Reklama

Reklama

Kdo získá nesmrtelnost, zmocní se vlády a bude panovat v království na věky - čaroděj nebo gryfon? Na Valonském království leží kletba. Byla přivolána bojem dvou královských synů o trůn jejich otce. Tím začala dlouhá staletí plná krveprolití a bojů. Král Locklandského království požádá o pomoc v boji svého čaroděje Armanda. Ten má znovu oživit gryphona, temného ochránce locklandského království. Krále ale podvede a gryphona získá pro sebe. Čaroděj i s netvorem musí přežít zatmění měsíce. Pokus se jim to povede, získávají oba nesmrtelnost. Čaroděj má v plánu zmocnit se vlády a panovat navěky. Zabránit tomu může podle legendy jen Drakonský meč. Ten se vydává hledat princ Delphského království Seth a Princezna Locklandu Amelia. Naštěstí se jim podaří jej včas najít a obě království zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dejovo to nebolo zle vymyslene, ale prevedenie do konecnej podoby to uz je ine kafe. Obcas som sa natrafil, ze ma to aj, ako tak bavilo sledovat. Gryphon bol na tom horsie, ta pocitacova grafika bola kurevsky zastarala a vobec nevyzeral hrozostrasne, ale skor groteskne. Ako som spominal dej ma z toho najviac zaujal, len bolo skoda, ze to nebolo viac rozpitvane do vacsej dlzky, co sa tyka putovania typkov cez ten les mrtvych, kde by tomu viac prospelo, keby tie sceny neboli take akoby zostrihane do najmensej dlzky minutaze a to sa aj tyka tych dobrodruznych ciest najst dva diely kultovej kopije, co tiez bohuzial bolo kratke a to ma fakt nasralo. Videl som uz aj horsie filmy od tohoto fantasy skvostu :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 1/10/// +dvě znepřátelená královstí proti sobě dlouhá léta válčí, jedno z nich přivolá na pomoc zlého čaroděje, který se za pomoci Gryfona chce stát nesmrtelným a chce ovládnou celou zemi, takže za plus bych považoval příběh a zápletku, film má pěkný plakát a výprava taky patří k tomu lepšímu -naprosto směšné triky na které vás upozorní i pětileté dítě, špatná kamera a její náhledy na prostředí, a vůbec technická stránka filmu je o ničem/// Takhle nějak má vypadat špatný TV fanatsy velkofilm. Pustě si tohle a potom Dungeon Siege a zaručuji vám, že tento zmíněný film budete obdivovat. Největší slabinou filmu je Gryfon. Jakoby vypadl z 12 let staré hry, kde pixelhunting nikomu nic neříkal. Dnes je to směšné i na novou hru, natož na film, kde jsou tvůrci schopni tvořit zázraky. Možné taky je, že tvůrcům došli peníze při přenesení Gryfona z papíru do počítače, načež už ho nechali v té první fázy. Už to ale nehodlám dále rozvíjet. Když pominu tohle, tak nuda to vyloženě není a trapné scény nepřesahují únostnou mez, takže s klidem dávám lepší jednu hvezdičku./// Celkem 30%/// ()

Reklama

padlar odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl z mého pohledu totální omyl. Ale dokoukal jsem to až do konce, což považuji za heroický výkon. A o co jde? Princ a princezna, ze znepřátelených království, musí spojit své síly, aby přemohli čaroděje a jím ovládaného gryfa, které chce ovládnout jejich země. O tom, že se jim to samozřejmě povede není pochyb od samotného začátku filmu. Příběh máme jasný - nic extra, ale při dobrém zpracování by to ještě na nějakou tu hvězdičku bylo. Co však film sráží jsou jak bojové scény, které jsou vskutku mizerné, tak kostýmy, které mně přišli jakobi poskládané z přebytků z jiných filmů a hlavně na CSFD již několikrát zmíněný gryf. Scény ve kterých se objevuje jsou opravdu, ale opravdu mizerné. A bohužel jich je ve filmu dost :-(. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že to byla přerostlá sova nebo poštolka, a týý vole, on to byl gryphon! Ahá. No, ten gryphon v muzeu na výstavišti, na tej desce ze Zbraslavi, vypadal teda jinak... No a ty souboje na meče, kde nevidíte, do čeho tou čepelí vlastně píchá... Ale zas hezké lokace, to jo, ty hrady byly hezký. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Ale dá se na to koukat, není to žádné veledílo, to tedy opravdu ne, hlavně škoda těch hodně slabých triků. Gryfon působí neskutečně uměle, jak z deset let staré videohry. Rumunské lokace jsem poznal hned na první pohled, nebyly španě zvolené, slunce pěkně svítilo i kostýmy nepůsobily úplně dementním dojmem. Herce sice neznám jménem, přesto jejich ksichtíky jsem v pár blbinách už viděl. Uznávám, že dneska je velice těžké, najít novodobými úpravami nepoškozené stavby, o zářivosti balakrylu ani nemluvě, bohužel pohraniční pevnosti z 18. století, prostě středověk nevěřím. Pro noční víkendový televizní program znamenitá volba. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama