Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to dokonale připravený zločin, který ho měl zničit. Vincent Mandel je úspěšný fotograf, ale manželství mu příliš neklape. Manželka se chce rozvést a odjet s oběma dětmi do Mnichova, kde má rodinu. Vincent si totiž vzal dceru jednoho z největších boháčů v Evropě. Právě v této krizové chvíli jeho života, přijde na večerní focení kolekce spodního prádla místo domluvené modelky neznámá dívka. Snaží se ho svést, ale Vincent nepodlehne. Poškrábe ho tak, že jí za nehty zůstanou kousky jeho kůže a druhý den ho obviní ze znásilnění. Policie Vincenta zatkne a on ztrácí poslední naději, že by soudkyně rozhodla v jeho prospěch ohledně dětí. Náhle je obvinění staženo a dívka se Vincentovi přizná, že ji kdosi donutil, aby ho svedla a mohly tak být nafoceny kompromitující fotografie. Ale další den dívka zemře a Vincent nalézá její mrtvolu v kufru svého auta. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

bloom 

všechny recenze uživatele

Už ze začátku musím napsat, že největší problém Zmije je v její zápletce. Historii o klaďasovi, který musí odolávat starému známému mstícímu se za staré křivdy a ohrožujícímu jeho rodinu, najdeme téměř v každém třetím americkém thrilleru. Přesto však Zmije stojí za zkouknutí a to kvůli hercům. Hlavní hrdina díky Yvanu Attalovi naštěstí nepůsobí jako úplný Mirek Dušín a možná právě proto si získal mé sympatie. Vůbec jsem ale nečekal, jakého hajzla dokáže zahrát Clovis Cornillac. Jeho postava působí trochu schematicky, ovšem může se klidně zařadit k těm největším slizounům francouzských kriminálek. Jejich staré dobré (ale bohužel již zašlé) časy snímek chvílemi připomíná. A samozřejmě nesmím zapomenout ani na Pierra Richarda, v jehož postavě právníka tentokrát roztržitého blondýna opravdu nehledejte. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Teda musím uznať, že scenárista sa s postavou fotografa Vincenta (Yvan Attal) v tomto francúzskom krimi nekašlal a pekne jej nakladal od začiatku až do konca. Asi sa potreboval na niekom vybúriť, lebo na Vincenta sa so započatým rozvodovým konaním začalo všetko "krásne" sypať presne v duchu hesla, že na posratého aj hajzel spadne. Divák, ktorý sa dokáže 2 hodiny udržať v strehu si užije priemernú kriminálku. Za zmienku ešte stojí zostarnutý Pierre Richard v úlohe nedoslýchavého ustrašeného advokáta. Hneď sa mi ten chlap videl nejak známy :) ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Ano, opět se potvrzuje, že Francie umí točit skvělé thrillery, jako je tento. Zmije. Trošku akční, avšak z větší části krimi thriller se skvělou atmosférou, zápletkou, ale hlavně se skvělými hereckými výkony. Je to jedno z prvních režírování Erica, avšak věřím, že pokud bude pokračovat, dotáhne to vysokou uroven, protože tento snímek stál opravdu za to a rozhodně si zaslouží víc, než slabých 55%.. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Francouzskejch filmů se točí jak vidět hodně,ale ne vždy je to kvalita.Film Zmije mě hned od začátku vtáhnul do děje,a já ani nedutal co na něj šijou za boudu,co bude následovat,a jak jim to vrátí.Za první půlhodinu bych dal určitě dobrejch 70%.Jenže pak film jako by zamznul a nic.Vůbec nic se neděje,děj přešlapuje na místě a celý se to jen pomalu sune k finále.A to je úplně jak z jinýho filmu.Mám sice americký thrillery rád i se všema klišé,co se v nich objevujou,ale sem se to nehodí.Takhle zmršenej konec film sesunul na 50%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Temný thriller ve francouzské režii dle jejich uvážení. Silný příběh plný napětí a nejistoty zapůsobí už svým rozmachem nad zoufalstvím a nejistému řešení. Těžký rozvod za pomoci nepříjemné advokátky z protistrany ještě přitíží obvinění z vraždy, k tomu vydírání a depresivní bezmoc. Jeho život se hbitě hroutí až na samé dno a jediný člověk, který mu může pomoci, vřele odmítá. Silný příběh napětím do sedačky sice nikoho nepřibije, ale přeci jen svojí atmosférou a švihem dokáže upoutat pozornost. Vincent Mandel v hlavní roli hraje přesvědčivé a chvílemi jsem s ním dokázal soucítit. Za zmínku stojí i menší nevýrazná role právníka, jehož se vydírání taktéž týká a odmítá pomoc aby se nakonec s plnou vervou pustil do boje, kterou ztvárnil komediálně zaškatulkovaný Pierre Richard. Vážná role v jeho podání je naprosto uvědomělá a hlavně uvěřitelná. Je vidět, že úmysl hrát tyto role vzal setsakramensky vážně. Celkově je tedy snímek žánrově velice příznačný, typicky francouzský a podmanivý. Pořád se něco děje a nijak nenudí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve francouzských lokalitách Asniéres-sur-Seine a Hauts-de-Seine. (Terva)

Reklama

Reklama