Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (78)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když má člověk opravdu velký vztek a je zároveň odhodlán změnit vše pro osobu jemu nejbližší.... plus dostane supr věcičku zvanou Geass ... nikdo ho nezastaví... nebo? Code Geass je jedno z těch anime, které chytí a nepustí... je to hlavně díky hlavní postavě! Lelouch je naprosto geniální vypočítavá svině, která je schopna překročit všechny hranice lidskosti, aby dosáhl svého... prostě ten typ těch odporných, do zad bodajících krys, které v reálném životě všichni nenávidíme! Ale tady jde o fikci, tak tyhle charaktery naopak milujeme... ne nadarmo jej hodně lidí srovnává s Lightem (hlavní postava Death Note). Na druhou stranu, bez skvělého scénáře by asi Lelouch celou sérii neutáhl.... jo a lidi, nenechte se odradit barvičkama.. fakt to není infantilní pyčovinka! Po dlouhé době jedno anime, které je (téměř skoro) dokonalé! ()

July 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně anime, které má po většinu času celkem hlavu a patu, kde roztomilé scény zabírají jen nutné minimum a kde se intrikaří, bojuje, odhalují dávná tajemství... Občas až příliš teatrální a překombinované, místy lehce skřípající logika děje, ale nic, co by spokojený divák rád neodpustil - možná kromě uspěchaného, přespříliš melodramatického a novými informacemi nepřehledně nahuštěného konce (který však pořád dává o hodně více smyslu než třeba závěr NGE nebo Ergo Proxy). P.S.: Padouch nebo hrdina, musí mít masku a vlající plášť (jak už nám sdělili třeba Úžasňákovi)! ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem filmový ani seriálový kritik, tak se nebudu snažit filozofovat nad komplikovaným dějem a zápletkou, která má mezery, nebudu vychvalovat skvěle vykreslené charaktery postav, nebudu básnit o krásných CLAMPovských kresbách(hlavně ani nevím, co to znamená :o), která dělá z hlavních hrdinů ty nejkrásnější lidi na světě a nutí, aby si je všichni zamilovali a nebudu obdivovat propletenost fantasy, mecha-válčení a romantiky. Jediné co udělám je, že zde vyznám lásku Lelouchovi, C.C., Suzakymu, Karin a prostě všem ostatním :o) Zapříčili, že jsem na nich závislá! ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

S koncem druhé sezóny (R2) zvyšuju na plný počet. Sice jsem asi nikdy neviděla tak překombinované anime, plné naprosto šílených zvratů, kterých je nasekaných do jednoho dílu tolik, kolik u druhých anime stačí na celý seriál, přecpaný postavami, které teatrálně mluví, činí rozhodnutí, která často nemají smysluplný základ a která si ospravedlňují řečmi o spravedlnosti, míru, yasashii sekai a podobnými koninami:-D Přes všechny nelogičnosti je ale děj relativně dobře promyšlený a celý spěje k velmi uspokojivému konci, u kterého nezůstane jedno oko suché. Ale to se dá čekat u seriálu, ve kterém si všichni navzájem lžou, aby se ochránili, nejlepší přátelé si dávají přes hubu, půlka hlavních postav odejde do věčných lovišť, milenci jsou ze znepřátelných táborů a vůbec vše překračuje mez, kdy se ta přepálená dramatičnost dá snést, jenže.... Ta mez byla překročena natolik, že se tady už dá skoro mluvit o nějaké velmi odvážné stylizaci (které odpovídá i zajímavá, i na anime standarty hodně stylizovaná kresba postav - CLAMP si sakra daly záležet). Osobně jsem si uvědomovala směšnost a neuvěřitelnost některých zvratů a událostí, ironicky jsem se pochichtávala, ale zároveň mě osudy hlavních hrdinů totálně braly, těch několik hodin jsem s nimi vysloveně žila. Taky je zajímavé jakým směrem se odebral seriál (a Lelouch/Zero s ním) - od bojůvek v Japonsku až po boje, které ovlivňují ráz celého světa. A ve výsledku se v tom kombinačním chaosu dá možná najít i nějaká myšlenka. Ještě by mě zajímalo, kde Subjektiv přišel na to, že činy ošklivých postav jsou zde souzeny jinak, když krásní jsou tu snad úplně všichni! I kdybych někoho ošklivého našla (napadají mě jen eunuchové:-D), odlišná měřítka nejsou příliš znatelná - většina postav neustále hapruje od "záporáků" ke "klaďasům", spousta postav udělá něco vysloveně ďábelského a pak za to pyká (často z vlastní vůle, tady vůbec všichni dobrovolně procházejím pokáním za své činy...) Politováníhodní jsou tady v některých okamžicích vlastně skoro všichni. Doufám, že už nikdy nebudu muset trpět tak otravnou postavu, jakou byla Nina. (Btw, kdyby Lelouch přibral nějaké to kilčo, ráda ho pozvu do svého pokojíčku;-) ()

Marw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím obě řady. Asi jedno z nejlepší anime(řekl bych i seriál), které, jsem kdy viděl. Příběh velmi kvalitní, postavy vynikající, dabing charakterů na nejlepší úrovni, hlavně ústřední dvojka: Jun Fukuyama a Takahiro Sakurai. Velmi kvalitní konec. Stylizace pěkná. Rychlé tempo a přísun informací = náročné na pozornost. Hodně zvratů v ději = nevíte co bude(stane) za půl hodinky. Ohromné množství vedlejších postav cca 20-30 lidí. Viděno dvakrát rozestup dva měsíce. Doporučuji všemi deseti, ale ne jako oddychovou činnost, a není to pro děti, ale na první pohled to může vypadat(ano myslím MECHA souboje a školní prostředí). ()

Galerie (981)

Zajímavosti (7)

  • Můžeme si všimnout, že postava C.C. s sebou často nosí žlutého plyšáka s malou buřinkou na hlavě. Je to maskot společnosti Pizza Hut s názvem Cheese-kun, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Je možné zaznamenat, že hrdinové často jedí pizzu od společnosti Pizza Hut, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Pozice šachové partie, ke které v prvním díle Lelouch přisedá, je převzata ze zápasu E. Nikolič - R. Fischer (1968). Ve skutečnosti zahrál Fischer také králem, ale bílý se okamžitě vzdal. (Naslund)

Reklama

Reklama