Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (606)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda o dost víc. Shazam! je taková nekonfliktně "v poho" komiksárna pro mladistvé, čímž pádem nechápu, proč se jí Sandberg v téhle podobě nechal upsat. S příšerama film nepředvede nikdy nic, co by bylo skutečně strašidelné, a s humorem nikdy nevyjede z předvídatelných kolejí. A navíc mě nebetyčně sral ten nesoulad mezi lidským a čarodějným "já" hlavního hrdiny. To totiž působí, jako kdyby se spolu s čarodějnými schopnostmi hrdinovi vždy změnila osobnost a o pár desítek bodů snížilo IQ. Jestli chápu dobře Shazamův papírový koncept, humor by měl vycházet z toho, že rozjívený teenager dostane superschopnosti a neví, co si s nimi počít, a tak s nimi různě blbne ... dokud není okolnostmi přinucen převzít zodpovědnost. Ale vždyť ten filmový Billy vůbec rozjívený není! Naopak se chová relativně utlumeně, asociálně, zároveň vyspěleji a samostatněji než jeho vrstevníci. A prásk, se ziskem superschopností najednou začne být sebevědomý cool hejsek, co se chce předvádět? Vždyť to vůbec nepasuje. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko si teď vybavit vtipnější komiksový film, a to nejen z poslední doby. Billy Batson je zkrátka hrdina, kterého mohou v Marvelu své DC konkurenci jen závidět. Žádný svalovec s duší teenagera, to už tady bylo tolikrát... Ale teenager s tělem svalovce, který si své nově nabyté schopnosti užívá přesně tak, jak od náctiletého chlapce čekáte. Originální, působivé, sympatické a stoprocentně povedené. Velká zábava pro masové publikum prostě nemusí vznikat jen ze záplavy více či méně vydařených, většinou lacině sprostých vtipů (že, Deadpoole), pořád totiž může být i hravá a chytrá a nezapomínat přitom na příběh a postavy v něm. Naštěstí. A kromě toho všeho mě Shazam! oslovil i tím zčásti staromódním způsobem, jakým je natočený. Vypadá to, že hodně dekorací jsou opravdu dekorace, ne digitální triky, sochy sedmi hříchů se zlověstně planoucíma očima zase jako by vypadly z filmů typu Krotitelé duchů nebo Zlaté dítě (a když ožijí, jsou sice netvoři už digitální, ale vypadají jako gumoví) a vše doprovází úžasný orchestrální soundtrack. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam! sa aj napriek niekoľkým neduhom (hlavne prepálená dĺžka- pol hodina dole) vydaril. Je vtipný, má príjemnú vianočnú atmosféru a dokáže aj dojať rodinnými scénami. Bohužiaľ sa však na neho nahrnie mnoho ľudí, pre ktorých nie je úplne určený. Bude im pripadať príliš detinský, prepálený a naivný. Cieľovka sú totiž ešte mladšie deti, než pri Avengers. Zhruba tak 10-12 rokov a hlavne chlapci. Ja však nemám problém sa prepnúť a väčšinu času som sa bavil veľmi dobre.7/10 ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná DC zábavka, ktorá je určená pre mladšiu generáciu. Výber príjemných detských hercov i moderných vtipov poteší. Niekedy však vtipnosť príliš šľape na pílu a na miesto nejakého deja ponúka sériu účelne vtipných skečov za sebou. Človek už potom len čaká na pokračovanie príbehu. Takto sa všetka suspense vytratí (ak nejaká bola). Kamera celkovo nezaujímavá, ničím nezaskočila a hudba veľmi priemerná. Napriek tomu, však tento film má byť iba samoúčelná zábava a to sa podarilo. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Viděno v kině (2D dabing). SHAZAM! Je další součástí DC filmů. Trailer mě moc neuchvátil, ale přeci jenom jsem byl zvědavý, jaké to asi bude. Rozhodně se z toho nakonec stala nadprůměrná a neškodná jednohubka. Na víc shlédnutí to asi nebude, i když já se k tomu určitě ještě někdy párkrát vrátím. Největším kladem je skvělé obsazení dětských (už tedy dospívajících) postav – zahrané to bylo moc hezky. Zbytek filmových aspektů jako je příběh, záporák atd – to už bylo vedlejší, včetně akce, která zde byla vcelku obyčejná a vsunutá zde už jen tak z nutnosti pro potřeby snímku. Schopnosti superhrdiny byly celkem jednoduché, ale hezky se na to dívalo. Byl to takový vtipný Superman, co k tomu dodávat ? ;) Po komediální stránce to působilo docela dobře, najde se tu pár vtipných momentů a i hlášek. Finále už trochu postrádá tempo a nijak extra napínavé to není, ale nevadí. Záporák mě moc nebavil, ale tak bylo to pojato takovým rodinným a dětským způsobem takže to nevadí. Hudba byla obyčejná, ale dostačující. Říkal jsem si, že dám lepší 3*, ale nakonec štědře zaokrouhlím na slabší, ale zaslouženou čtyřku. Pokračování si myslím ať radši nevznikne. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Na začátku filmu otec se syny dostanou smyk a auto zůstane stát podélně ke krajnici silnice. V dalším záběru je auto posunuté a postavené kolmo do silnice tak, aby do nich mohlo z boku nabourat jiné auto. (Seffi)
  • V úvodní scéně jede ve vozidle Cadillac Sedan de Ville 1979 mladý Dr. Sivana se svým bratrem Thaddeusem Sivanou Jr. a otcem. V momentě, kdy se mladý Dr. Sivana ocitne znovu ve vozidle poté, co byl přemístěn Shazamem ze skály věčnosti, jakožto nevhodným kandidátem na šampiona, zkouší usilovně mladý Dr. Sivana otevřít dveze vozidla přes vnitřní kliku, ačkoliv dveře jsou zamčené dětskou pojistkou. V následující scéně však po automobilové srážce s vozidlem Ford F-series 1976, kdy byl otec Dr. Sivany vymrštěn z vozidla, otevře Dr. Sivana dveře hned napoprvé, ačkoliv dětská pojistka dveří zůstala zapnutá. (L3G1ON4R)
  • Ve scéně, kdy děti při úprku ze Skály věčnosti zkouší různé dveře, se objeví Krokodýlí lidé, se kterými Shazam v komiksech mnohokrát bojoval. (Mikahu)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama