Reklama

Reklama

Cheonneyonyeou Yeoubi

  • Jižní Korea 천년여우 여우비 (více)

Obsahy(1)

Yobi je pětiocasá liška. Na Zemi existují zvířata, která mají více ocasů. Tato zvířata se mohou proměnit v jakékoliv jiné zvíře nebo v člověka. Aby ale člověkem zůstala napořád, musí si vzít lidskou duši. Yobi se změní život, když na Zemi havaruje mimozemská loď. Po sto letech žití s mimozemšťany jeden z nich odejde od ostatních a je na Yobi, aby ho přinutila vrátit se od lidí zpět ke svým druhům. (piserius)

(více)

Recenze (43)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Yobi je roztomilá a hezky se na ni kouká, ale s Cestou do fantazie se podle mě srovnávat nedá. Příběh je zajímavý, postavy nápadité a animace krásná. Přesto mi tu chybí ještě trocha fantazie a kouzla. Už od začátku jsem postrádala momenty, kdy zůstanu sedět s otevřenou pusou. Konec mi přišel také malinko nedotažený. Čtvrtou * dávám za příjemnou hudbu. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Yobi je první film, který se může v mých očích měřit s Myiazakiho Cestou do fantazie, a pro mě ho také poráží. Animace je skvělá, to důležité je ale příběh a ten je kouzelný. Je prostší než přehýřená Cesta, ale o to srozumitelnější a čistší. Asi nemám co dodat, kouzelný film s kouzelným příběhem, který musí každého, přinejmenším, potěšit na duši. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Začátek mě naprosto okouzlil svou originalitou, úchvatnou animací, kouzelnou atmosférou a neotřelou nápaditostí. Proto mě zklamalo, že po skončení už jsem to okouzlení necítila, protože chybělo něco, co by mě vzalo za srdce. Nepotěšil mě vývoj příběhu – vím, že je těžké dospět k mistrnému vyvrcholení tak, aby bylo zároveň vyvrcholením pocitů a umocněním celého dojmu z filmu, ale nedá se nic dělat, Yeu woo bi se to se mnou nepodařilo a mě konec nejenže nenadchnul, ale jen jsem postupně chladla, což je obrovská škoda. Možná to ale bylo způsobeno mým momentálním naladěním, takže film nezatracuju a všem přeju, pokud je bavil od začátku do konce. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Málokdy výsledek předčí má očekávání. U Yobi se mu to ale garantovaně povedlo. Chvilku trvá, než si člověk zvykne na korejštinu a také na jejich malinko odlišný svět oproti klasickému Jap. anime, ale jakmile se vcítí, není co řešit. Yobi je příběhově velmi zdařený film. Co ho však vyzdvihuje je ztvárnění postav a různých dalších elementů. Imaginace, nápady. Zde režisérovi rozhodně nechybělo nic. Byla to úžasná podívaná, kterou bych si neváhal kdykoli zopakovat. 90% ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Yobi je kumiho (tedy až na to, že má o čtyři ocasy méně a není zlá), takže může takřka libovolně měnit svou podobu. Většinou si však nechává buď svůj původní vzhled pětiocasé lišky, nebo vypadá jako rošťácká slečna před pubertou (jen ty ocásky jí občas zůstanou). V lese nežije sama, jelikož se spřátelila s chlupatými mimozemšťany, kteří před deseti lety ztroskotali na Zemi a po celou tu dobu se snaží svou loď opravit. Poblíž lesa stojí tábor pro děti, které z různých důvodů opustily běžnou výuku, a i do něj se bude muset Yobi z jistých důvodů infiltrovat, což poznamená osazenstvo i ji samotnou. Na scéně se objevují ještě lovec, před nímž se kvůli pochybné rodinné cti nemůže žádný kumiho cítit bezpečně, a tajemný detektiv. Místy jsem se sice trochu nudil a pár dramatických momentů je až zbytečně rychle vyřešeno, ale jinak je příběh zajímavý, byť vcelku jednoduchý (vzhledem ke stopáži tak akorát), a má velmi dobře zvládnutý závěr. Animace je vynikající (pozadí i postavy), prezentuje několik krásných obrazů a velice efektní jsou scény běhání z pohledu vlastních očí. SPOILER: Táborový trénink musí být skutečně tvrdý, když děcka dovedou utéci psům. KONEC SPOILERU. Z hudby mě zaujaly především akčnější skladby. Summa summarum: nejlepší korejský animák (ze tří, které jsem viděl:-)). 7+/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Príbeh je inšpirovaný kórejskou hororovou legendou "Gumiho" o líške, ktorá sa snaží ukradnúť dušu človeku. Yeu woo bi však príbeh preniesol do súčastnosti a z líšky vytvoril hlavnú protagonistku, s ktorou divák sympatizuje. (Flipper)

Reklama

Reklama