Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Zajímavosti (7)

  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)
  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)
  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)
  • Film je silně inspirován mládím režiséra Shane Meadowse, který vzhlížel ke staršímu skinheadovi, jako malý kluk. Ten ho přizval do své party a staral se o něj jako o svého syna, hodně scén je inspirováno životními zkušenostmi režiséra. (don corleone)

Reklama

Reklama