Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sympaticky odvyprávěná teen romance s nádechem scifility odehrávající se okolo jedné partičce středoškoláků. Proto pějme písně díků čemukoliv božskému, čemuž vděčíme za to, že film není trapně infantilní jako mnohé seriálové anime dnešních dnů. Začátek samotný ještě nějak extra není, ale pak se překlopí do fajn odlehčeného příběhu s relativně uvěřitelnými charaktery (a žádná školačka tu naštěstí nemá hrudník jako velbloud dvouhrbý vaky) a nadsázkou, která se ke konci vytratí a celé to zvážní, což filmu vůbec nesluší a konec je dost nijaký a rozhodně nemá potřebný dopad na diváka o jaký se snaží (což zvládlo třeba pět centimetrů za sekundu Makota Šinkaje prodat mnohem lépe). Povedená oddychová záležitost, nic víc, nic míň. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, romantické i k zamyšlení, výborná hudba. Důvod, proč dávám jen 3 hvězdičky, je ten, že si musím taky trochu rozlišit mezi vším tím anime, které se mi líbí, který že to kousek se mi líbil víc. Novátorská myšlenka, což? Velká část příběhu prostě jen tak plyne, aniž by se něco vyvíjelo. To může být skvělé v nějakém konkrétním diváckém rozpoložení a možná že na druhý pokus, až nebudu zvědavý, jak že se to vyvrbí, to ocením mnohem víc. Teď mi to ale spíš kazilo dojem pocitem nudy. Zvraty naplněná poslední třetina to dost vylepšuje, má ale zase jiné mouchy v podobě „donucovacích“ praktik. Otázka vkusu a nálady. Uvidíme, co to udělá příště. ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Time waits for no one. Perfektní mix středoškolské romance, dramatu a sci-fi. Hlavní hrdinka Makoto Konno jednoho dne po zvláštní příhodě ve školní laboratoři zjistí, že dokáže cestovat zpátky v čase. Snědla vám sestra pudink, nebo jste neuspěli v testu? Nevadí, není nic snažšího, než skočit si zpátky do minulosti a tuto křivdu napravit. Jenže kdykoliv změníte svou minulost, změníte tím i minulost všech ostatních a ne vždy je to změna k lepšímu a každý další pokus o nápravu s sebou přináší nové komplikace. Pro mě byl tento film obrovským překvapením, jelikož jsem o něm poprvé slyšel jen pár dní před tím, než jsem ho viděl. Kromě zpracování sekvencí samotného cestování časem mu nemám prakticky co vytknout. Animace je znamenitá, působivý příběh je chytře vystavěn a Makoto je nejlepší ženská hrdinka od dob Naušiky, zcela uvěřitelná a každý si ji musí hned oblíbit. Toki wo kakeru šódžo je prostě skvělý film, který myslím si osloví nejen skalní fanoušky japonské animované tvorby. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice ještě dávám 4 hvězdy (s odřenýma ušima), ale musím uznat, že pro mě tenhle film byl menším zklamáním. Vzhledem k hodnocení a vůbec oblíbenosti tohoto animovaného filmu jsem zkrátka čekala víc. Sice byly hezky vykreslené charaktery a jejich vztah, ale příběh mi přišel nedotažený, což se u mě podepsalo na celkovém dojmu. Dát si s tím o něco větší práci, šel by ten příběh vystavět mnohem lépe a možná by i to cestování v čase dávalo větší smysl. Především mi vadilo zakončení filmu. Konec by působil o dost líp, kdyby se víc odhalil ten důvod, proč vůbec daná postava (nebudu spoilovat kdo) cestoval z budoucnosti zpět a proč se tam musí zase vrátit. Reakce Makoto navíc byla trochu hloupá a taktéž nedávala příliš smysl. Neříkám tím, že všechno musí být nutně dovysvětlené a dávat smysl, ať klidně něco zůstane skryté a nechá diváka v nevědomosti, ale tady mi to přišlo jako čirá nedopracovanost příběhu. V rámci stavby příběhu by rozhodně mělo větší dopad na diváka, kdyby "obraz", který postava zmiňuje, byl ukázán až na konci (ne uprostřed filmu) a pochopili bychom důvod, proč onen "obraz" byl pro něj tak důležitý. Myslím, že by to dalo celému příběhu větší hloubku. Námět tedy dobrý (ostatně, po tomto filmu se v rámci jap. filmové tvorby s námětem "cestování časem" roztrhl pytel), postavy byly taky fajn, příjemná animace, ale něco hodně zásadního mi tam zkrátka chybělo. ~(3,5)~ ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Nadhera, proste nadhera. Na takovyto film budu mit naladu vzdy. Nevim jak bych ho mohl vice pochvalit a i kdyz snad vytvarne zrovna zanr dvakrat dal neposunuje (nadruhou stranu sceny treba v muzeu ci v kabinetu jsou proste uzasne) animovany je velmi poctive a v nekterych momentech je to raj na pohled. Nadhernych 100 minut meho zivota. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)

Reklama

Reklama