Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V americkém dobrodružném dramatu režisérky Nadii Tassové sledujeme osudy devítileté Felicity Merrimanové (Shailene Woodleyová), která v roce 1775 žije se svou patriarchální rodinou v koloniálním městečku Williamsburg ve Virginii. Dívenčin otec (John Schneider) tu vede obchod, zatímco maminka (Marcia Gay Hardenová) se stará o rodinu, k níž patří šestiletá sestřička Nan a učeň Ben. Ten sní o dni, kdy americké kolonie vyhlásí nezávislost a odtrhnou se od Anglie. Když Felicity zjistí, že majitel krutě týrá krásného, ušlechtilého koně, získá si jeho důvěru a pomůže zvířeti k útěku. Její novou přítelkyní se stává Elizabeth (Katie Henneyová) a jak se rok přibližuje k vánočním svátkům, dívenka osvědčí svou odvahu a věrnost v dobrodružství, jež se točí se okolo její rodiny, přátel i nastávající revoluce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Una111 

všechny recenze uživatele

Spíše než rodinný film je to film pro-rodinný. Druhá polovina 18. století. Felicity vyrůstá v krásné rodině, kde panuje nejen vzájemná láska, ale i autorita matky a především otce a poslušnost dětí. Mnoho dnešních dětí by jí mohlo takový domov závidět. Dnes, když se musí vést poněkud zoufalý a občas beznadějný boj za to, že rodina je máma, táta a děti, se takové rodině říká patriarchální :-)) Tenhle film má mé vřelé doporučení a velmi silné 4*. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Velmi rodinná pohádka plná již otravných klišé jako "jsem dívka, doba mi zakazuje dělat to co dělají kluci, ale já to chci!", " "chudák poník, majitel je na něj zlý, přivlastním si jej!" případně "jsi úplně jiná než tvá sestra, která je nám milejší!". To jsou ale klišé každé druhé pohádky a jakkoliv to jsou mínusy, stále nepřebijí pluska. Na filmu se mi líbila myšlenka jednoty rodiny s odlišnými politickými názory, což bylo skvěle zpracováno, dokonce i v rámci zasazení děje. Válka za nezávislost je zajímavé téma, je ale pravda, že některé odkazy a reference na dění byly natolik okatě, že jsem měl někdy tendence převlíct se za amerického domorodce a vycházet do moře nějaký čaj 😇 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama