméně, hlavní hrdinka je po fyzické stránce nepochybně pozoruhodný výtvor přírody, čímž myslím originál (v těch popisovaných letech) i představitelku (v době natáčení). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Titulní píseň Summer Wine nazpívali představitelka hlavní hrdinky - Natalia Avelon a Ville Valo. (Richie666)

Reklama

Reklama