Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (201)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s pohodovou atmosférou, skvělými a sympatickými herci a Prahou, která konečně jednou hraje samu sebe v dobrém filmu. Bratři Bloomovi nejsou překombinovaní, složití ani nesrozumitelní zdaleka tak, jak by se mohlo zdát a příběh je tu docela jednoduchý, ale to jen v tom dobrém slova smyslu. Jak je přiznáno hned v úvodu, podobných příběhů jsme viděli už hodně, Bratři Bloomovi přesto mají co nabídnout. Bizarní charaktery a zvláštní kostýmy navíc zaručují, že vyčnívají z řady. Ne ale křečovitě a nuceně, ale přirozeně. Není to ideální a vlastně chybí nějaké větší lákadlo, ale mezi jednookými jsou jistě králem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád povedená absurdní dramata a tohle se ze začátku vyvíjelo jako jedno z takových divadelních dramat, ač ve filmovém a tím velkorysejším podání. Bohužel ve druhé polovině film ztrácí dech, protože se až moc snaží o příběh a o emoce. Přitom do té doby to bylo rozehráno velmi dobře. Najednou se vytratila i ta absurdita, což byla škoda. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Kolísavé tempo, přepálená délka, od druhé třetiny rozplyzlost a na můj vkus málo Marka Ruffala. Ale! - - - Film je dělán s láskou; má výtečnou kameru, skvělé řešení scény a několik opravdu úžasných nápadů, za které si Brothers Bloom sympatie určitě zaslouží. Do celovečerního formátu bohužel nedotažené. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Svižný úvod, zábavní herci, krásná Praha. To jsou hlavní klady filmu. Škoda jen ztráty tempa v druhé části. Jinak tedy nevím Wese Andersona nemusím, ale atmosféra, kterou navodil Johnson mi poměrně dost seděla. PS: Bylo zajímavé vidět po dlouhé době Maximilana Schella. 70% (vzhledem k místnímu hodnocení volím vyšší počet hvězdiček ). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příjemně stylizovaná, ale nakonec neukočírovaná komedie, která se režisérovi rozpadla mezi prsty. Skvělému hereckému obsazení jasně vévodí úžasně ztřeštěná milionářka Rachel Weisz, naopak Ruffalo a Brody jsou hodně nevýrazní a nezábavní. Čtveřice hlavních hrdinů je vláčena po celém světě, všichni intrikují, až je z toho nakonec taková smotanina, že jsem se jednak ztrácel v ději a jednak mě to přestávalo bavit. Našince potěší část filmu odehrávající se v Praze, která navíc díky skvělé lichotivé kameře působí jako učiněný ráj na zemi. Čili za tu krásnou Prahu, za božskou Rachel a za scénu, kdy se Brody nechá na kole srazit žlutým sporťákem dávám tři hvězdičky...... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Rachel Weisz se pro roli Penelope musela naučit hrát na klavír, benjo, housle a akordeon, dále žonglovat, hrát stolní tenis, jezdit na skateboardu a spousty dalších aktivit. (D3VIL)
  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)
  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama