Reklama

Reklama

Vanguard

  • Velká Británie The Vanguard (více)

Obsahy(1)

On rozhodne, kdo umře... Poslední bitva za záchranu lidstva právě začíná! Země roku 2015. Přemnožení lidské rasy a vyčerpání energetických zdrojů přivede svět do totálního chaosu. Cílené vybíjení lidí v rámci boje za zmenšení populace zastaví až umělá droga, která skoro všechny na Zemi změní na slepé mutanty. Hrstka těch, kteří přežili, svádí každodenní boj o svou existenci. Jeden z nich, člověk Max, má ale v sobě cenný dar. To on nakonec rozhodne, kdo přežije. Zda lidé, nebo mutanti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Post-apokalyptické filmy mám docela rád, ale tady jsem byl docela na vážkách ještě před spuštěním filmu. Tím co mě rozhodilo, bylo slovo zombie. Bylo mi jasné, že zas budu sledovat něco podobného jako 28 dní poté a jim podobné ( zrovna tyhle filmy se mi moc nelíbí). Při náběhu závěrečných titulek bych dal cokoliv, aby to mělo alespoň jejich kvalitu. Inštinkt zabíjať jak se film po slovensky jmenuje, totiž dopadl v mých očích (a asi nejen v nich) docela tragicky. Přitom se zprvu zdálo, že by tomu tak být nemuselo. První co vám však padne do oka prakticky od první minuty, je prazvláštní kvalita obrazu a samotný střih. Amatéřina z toho smrdí na sto honů, ale to by ještě tolik nevadilo, kdyby se k tomu nezačali postupem času přidávat další minusové prvky. Od slabých hereckých výkonů, kdy snad jediný Max (tedy jeho představitel)- by se zas až tolik nemusel za svůj výkon stydět, až po „nezajímavé“ masky zombíků. Tady se až na pár výjimek opravdu šetřilo, postačila trocha make upu, tužka na oční linky a hlína. Když k tomu ještě připočítáme komické pohyby nemrtvých a jejich skákání (připomínající opice), tak bylo vymalováno. A to jsem ještě netušil, že do toho všeho začnou montovat romantiku a city. Jediné co za něco stojí, je těch několik soubojů jenž podstoupí Max. (30%) ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

S těmi zdegenerovanými šílenci jsem neměl zas až takový problém. Ani hlavní hrdina a jeho super módní kolo budoucnosti mi nevadilo, ba naopak. Scéna, kdy se prohání lesem, mě skvěle pobavila:) Bohužel tím to ale celé skončilo. Zbytek filmu už se topil v nezáživnosti, zmatečnosti a nudě, která mě místy doslova ubíjela. Velká škoda řekl bych, protože úvodní minuty naznačovali zábavu srovnatelnou s taktéž amaterským a nenákladným hororem Dead Meat ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Úplný prúser to nie je, Vanguard však zlyháva najmä ako postapokalyptická snímka - celý príbeh sa odohráva výhradne v lese, takže som márne dúfal, že dej sa po čase presunie do posledného ľuďmi ovládaného mesta, kontrolovaného akousi korporáciu, ktoré je tu často spomínané... Žiadne náznaky skazy či rozkladu spoločnosti (vrtuľníky a obrnené transportéry sa tu premávajú ako počas armádnej prehliadky napriek tomu, že podľa scenára ľuďom dávno došla ropa), iba les, v ktorom stanuje hlavný hrdina a akási schátraná budova - údajná liaheň mutantov zvestujú zánik vyspelého sveta a to je na vytvorenie dojmu, že civilizácia sa zvíja v totálnej deštrukcii sakramentsky málo. Ako už spomínal Solom - infikovanci sú úplne bez potenciálu, z maskérskeho hľadiska to je bieda a ich opičí beh človeka skôr pobaví než vystraší. V súvislosti s týmto filmom, ktorého správny a opodstatnený preklad by mal byť Predvoj, ma napadá určitá podobnosť s tohtoročným talianskym zombie hororom Eaters, ten však napriek tomu, že išlo o poloamatérsky počin dopadol o poznanie lepšie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo jako komedie, mutanti kteří běhaly jak opice(a trošku mi připoměly demony z Evil dead, ale opravdu jen okrajově), hrdina co má drsné brejle a jezdí na nějakém dětském kole! No a kopec nudy, ten konec mě ubíjel, ty kecy tam šílenost, aspoň nějaká ta krev, jen jsem nepochopil když ta krev byla dost digitální tak proč aspoň neudělaly díru do oblečení, copak to bylo tak moc drahé. Jo a abych nezapoměl ten voják byl šíleně nesympatickej že kdyby hrál nějakou příšeru nemusel by si brát ani masku. ()

Tanus 

všechny recenze uživatele

Mizerie, prvni pulhodina se jeste docela da, i kdyz je to defakto mix toho, co bylo uz jinde (28 dni pote, Ja,legenda, atd). Dal uz je to porad to samy dokola a dokola, parta lidi jde odnikud nikam a mota se po lese nebo po louce, okolo zmatene pobihaji zombici a stejne tak se je snazi nahanet parta "geneticky upravenych" vojaku. Stejne tak asi neni dobre, kdyz u filmu, ktery ma pusobit brutalne depresivne dostanete 3x zachvat smichu. Jedna hvezdicka za celkem slusnou postapokalyptickou atmosferu z prvni pulhodinky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama