Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 83,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 156,6 mil. (NIRO)
  • Z verze uvedené v Británii byla z boje v dílně vystřižena desetisekundová část vytrhnutí ohryzku z krku. (Dragoni)
  • Severokorejskou ponorku představovala skutečná ponorka USS Drum. (Dragoni)
  • Casey Ryback (Steven Seagal) nosí hodinky Luminox 3051, které jsou určeny pro příslušníky Navy SEALs. (Sealteam6)
  • Harrison Ford se na tento film díval, když se rozhodoval, zda přijme hlavní roli ve filmu Uprchlík (1993), který měl také režírovat Andrew Davis. Davisova práce zde na Forda udělala velký dojem a okamžitě roli v jeho dalším filmu přijal. Do filmu bylo obsazeno také devět herců z tohoto filmu, včetně Tommyho Lee Jonese (William Strannix). (Čiban)
  • Z pohledu odborné kritiky a finančních zisků se jedná o nejúspěšnější snímek Seagalovy (Casey Ryback) kariéry, který si vysloužil dokonce dvě nominace na Oscara. Se ziskem 15 760 003 amerických dolarů v 2 042 kinech ve Spojených státech představoval výdělek na jeden sál 7 717 amerických dolarů. (Čiban)
  • Červencové vydání časopisu Playboy z roku 1989, na jehož obálce je televizní hlasatelka Shelly Jamison, se objevilo už dřív ve filmu Sám doma (1990). (Karlos80)
  • Natáčení ve skutečnosti neprobíhalo na lodi USS Missouri, nýbrž na fregatě USS Alabama. (Lateef)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama