Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Rozhodně to šlo udělat i líp, ale jde to. Lena Headey vůbec není špatná, ale Linda Hamilton to bohužel není. Stejně tak Thomas Dekker mi přijde na Johna Connora moc ufňukaný, ale to je možná jen první dojem, moc prostoru neměl. Terminátorka Cameron je celkem dobrá což se rozhodně nedalo říct o jejím vysloveně směšném rivalovi. Co pak říct k ději, když se zdá, že půjde hodně odlišným směrem než akčněji laděný pilot? Mohlo by se to povést. Jestli budou skákat časem častěji mohl by vzniknout celkem zajímavý projekt. Tři hvězdy, ale rozhodně se rád nechám přesvědčit o opaku. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Seriál, který zdaleka nevyužil potenciál, který měl. Některé díly byly slušnější, ale tvůrci nebyli schopní to rozumně poskládat dohromady. První díly se nešetřilo akcí a efekty. Nicméně peníze asi rychle docházely, takže to akční scény odskákaly, aby se něco ušetřilo na poslední 2 díly. Scéna, kdy komando FBI útočí na byt terminátora, je vážně směšná. Pouze záběr do bazénu, kam padají mrtvoly. To byla vzhledem k žánru filmařská impotence. Namísto propracovaného scénáře s dlouhodobou výstavbou děje jsme se dočkali místy hluchých dílů s dějovou linkou sešitou horkou jehlou kdesi na pozadí. Na výsledku je to strašně znát. Snaha vsadit na hezké tvářičky samozřejmě zapůsobila, takže to nepropadlo na celé čáře, ačkoli k tomu bylo blízko. Otevřený závěr s možností dalších dílů, kterých se už asi nikdy nedočkáme, je jen smutným zakončením celého tohohle projektu. S původním Terminátorem to má společný jen název. Snaha parazitovat na originále je směšná. Fanoušky to spíš urazí a ostatním je to stejně jedno. Jedním slovem bych to nazval ODFLÁKNUTÝ. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem původní terminátorské trilogie a tento seriál jde z takové výchozí pozice snadno označit za parazytující televizně impotentní hnus. Ovšem podobně jako u T4 jsem přistoupil na skutečnost, že tohle nemá s původními díly, natož pak těmi Cameronovými co dočinění. S takto čistým stolem jsou pak Chronicles v rámci televizní seriálové produkce příjemným průměrem a já rozhodně sleduju radši vraždící roboty z budoucnosti, než tisící kriminálku nebo růžovou knihovnu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Televizní Terminátor fakt nebyl dobrej nápad. Člověk by čekal, že u pilotního dílu se budou tvůrci chtít vytáhnout, naladit člověka k sledování dalších pokračování, ale tohle? Celý pilot je hodně podprůměrně natočený, kopírování scén známých z trikově převratných vysokorozpočťáků v levném televizním podání zoufale nefunguje (šíleně mě iritovalo "dramatické" naklánění hlavy toho zlého termouše). Cítím jen snahu vyždímat z legendy další chechtáky. Tak nějak škodolibě doufám, že se najde někdo rozumný a tenhle pochybný seriál utne hned v počátku. Stejně jako onehdy Sílu liščí pětky. :o) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po první řadě nakonec hodnotím poměrně vysoko. Druhý a třetí díl sice velice zbrzdily počáteční nadšení z velice zajmavho pilotu, nakonec se to ale rozjelo a poslední 4 epizody byly co do zamotanosti, podfuků a menších zvratů vyoženě výborné. Hrozně se mi líbí béčkové triky, působí zvláštně snově, hudba je taktéž prima a pochválit musm také herce. A také se ke konci začal objevovat poměrně vytříbený černý humor, který vyvrcholil v posledním díle. scéna s bázenem rulez!! ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • FBI agent Ellison je pojmenován podle Harlana Ellisona, autora sci-fi, jehož práce inspirovala filmy o Terminátorech. (c.tucker)
  • Postava "Cameron" je poklona Jamesu Cameronovi, který přišel s nápadem Terminátora a režíroval první dva filmy. (c.tucker)
  • V záběru na ležící Cameron (Summer Glau) si můžeme třikrát všimnout, že ona jako terminátorka dýchá. (OndrejKW)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama